Ljudi listovi vam nisu toliko vazni,tako da vam ne preporucujem da radite vjezbe za listove.Evo na primjer to se moze i dokazati tako sto covjek skoci iz stojeceg polozaja a da ne savija koljena vec da skoci samo tako sto ce opteretiti listove.Na youtubeu ukucajte ADAM LINKENAUGER ima dosta korisnih stvari na njegovom CHANELU.Za odraz su vam bitni i trbusnjaci ja sada njih forsiram,takodje radim eksplozivne cucnjeve sa 45 kg vise ponavljanja,ramena sa bucicama,bendz i jos neke vjezbe.Postavite sebi cilj sta hocete da dohvatite na primjer obruc tako sam barem ja radio i radim to vam dodje kao neka vrsta plyometrije,ja sam sada postavio jednu cijev horizontalno sa terase tako da sada diram visinu 3.25 iz 3 koraka jos na betonu tako da vjerujem da mogu da dohvatim 3.30 u sali.
PS ako nekoga intresuje jedan momak iz US je napravio svoj program za odraz stvarno je dobar ima 3 stepena za pocetnika,za dobro utrenirane,i za profesionalce,taj momak ima svega 1.70 a kuca windmil.Dosta je dobar moze da se radi i kod kuce treba ju vam samo bucice i 20kg ukupno da stavite po 10 na svaku.