Mickey Fine
Aktivan član
- Poruka
- 1.835
malo sam cito postove od zvercine na pocetku i ima jedan gdje kaze da je jordan radio sa svojih 13-14 godina cucnjeve na jednoj nozi po 500 na dan. ja sam poceo da ih radim prije 7 dana i radim na dan 300 u pocetku sam se pomagao rukama radi ravnoteze sad radim bez ruku pa cu vidjeti kakve ce rezultate dati.
Oko Dzordana postoje mnogi mitovi. Na primer, na mnogim mestima se tvrdi da mu je vertikalni odraz bio 48'' odnosno 121cm. U stvarnosti to mu je bio maksimalni odraz iz zaleta, a vertikalni odraz iz mesta mu je bio oko 42'' ili oko 105cm i ako se ne varam samo je jos jedan igrac u istoriji nba imao toliki odraz. Popularni Lebron je imao najveci odraz pre svoje dvadesete godine i bio je 37'' odnosno 94cm, a sada je po svoj prilici oko 34'' ili 86cm.
Slicna zabuna postoji i oko Dzordanove visine. Kako je sam izjavio, a ima i snimak, visok je (bez patika) nesto preko 6' 4'' odnosno oko 194cm.
E kad je rec o odrazu, takodje sam na jednom snimku priznaje da nikada nije radio nista posebno da bi povecao odraz. On mu je jednostavno dosao spontano kao posledica redovnih treninga, skakanja, zakucavanja, i naravno izuzetne genetike. To je i potvrda moje teorije da neko ko redovno trenira kosarku, do svoje 20 godine ce razviti 90% svog skakackog potencijala koji mu je odredila majka priroda i genetika, a svi programi za skakanje koji tvrde da mogu drasticno da pomognu jednostavno lazu.
Interesantan je i primer ozloglasenog sprintera Bena Dzonsona ciji je rekord (9,79) svojevremeno ponisten. Dzonson koji je poznat kao jedan od fizicki najjacih atleticara svih vremena je u svojim tinejdzerskim godinama (18, 19) vec bio u stanju da pretrci 100m za malo jace od 10,2. To je bilo pre teretane, pre steroida, pre nenormalih tezina koje je dizao iz cucnja. Eto, toliko o tome.
Poslednja izmena: