Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Jeste da sunozni skok iz mesta pretstavlja
explozivnu snagu, ali i sila (jacina) je jedna od bitnih preduslova...dok kod skoka jednom nogom iz trcanja stvari stoje drugacije..."

Kako stoje drugacije? Posto ja jednostavno ne znam da skocim.Ili uvatim zalet ko magarac i skocim malo dalje od isprekidane ili is 2 koraka skocim. :S

Iscitaj lepo, ako se dobro secam, pisao sam i kolike pauze izmedju treninga skocnosti treba da postoje.... osim toga, tu gresku koju ti pravis sam i ja radio, 10h treninga dnevno.... gledano iz ove perspektive mislim da sam puno gresio, bolje 2x90, ili cak 3x90-120 min zestokog rada.... i to maksimum toliko,...mada je i to vec mnogo....a ne 12h sati basketa.... ali dobro basket je druzenje... i to mora.... osim toga, mislim da pravis KATASTROFALNU gresku sto lezes u 2-3 nocu, to je sok i katastrofa za organizam, jer za sobom vuce mnoge metabolicke i hormonske reakcije....

Ako sam te dobro razumeo jedan dan uradim dva puta po 90 min treninga i onda pravim pauzu od 48-72h?Ili izmedju dva vezbanja od 90 min treba da bude pauza od 48-72 sata? :D

NikolaSrk,brt ja sam proziveo kroz to isto tako da ja bih ti preporucio sta god da se desi da ne odustajes ali nikad bas nikad da ne odustajes....heh znam ja jednu recenicu koju mi je rekao jedan lik koji je dosao da zivi u mom kraju ,on je inace amerikanac rekao mi je: If you fall get up and try again.nadam se da sam te malo motivisao ...pozzz

NikolaSrk,bar znas da si pokusao,naucio si dosta o odrazu,nacinu treniranja,na tebi je da odlucis hoces li se podici i nastaviti da ucis i sledece godine da napravis pravi program treniranja... ili ces odustati,a moj ti je savet kao sto ti je coa ftb da NIKADA ali bas nikada ne odustajes !Zainteresovan sam da razmenimo iskustva i uz vise posvecenosti zledece godine pokusamo da zablistamo.

@Petar97

Procitao sam sta si napisao..2 dana sam skakao na obrucu 295 cm visine i pokusavao posle kolko vremena opet da zakucam i rezultati su neverovatni. Kasnije cu pisati.

@AllEyesOnMe

Kao prvo,nikad nista nisam ocekivao bez vezbe,nisam rekao da ce mi odraz porasti od tog jebenog dvda koji bi mi dao,rekao sam da na internetu slabo ima vezbi kod kojih je ukljucen i broj ponavljanja,odmor,kojim danima se radi!! ..no,necu da se prepirem.

Ono sto sam hteo da kazem,ljudi neverovatno koliko skacem danas i juce!! :D posle 2 dana vezbanje na nizem kosu,danas sam otisao na teren ,i necu da kazem da mi malo fali da zakucam,ali sa moltenkom 6icom sam pokusavao da kucam,na kosu 3.05 i hvatao sam ga celim prstima,a usput loptu svaki put uspeo da prebacim preko obruca!! :D ono sto mi nije jasno jeste da dok sam vezbao skok svaki dan,odraz mi se DRASTICNO smanjio,gubio na brzini u zaletu,imao losu tehniku skoka.Sad je sve nekako obrnuto,stvari se promenule ot kad sam prestao da vezbam skok ,samo sam nastavio da trcim svaki dan.

Ono sto me zabrinjava jeste da me posle 3 skoka pocne boleti donji deo ledja :( zbog cega u basketu gubim na brzini,brzim pokretima ,pa cak i ulazu. znaci 3-4 skoka,i basket i pocnu ledja neverovatno da bole. Zna li iko zbog cega?

@Petar97

Procitao sam sta si napisao..2 dana sam skakao na obrucu 295 cm visine i pokusavao posle kolko vremena opet da zakucam i rezultati su neverovatni. Kasnije cu pisati.

@AllEyesOnMe

Kao prvo,nikad nista nisam ocekivao bez vezbe,nisam rekao da ce mi odraz porasti od tog jebenog dvda koji bi mi dao,rekao sam da na internetu slabo ima vezbi kod kojih je ukljucen i broj ponavljanja,odmor,kojim danima se radi!! ..no,necu da se prepirem.

Ono sto sam hteo da kazem,ljudi neverovatno koliko skacem danas i juce!! :D posle 2 dana vezbanje na nizem kosu,danas sam otisao na teren ,i necu da kazem da mi malo fali da zakucam,ali sa moltenkom 6icom sam pokusavao da kucam,na kosu 3.05 i hvatao sam ga celim prstima,a usput loptu svaki put uspeo da prebacim preko obruca!! :D ono sto mi nije jasno jeste da dok sam vezbao skok svaki dan,odraz mi se DRASTICNO smanjio,gubio na brzini u zaletu,imao losu tehniku skoka.Sad je sve nekako obrnuto,stvari se promenule ot kad sam prestao da vezbam skok ,samo sam nastavio da trcim svaki dan.

Ono sto me zabrinjava jeste da me posle 3 skoka pocne boleti donji deo ledja :( zbog cega u basketu gubim na brzini,brzim pokretima ,pa cak i ulazu. znaci 3-4 skoka,i basket i pocnu ledja neverovatno da bole. Zna li iko zbog cega?
Mozda imas slabe misice ledja,imao sam i ja isti problem,radi ledjne trbusnjake ili ako u blizini imas dobro opremljnenu teretanu ima jedna sprava bas za donji deo ledja i gluteus,pa radi tamo.
Meni je samo taj dan dok sam radio bio jak bol u ledjima al sad posle mesec dana nista,mogu da igram kolko oces,a da se bukvalno ne umorim :D

Petre svaka cast za ono sto si napisao,potpuno si u pravu..naravno,nikad necu odustati :) prestao sam da radim vezbe koje sam sam smislio i pre jedno 4-5 dana sam svaki dan skakao na manji obruc i pokusavao da zakucam,ispravio malo tehniku skoka i navikao misice na skok :) i sad mogu za nekih 3-4 cm vise da skocim :).

Danas sam otisao na teren,skocio 10ak puta ,11 put nisam mrezicu mogao dohvatiti zbog ledja :/ .

Poz svima.

Inace,master jel si nabio odraz ti,kucas sad? Sta si radio od vezbi :) ?
Pozz

Petre svaka cast za ono sto si napisao,potpuno si u pravu..naravno,nikad necu odustati :) prestao sam da radim vezbe koje sam sam smislio i pre jedno 4-5 dana sam svaki dan skakao na manji obruc i pokusavao da zakucam,ispravio malo tehniku skoka i navikao misice na skok :) i sad mogu za nekih 3-4 cm vise da skocim :).

Danas sam otisao na teren,skocio 10ak puta ,11 put nisam mrezicu mogao dohvatiti zbog ledja :/ .

Poz svima.

Inace,master jel si nabio odraz ti,kucas sad? Sta si radio od vezbi :) ?
Pozz
Uspeo sam nekako,radio sam u teretani malo kvadriceps,listove i gluteus,nego pre skakanja razgibajte stopala to spada pod obavezno :D
i povecao sam dohvatnu visinu u skoku(bez ruku) sa 237 do 255 cm,razlika je velika,a sto se tice tvojih ledja mene npr. dok sam radio na spravi za donji deo kicme i gluteus malo sam preterao sa tezinom i ponavljanjima,kad sam hteo malo da se prokurcim pred devojkama :D,i stavio sam na 90 kg(imam 75kg :D) i po 15 pon. u 3 serije.
Ma ne da nisam mogo da se sagnem nego ni patike nisam mogo da obujem taj dan a sutradan ko da nista nije bilo i jos mi se ispravila kicma :D sad mi super pozz :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back