Ko izdade Krajinu?

Не бих више о томе, знаш како се каже, о покојнику све најлепше, ако те интересује можеш сазнати и сам.
Значи, да закључимо, Балашевић никада није изјавио нешто лоше о Крајини и Крајишницима, али га ти баш и не љубиш превише. Легитимно.
Имао је онај стих ”Је.бо те воз који те до’но!”, али то је било још у СФРЈ. Па га је јавно питао онај један Личанин, комуниста, шта је њему лично лоше донео воз. А Балашевић одговорио: ”Како шта? Ташту!” :mrgreen:
Да га не браним ја, умео је и сам да се одбрани, па ћу га само цитирати:
”Неки који ме не воле замерају ми да су све моје песме исте. И мени су све оне Ајнштајнове формуле исте.” :mrgreen:

Значи, да закључимо, Балашевић никада није изјавио нешто лоше о Крајини и Крајишницима, али га ти баш и не љубиш превише. Легитимно.
Имао је онај стих ”Је.бо те воз који те до’но!”, али то је било још у СФРЈ. Па га је јавно питао онај један Личанин, комуниста, шта је њему лично лоше донео воз. А Балашевић одговорио: ”Како шта? Ташту!” :mrgreen:
”Неки који ме не воле замерају ми да су све моје песме исте. И мени су све оне Ајнштајнове формуле исте.” :mrgreen:
Balašević je javno reko da neće nikad zapjevat u Banja Luci dok ne bude oslobođena.
Znači dok ne bude slobodna od srpskog agresora.

Па то ти је сасвим нормална и уобичајена појава код Србаља, поготово кад су у питању Срби са маргина, још је то са њим и добро, чак и санкције значе неку заинтересованост за судбину тог народа, примјера ради, Обреновић је сазнао за устанак у Босни тек након више од годину дана трајања истог и то од телала који стиже из Стамбола града другом половином 1876.. :mrgreen:
А први Српско-Турски рат, који је Србија повела у јуну 1876, нако доласка хиљада руских добровољаца, је такође случајност и незаинтересованост?

Не, напротив, ја њему не поричем квалитет ни као аутора ни као извођача, кажем ти само се запитај зашто никад није дошао у Бањалуку, а рецимо Хари Варешановић је био одмах након завршетка сукоба и дочекан је са одушевљењем од стране Бањалучана.

AV koji će otići kad se pojavi odgovarajuća lista (bez Druge Srbije) za je tebe veće zlo od Tuđmana i Pavelića?
Туђман и Павелић нису никад владали Србијом, па нису добили прилику да је ”усреће” као АВ, који је поверену шансу искористио максимално!

Не, напротив, ја њему не поричем квалитет ни као аутора ни као извођача, кажем ти само се запитај зашто никад није дошао у Бањалуку, а рецимо Хари Варешановић је био одмах након завршетка сукоба и дочекан је са одушевљењем од стране Бањалучана.
Можда некоме није одговарало да Балашевић дође у Бања Луку? :think:
У сваком случају, показали смо да је нетачна твоја тврдња да је изјавио нешто против Крајине и Крајишника. ;)

А први Српско-Турски рат, који је Србија повела у јуну 1876, нако доласка хиљада руских добровољаца, је такође случајност и незаинтересованост?
Устанак је почео у прољеће 1875., али добро, разумљиво је то, тад није било модерне технологије, па је требало чекати годину и више на вијести из Стамбола.

Lisica nije bio nikakav general,i penzionisan je 1994.
Bas mu cudi izgleda da su pogrijesili :D

Споменик_генералу_Славку_Лисици_у_Србском_Броду.JPG.jpg

Можда некоме није одговарало да Балашевић дође у Бања Луку? :think:
У сваком случају, показали смо да је нетачна твоја тврдња да је изјавио нешто против Крајине и Крајишника. ;)
Izjavio je da će doći pjevat u Banja Luku kad na koncert dođu svi oni što su bili na zadnjem koncertu pred rat.
Što to isto nije izjavio i za koncerte u Sarajevu i Hrvatskoj? Tamo je mogo pjevat bez prijeratne srpske publike,nije mu smetalo što ih nema!?

Back