Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo proslo je tacno tri meseca od kako sam poceo da radim odraz u teretani i rezultat katasrofa mada sam i ocekivao ali ne ovako,radim cucanj sa sto kila eksplozivno,a poceo sam sa 30,razno razne skokove sve sa 43 kg (pri tome skacem izmedju 20,30 cm)hiperekstenziju sa 37 kg eksplozivno,radim treninge za gornji deo tela sve eksplozivno i u svemu sam napredovao neverovatno a odraz i dalje isti kucam najobicnije da nekazem jedva ko i uvek,jedino odraz iz naskoka mi se mozda povecao neki cm al i to je pitanje treniracu do juna davacu sve od sebe a ako ni onda nebude rezultata onda sam verovatno iskoristio svoj potencijal za odraz i nemogu ga nikako povecati to jest tolike su mi tetive da mi nedozvoljavaju da vise skacem,usput znam drugare koji su trenirali po 3 meseca taj Air Alert i nista od odraza a kolena otisla kazem zbog ove decice sto traze stalno da im se posalje taj program ako nista meni je sve uredu sa kolenima ali za sada rezultata nemaa videcemo

evo proslo je tacno tri meseca od kako sam poceo da radim odraz u teretani i rezultat katasrofa mada sam i ocekivao ali ne ovako,radim cucanj sa sto kila eksplozivno,a poceo sam sa 30,razno razne skokove sve sa 43 kg (pri tome skacem izmedju 20,30 cm)hiperekstenziju sa 37 kg eksplozivno,radim treninge za gornji deo tela sve eksplozivno i u svemu sam napredovao neverovatno a odraz i dalje isti kucam najobicnije da nekazem jedva ko i uvek,jedino odraz iz naskoka mi se mozda povecao neki cm al i to je pitanje treniracu do juna davacu sve od sebe a ako ni onda nebude rezultata onda sam verovatno iskoristio svoj potencijal za odraz i nemogu ga nikako povecati to jest tolike su mi tetive da mi nedozvoljavaju da vise skacem,usput znam drugare koji su trenirali po 3 meseca taj Air Alert i nista od odraza a kolena otisla kazem zbog ove decice sto traze stalno da im se posalje taj program ako nista meni je sve uredu sa kolenima ali za sada rezultata nemaa videcemo

pokusaj odmoriti jednu sedmicu pa onda izmjeri odraz trebaju misici da se odmore
ja sam AA3 radio 8 sedmica i povecao mi se odraz za 23 cm e sad radim puno teze vjezbe pa cu vidjeti..
ali moras odmoriti paonda izmjeri odraz

da znam ja sve to nije u tome stvar nego meni je je maksimalan dohvat ruke(oko 234cm)visok sam 180 razumes to je pitanje ja ustvari imam sasvim solidan odraz zelim da vidim jel moguce to nekako povecati a kako ide za sada neverujem al neodustajem jos ima tu potencijala(u eksplozivnoj snazi nogu) videcemo za koji mesec

da znam ja sve to nije u tome stvar nego meni je je maksimalan dohvat ruke(oko 234cm)visok sam 180 razumes to je pitanje ja ustvari imam sasvim solidan odraz zelim da vidim jel moguce to nekako povecati a kako ide za sada neverujem al neodustajem jos ima tu potencijala(u eksplozivnoj snazi nogu) videcemo za koji mesec

nabavi sebi vertical jump bible ili the vertical project pa radi sa tim u teretani

daj sad necemo da se vredjamo ti nemozes cak ni da pretpostavis kako ja radim cucanj to mozes samo da vidis pa onda da pricas da li radim pravilno ali necu sad da polemisem oko gluposti jer nisam pocetnik,usput upravo sam proveo nekih sat ipo vremena citajuci vertical jump bible i poenta je da poradim jos na snazi kao i sto sam mislio jel nemogu ja da imam odlican odraz kada dizem tek 1.5 puta svoje tezine iz cucnja,ovih dana sam bas kontaktirao sve drugare za koje znam da imaju neverovatan odraz i svi su dizali iz cucnja preko 1.7 ,na primer evo bas mi je danas drug rekao za Petra Kostica(verovatno ste culi za njega jel decko najbolje kuca na Balkanu ako ne i sire) da je digao 150kg iz cucnja i to je bukvalno dotako buljom pod znaci skroz dubok cucanj dakle ima jos par meseci predamnom do odlicnog odraza iako nije cucanj cela poenta vezbanja tako najlakse izmeris kolika ti je trenutna snaga nogu,inace ja nisam izmiljao koje vezbe cu da radim nego mi je drug pokazao a zavrsio je sportsku akademiju sa porsekom 9(radi u teretani vec nekoliko godina) i svaku vezbu mi je objasnio do najsitnijeg detalja

daj sad necemo da se vredjamo ti nemozes cak ni da pretpostavis kako ja radim cucanj to mozes samo da vidis pa onda da pricas da li radim pravilno ali necu sad da polemisem oko gluposti jer nisam pocetnik,usput upravo sam proveo nekih sat ipo vremena citajuci vertical jump bible i poenta je da poradim jos na snazi kao i sto sam mislio jel nemogu ja da imam odlican odraz kada dizem tek 1.5 puta svoje tezine iz cucnja,ovih dana sam bas kontaktirao sve drugare za koje znam da imaju neverovatan odraz i svi su dizali iz cucnja preko 1.7 ,na primer evo bas mi je danas drug rekao za Petra Kostica(verovatno ste culi za njega jel decko najbolje kuca na Balkanu ako ne i sire) da je digao 150kg iz cucnja i to je bukvalno dotako buljom pod znaci skroz dubok cucanj dakle ima jos par meseci predamnom do odlicnog odraza iako nije cucanj cela poenta vezbanja tako najlakse izmeris kolika ti je trenutna snaga nogu,inace ja nisam izmiljao koje vezbe cu da radim nego mi je drug pokazao a zavrsio je sportsku akademiju sa porsekom 9(radi u teretani vec nekoliko godina) i svaku vezbu mi je objasnio do najsitnijeg detalja

ako imas vjb samo po njoj radi i moras jos dobiti na odrazu..svi koji su radili najmanje 10 cm odraza su dobili.. i ja sam poceo prije 3 sedmice raditi, i dizem tek 85kg iz cucnja, sto je malo vise od moje tezine..odraz se ne moze tako lako nabiti, mora se nekih 9-10 mjeseci ici u teretanu konstantno, ali s tim da se prave pauze kako i pise u vjb:D

pa iz vrlo prostog razloga covek uci dok je ziv ja netrazim pomoc samo zelim da napisem sta radim i kako napredujem jel uvek ce neki klinac da procita pa da ne pomisli da ce doci do fantastinog odraza za par meseci neide to tako mada sigurno da neko brze napreduje a neko sporije sve to zavisi od raznoraznih faktora al da ne *****m mnogo javicu se za jedno dva meseca pa cu vam saopstiti kakvi su rezultati a usput setih se da je rakocevic digo iz cucnja 170kg il tako nesto a neznam sad tacno kolko je tezak u svakom slucaju jasno je sta hocu da kazem

pa koliki ti je odraz nisi rekao.?
meni je raspon ruku 1.69 a visok 1.75 i mogu dodirnuti obruc.

pa slazem se naravno da nije sve u cucnju ali sam ubedjen da ljudi koji imaju bas veliki odraz imaju i jake noge nemoraju da dizu 2 puta svoju tezinu ali jedno 1.7 bi mogli neznam nekako sam ubedjen u to mozda i gresim ali mislim da tu ima logike evo bas cekam da mi jedan drugar pojavi u teretani dize 135kg iz cucnja ima 182cm i 75 kg vezba vec nekih 6 meseci noge i gledao sam kako radi uglavnom sve radi eksplozivno sa maksimum 10 ponavljanja cak i manje uglavnom 8 netrenira ovako nista ali je izuzetno jak i u u gornjem delu sad cu bas da ga zamolim da mu izmerimo odraz ranije(letos) je skako oko 75cm iz mesta bas da vidimo jel mu se poboljsao odraz a imam predosecaj da jeste do desetak cm

Zvercina sto se tice svetskog prvaka u potisku iz cucnja pa mozda nema odraz preko metar ali sam siguran da ima barem izmedju 90cm i metar po meni to je dobar odraz da se nelazemo nije fantastican mislim da je rekord oko 132cm il tako nesto ali da imam tolki odraz iz mesta ne bih se zalio sigurno

Nije sve u cucnju.... koliko li skace svetski prvak u potisku iz cucnja... mislis da skace preko metar? Koliko li Holm dize iz cucnja, kao neko ko ima najvecu razliku izmedju sopstvene i preskocene visine... mislis da on dize 2 svoje tezine iz cucnja....

Tako je. Nije sve u maksimalnoj snazi, vec u sposobnosti da se generise snaga u delicu sekunde. Dobri skakaci i sprinteri obicno mogu da dignu preko 1.5 svoje tezine. 2 i vise puta im je nepotrebno. Mislim da se to u sprintu i skoku ne moze iskoristiti.

Gledao sam reklamu za izvesni program Jump Evolution Advanced u kome se kaze da po zavrsetku programa oni koji su pre pocetka imali slab odraz imace napredak od 45-75 cm a oni koji su i pre imali dobar odraz imace napredak od 20-45 cm . Ako iko zna nesto o ovom programu ili ga mozda ima neka ga objavi .

P.S. Ja kad bih popravio odraz za 45 cm mogao bih da ubacim celu ruku u obruc .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back