Ko izdade Krajinu?

To je simptom izuzetno visokog obrazovnog nivoa. Malograđani koje bi par meseci boravka u bošnjačkom Sarajevu izlečilo za sva vremena
O mentalitetu/ponašanju sjevernih Šumadinaca bih mogao napisati knjigu. Npr. jedan moj bivši kolega iz sela kod Mladenovca mi je jednom mrtav ozbiljan priča protiv svog rođenog brata. A ja se mislim kad tako priča o svom bratu šta tek misli o meni i šta je sve spreman loše da mi uradi...

O mentalitetu/ponašanju sjevernih Šumadinaca bih mogao napisati knjigu. Npr. jedan moj bivši kolega iz sela kod Mladenovca mi je jednom mrtav ozbiljan priča protiv svog rođenog brata. A ja se mislim kad tako priča o svom bratu šta tek misli o meni i šta je sve spreman loše da mi uradi...
O Bože, pređosmo na nivo baba Mileve :roll: I na osnovu toga, svi Šumadinci su zli i mrze ljude koji nisu iz Šumadije? Auu.. :(

Ушао је у рат са Турском да створи српску државу.
Јер ако постоји српска држава, то је на корист свим Србима.
Наравно, слажем се, само се јавља мали проблем кад су неки Срби мање вриједни од неких других Срба.

Наравно, слажем се, само се јавља мали проблем кад су неки Срби мање вриједни од неких других Срба.
Код Срба се нечија вредност не мери тиме колики је Србин, већ колики је човек :)

Živio sam u Šumadiji oko godinu i po dana ili nešto više, ne ponovilo se. Zadnjih 28 godina živim u Sremu, među mojim Krajišnicima i Sremcima koji su sasvim solidni ljudi ukupno gledano.
To je zbog toga što u Sremu postoji kolektivno pamćenje i uspomena na ustaške grozote za vreme NDH, i svakom tamo je jasno da su Srbi kao takvi često bivali izloženi pogromima i istrebljenju samo zato što uopšte postoje.

Živio sam u Šumadiji oko godinu i po dana ili nešto više, ne ponovilo se. Zadnjih 28 godina živim u Sremu, među mojim Krajišnicima i Sremcima koji su sasvim solidni ljudi ukupno gledano.
Ти волиш да делиш Србе на Шумадинце, Сремце, Крајишнике, Босанце...
Ми ето волимо да их сматрамо једним народом ;)

Не знам кога називаш шумским људима? Мислим да то највише говори о теби.
Не, говорим баш о таквим наративу, нешто нисам примјетио да као пто сад скрећеш пажњу Енигми, на исти начин скрећеш пажњу житељима Србије да није рјешење вршити генерализације према Србима изван Србије, употребљавати болдовани назив за Србе из Босне, али можда је и теби својствен. ;)

Ти волиш да делиш Србе на Шумадинце, Сремце, Крајишнике, Босанце...
Ми ето волимо да их сматрамо једним народом ;)
Oni mene distanciraju od sebe. Govore mi 'vi Krajišnici ovo', 'vi Krajišnici ono', a sve negativno. To nisam nikad doživljavao od Srba iz Vojvodine, zapadne Srbije, čak ni od Crnogoraca.

Не, говорим баш о таквим наративу, нешто нисам примјетио да као пто сад скрећеш пажњу Енигми, на исти начин скрећеш пажњу житељима Србије да није рјешење вршити генерализације према Србима изван Србије, употребљавати болдовани назив за Србе из Босне, али можда је и теби својствен. ;)
Ја овде причам са онима са којима вреди причати.
Без обзира да ли се око нечега слажемо или не.
На жалост, постоје овде и они са којима је сваки разговор бесмислен.

Back