Ko drži mačke ima veliku šansu da oboli od šizofrenije

Ma jel imaš mačku u kući?
IMG_2268.jpeg
Koliko Šizofrenija vidiš na slici? 😍

Mačka je najbolje stvorenje od postanka planete!
Još od starih egipćana je smatrano da su mačke nebeska bića poslata da nas posmatraju i čuvaju
Dolazim do istog zaključka posmatrajući mog Cicija :heart: Koji se kao mače popentrao na nogavicu mladje mi ćerke i postao punopravan član naše familije Spava u sobi sa klinkama i kao najvernije kuče zateknem ga ujutro budnog leži i gleda u njih dve. Kao da bdi nad njima.
Onda obidje ponaosob svakoga u stanu , mazi se po nogama valjajući se ( ne treba da čistimo patos :mrgreen: ) , valjda nas tako obeležava za taj dan i normalno nema šanse da se unese nešto u stan što to cici neće prvo da prekontroliše , pa makar i to bilo krišom kasnije

Naša šizofrenija, sprema ispit sa kćerkom ❤️🤗
Pogledajte prilog 1462030
Prelpa je pametnica vidi se ! :heart:
Da , takve stvari ne mogu da prodju bez njih .
Koliko puta sam zatekao cicija da čuči na stolu kraj knjiga dok šerka uči
Samo ćuti i posmatra , ka da kontroliše .:deda2:
I normalno ,kad god neko legne da dremne eto ga odma se prišljamči i on da pravi društvo u spavanju

Nova medicinska istraživanja sugerišu da bi posedovanje mačke moglo udvostručiti rizik od razvoja šizofrenije.

Da bi došli do tog zaključka, naučnici u Australiji su analizirali 17 studija objavljenih u poslednje 44 godine iz 11 različitih zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju.

„Naši nalazi podržavaju povezanost između izloženosti mačkama i povećanog rizika od široko definisanih poremećaja povezanih sa šizofrenijom“, napisali su autori u svojoj analizi, objavljenoj u časopisu Schizophrenia Bulletin.

„Otkrili smo da osobe koje su bile izložene mačkama imaju otprilike dvostruko veće šanse za razvoj šizofrenije“, napisao je istraživački tim iz Kvinslendskog centra za istraživanje mentalnog zdravlja.

Pogledajte prilog 1461304
ja ionako više volim kučiće, znači spasio sam se :)
ne diraj mi macke.
Nista lepse nego da ti macka spava u krilu dok gledas TV. Mirisu, lepe su ...............a da ti ne vredjam dzukca, smrde bre, otrov.

Nova medicinska istraživanja sugerišu da bi posedovanje mačke moglo udvostručiti rizik od razvoja šizofrenije.

Da bi došli do tog zaključka, naučnici u Australiji su analizirali 17 studija objavljenih u poslednje 44 godine iz 11 različitih zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju.

„Naši nalazi podržavaju povezanost između izloženosti mačkama i povećanog rizika od široko definisanih poremećaja povezanih sa šizofrenijom“, napisali su autori u svojoj analizi, objavljenoj u časopisu Schizophrenia Bulletin.

„Otkrili smo da osobe koje su bile izložene mačkama imaju otprilike dvostruko veće šanse za razvoj šizofrenije“, napisao je istraživački tim iz Kvinslendskog centra za istraživanje mentalnog zdravlja.

Pogledajte prilog 1461304
ja ionako više volim kučiće, znači spasio sam se :)
Dokle da se brukas više ovakvim temama..

Ideja da bi vlasništvo nad mačkama moglo biti povezano sa rizikom od šizofrenije nije nova i prvi put je predložena u studiji iz 1995. Taj izveštaj sugeriše da bi uzrok mogla biti izloženost parazitu zvanom Tokoplasma gondii.

Veruje se da parazit ulazi u telo osobe kroz ugriz mačke ili kontakt sa njenim telesnim tečnostima ili izmetom. Takođe se može progutati kroz kontaminiranu vodu ili nedovoljno kuvano meso.
Mačkomrsci i njihova propaganda.

Back