Ko drži mačke ima veliku šansu da oboli od šizofrenije

Mene strah da moja šizofrenija ne predje na mog cicija :heart:
On taku blagu i umirujuću narav ima
Kad bolje razmislim on je najflegmatičniji tip u kući pravi hedonista

407441652-3410995979191154-6848007913289323947-n.jpg

Ali kada neko uzme silne novce da kroz 'nazovi naučna' istraživanja provuče neku glupost, koja će skupiti broj klikova je vrh nebuloze. P.S. moj post je dokaz moje šizofrenije, volim pse, mačke i ostale životinjke, tako da se dobrovoljno javljam da budem šizofrena pored ovakvih naučnika i ljudi.

Ne znaju. Meni je dijagnoza bila psihoza, a onda posle 23 godine sizofrenija, jer uopste ne licim na sizofrenika
iako svake godine imam bar jednu psihozu, koja se racuna kao simptom sizofrenije.
To je set ponasanja ljudi, ako se tako ne ponasas, ne dijagnostikuju te. Mene je dijagnostikovala
samo zbog toga sto psihoza ne moze da traje toliko dugo godina... mislim ono nije red
da pijem lekove za siofreniju, a da nemam tu dijagnozu :heart:

Nova medicinska istraživanja sugerišu da bi posedovanje mačke moglo udvostručiti rizik od razvoja šizofrenije.

Da bi došli do tog zaključka, naučnici u Australiji su analizirali 17 studija objavljenih u poslednje 44 godine iz 11 različitih zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju.

„Naši nalazi podržavaju povezanost između izloženosti mačkama i povećanog rizika od široko definisanih poremećaja povezanih sa šizofrenijom“, napisali su autori u svojoj analizi, objavljenoj u časopisu Schizophrenia Bulletin.

„Otkrili smo da osobe koje su bile izložene mačkama imaju otprilike dvostruko veće šanse za razvoj šizofrenije“, napisao je istraživački tim iz Kvinslendskog centra za istraživanje mentalnog zdravlja.

Pogledajte prilog 1461304
ja ionako više volim kučiće, znači spasio sam se :)

Значи морам прећи на *рибу*.

Nova medicinska istraživanja sugerišu da bi posedovanje mačke moglo udvostručiti rizik od razvoja šizofrenije.

Da bi došli do tog zaključka, naučnici u Australiji su analizirali 17 studija objavljenih u poslednje 44 godine iz 11 različitih zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju.

„Naši nalazi podržavaju povezanost između izloženosti mačkama i povećanog rizika od široko definisanih poremećaja povezanih sa šizofrenijom“, napisali su autori u svojoj analizi, objavljenoj u časopisu Schizophrenia Bulletin.

„Otkrili smo da osobe koje su bile izložene mačkama imaju otprilike dvostruko veće šanse za razvoj šizofrenije“, napisao je istraživački tim iz Kvinslendskog centra za istraživanje mentalnog zdravlja.

Pogledajte prilog 1461304
ja ionako više volim kučiće, znači spasio sam se :)
.
Једини закључак који могу да изведем је да психички нестабилни људи не треба да држе мачке.

Могу кучиће јер ће им бити привржени и ако их до смрти премлате.

Мачке су компликованије и не опраштају олако будаласто понашање и то подстиче цепање личности код оваквих случајева.

Јесам те премлатио, али те ја волим је мачкама несхватљиво, као што би требало да буде и код нормалних људи.

.

.
Једини закључак који могу да изведем је да психички нестабилни људи не треба да држе мачке.

Могу кучиће јер ће им бити привржени и ако их до смрти премлате.

Мачке су компликованије и не опраштају олако будаласто понашање и то подстиче цепање личности код оваквих случајева.

Јесам те премлатио, али те ја волим је мачкама несхватљиво, као што би требало да буде и код нормалних људи.

.
problem je u stvari fizičke prirode - parazit zvani Tokoplasma gondii.

još se misle za šizofreniju ali su sigurni da izaziva pobačaj kod nekih žena

problem je u stvari fizičke prirode - parazit zvani Tokoplasma gondii.

još se misle za šizofreniju ali su sigurni da izaziva pobačaj kod nekih žena
To da, zena je pobacila prvo dete, dijagnoza toksoplazmoza,
a u dvoristu je bilo brdo macaka... e sad, sizofrenija
je bolest napumpanog ega usled halucinacija, koje
izaziva alternativno stanje svesti, koje je evolutivna
mutacija, ka sledecem ljudskom koraku u evoluciji...

Back