Književnici i politika, na pravoj strani i onoj drugoj

То су ови постмодернисти што негирају све до 1789.г., а када ми традиционалисти кажемо да сте узалуд прогресивизмом и митом прогреса лудовали 230.г., онда иде урлање, цика и вриска на технологију избалансиране мере.

Не,не, ....да није било 1789, не би ти полизао данас нутелу од 1/кг - онда декадентно урлаш имам 150кг., а немам секса !

Дарлинг,

ја сам традиционалиста, контрареволуционар, а не револуционар, неки прогресивиста и постмодерниста !

ја сам противник декадентног цивилног и кретенизованог друштва и таквог палог човека

Bilo bi krajnje dosadno da smo svi isti.

Bilo bi krajnje dosadno da smo svi isti.

Људи уживају једни у другима када су "исти", нарочито када су постмодернисти, ништаци, нихилисти у свему и свачему па и у слагању негирању свега и свачега.

Не распада се овај Свет узалуд.

Једино су традиционалисти међусобно различити, јер су оригиналне и непоновљиве личности, а замисли потврђују једни друге и не ништаче се међусобно!

Ne znam otkud ovakvo ubeđenje.
Verovatno zato što dela Danila Kiša nisi čitao, pa smatraš da je osuđen na zaborav.
Moram da te razočaram. Zatupljen je u srednjoškolskom obrazovanju u prvom razredu zbirkom pripovedaka "Rani jadi" a u četvrtom razredu zbirkom "Enciklopedija mrtvih".

Oni koji zahtevaju da se izvesno mišljenje smatra izdajničkim, a to je u ovom slučaju mišljenje koje Kiš iznosi eseju, lako skliznu u šovinizam, pa i nacizam. To je isti onaj nacizam zbog koga je otac Danila KIša izgubio život u koncentracionom logoru. Kao sin Jevrejina i Crnogorke, bavio u svojim književnim delima univerzalnim temama i ne znam kako si povezao sa antisrpstvom.
Moguće da je moje poznavanje Kiša manjkavo, ne bežim od toga. Radili smo ga u srednjoj školi, "Bašta, pepeo" i "Grobnica za Borisa Davidoviča". Prvu sam preleteo, a oko druge sam se prilično potrudio zbog pismenog rada koji smo imali o njoj. No van toga, van školske obaveze, Kiš gotovo ne postoji, ne samo za mene. Dok Andrića, Selimovića pa i Crnjanskog citiraju i u nekim drugim prilikama, ne sećam se ni jednog citiranja Kiša.

Jedini izuzetak je "upotreba" par Kišovih citata koji se periodično ponavljaju kao deo obračuna sa političkim neistomišljenicima. Dođe mi da se zapitam ko bolje poznaje poznaje Kišovo delo, ja koji sam ga radio pre trideset godina ili oni koji šetaju njegove citate sa teme na temu

Što se tiče samog nacionalizma, reci mi na čemu Kiš zasniva svoje mišljenje? Na kom radu, čijoj analizi? Da li samo na svom umetničkom dojmu? Kišov "nacionalizam " je izmaštana ideologija, manihejska suprotnost ideologiji ljubavi i životne plemenitosti čiji je on plemeniti zastupnik. Prihvatanje izmaštanih stvari kao istinitih je pre simptom ozbiljnog psihočkog oboljenja koje krasi većinu branitelja ovih Kišovih redaka nego istina o kojoj govori Kiš

Poslednja izmena:
Људи уживају једни у другима када су "исти", нарочито када су постмодернисти, ништаци, нихилисти у свему и свачему па и у слагању негирању свега и свачега.

Једино су традиционалисти међусобно различити, јер су оригиналне и непоновљиве личности, а замисли потврђују једни друге и не ништаче се међусобно!

исти
исти
монархисти

али ти ништа не читаш...

Ти пишеш .. и не мислиш .. а тврдиш да мислиш

Upravo si upotrebio više negacija u svom izlaganju nego što je red ljudi na šalteru katastra.

То су ови постмодернисти што негирају све до 1789.г., а када ми традиционалисти кажемо да сте узалуд прогресивизмом и митом прогреса лудовали 230.г., онда иде урлање, цика и вриска на технологију избалансиране мере.

Не,не, ....да није било 1789, не би ти полизао данас нутелу од 1/кг - онда декадентно урлаш имам 150кг., а немам секса !

Дарлинг,

ја сам традиционалиста, контрареволуционар, а не револуционар, неки прогресивиста и постмодерниста !

ја сам противник декадентног цивилног и кретенизованог друштва и таквог палог човека

... заборављаш да додаш да си скроман ....и смеран .. па скрушен .....

Upravo si upotrebio više negacija u svom izlaganju nego što je red ljudi na šalteru katastra.

Да, зато се Свет 3 идеологије из 1789.г. (либерали+социјалисти+националисти) распада пред очима.

Ту пропаст Света су метафизичари објаснили још пре 130.г.

Posebno me ganu lamentiranja tradicionalista kako se svijet raspada jer nije po njihovoj mjeri.

Vjerovatno je na to mislio Crnjanski u svojoj tragediji srpstva.

није

1645616078581.jpeg

После деф.напуштања сакралног Света, напушта вас и материјални Свет ... крените да селите свест у клауд виртуелног Света ... :hahaha:

Сви што дробе о духовности искају материју.

Ти си савршени пример јербо кукаш за 'отетитм' 'традиционалним' 'личним' имовинама ....

Да, зато се Свет 3 идеологије из 1789.г. (либерали+социјалисти+националисти) распада пред очима.

Ту пропаст Света су метафизичари објаснили још пре 130.г.

није

Svakako da se šalim.

Ne treba ni sebe ni druge uzimati toliko ozbiljno.

Barem ne u mjeri da kad shvatimo da ono što smo do juče mislili ispravnim i nije i to doživimo kao "raspad" svijeta.

Tomas Man je emigrirao u USA i preko radija se javljao i drzao govore.
Ovo je iz 1942 :

“Dobro znam da ne moram da vas upozoravam na ushićenost koja vlada zbog Hitlerove pobede i osvajanja Rostova, grada na Donu, koji je on i pre bio pokorio. Zbog takvih stvari se ne skače od radosti, treštanje radio truba koje prati tu objavu je odvratno, nikako se ne može biti presrećan. Nemojte gubiti svoj entuzijazam; treba da budete utešeni. Nije nama, koji smo ovde, potrebna uteha kada rat izgleda kako izgleda sada. Kada biste samo znali koliko smo mi sigurni u naše ciljeve, koji su za početak, kao premisa za sve što će doći, uništenje Hitlera. Njegov poraz je zapečaćen, verujte mi i ne plašite se! To je svetska nužnost, potpuno neizbežna, i biće postignuta na ovaj ili onaj način, a pošto je tako odlučeno, pobede tog jadnika su samo krvave besmislice. Zbunjeni ste i depresivni. Razmišljate: “Da li će posle svega on pobediti? I zar ga se nikada nećemo otarasiti? I da li će svet biti nemački, na tako očajan način na koji je sad nemački?” Ne bojte se. Hitlerova pobeda je prazna reč: ne postoji tako nešto – nije u oblasti prihvatljivog, dopustivog, zamislivog. To će biti sprečeno; još bolje, on sam će je uvek sprečavati, ta žalosna protuva, zbog njega samog, jednostavno zbog njegove prirode, zbog njegove nemoguće i beznadežne poremećene naravi, koja mu onemogućava da misli, želi, ili da uradi bilo šta što nije lažno i unapred osujećeno. Govori se o izneverenom đavolu. Ali niko ne izdaje đavola; on je izneveren zbog njega samog, za početak. Ni sa Faustovom dušom, dušom čovečanstva; nikako drugačije glupi Sotona neće potonuti u pakao, osim sam.

Bliži se kraj, Nemci, verujte mi i ne bojte se! Kažem vam to ovog trenutka kad vam još jednom izgleda da je osvojena nova teritorija, postignut uspeh i pobeda. Bliži se kraj – ne vas, ne Nemačke. Takozvano uništenje Nemačke je prazna reč, nepostojeća stvar, kao što je i pobeda Hitlera. Ali kraj se primiče; zapravo, uskoro će doći – kraj odurnog sistema, pljačke, ubistva i lažne države nacionalsocijalizma. Biće okončana njena bezvredna i sramna filozofija i sva bezvredna i sramna dela koja su iz nje nikla. Računi će biti svedeni, katastrofično svedeni, sa njenim glavešinama, njenim liderima i pomoćnicima, slugama i korisnicima, njenim generalima, diplomatama i Gestapovim hijenama. Računi će biti svedeni i sa njenim intelektualnim pionirima i štitonošama, novinarima i pseudo-filozofima koji joj ližu čizme, geopolitičarima, ratnim geografima, učiteljima vojne doktrine i profesorima rase. Nemačka će biti pročišćena od svega što je ikada imalo bilo šta sa hitlerizmom i svime što ga je omogućilo. I sloboda će biti uspostavljena u Nemačkoj i u svetu koji veruje u sebe, poštuje sebe, zna kako da se brani, i koja pazi ne na dela, već, pre toga, na misli u vezi sa idejama koje povezuju čoveka i boga.”

https://www.rgz.gov.rs/vesti/4967/vest/ezakazivanjem-do-efikasnije-predaje-zahteva
:rotf:
Замисли, по Катастрима нема никог испред шалтера:
salteri.jpg

, али то ти објашњавам сво време и не капираш, нема људи има нових захтева и нерешени 500,000 предмета.

Нема везе, опет не капираш 1789.г.

Svakako da se šalim.

Ne treba ni sebe ni druge uzimati toliko ozbiljno.

Barem ne u mjeri da kad shvatimo da ono što smo do juče mislili ispravnim i nije i to doživimo kao "raspad" svijeta.

а, пази сада апсурд вируелности осим катастра:

Велико цивилизацијско напрегнуће и достигнуће је изградња водовода до сваког човека, који га већ не корисити за пиће. Купује воду у продавници, јер нико неће да је пије, неће бити та вода ускоро ни за прање ни за заливање цвећа или баште!

Грешке прогреса претходне технологије, поправићемо прогресом наредне технологије - мит о прогресу

Технологија ј е добила свој мит и онтологију.

нпр. о томе треба књижевници да пишу

Катастар ти је феудално царство ...

Чист монархизам . Нема благе везе са икаквим 1789тим ....

Оне и они који воде тих 500 000 немају интерес да се предмет икада заврши зато ТРАДИЦИОНАЛНО запошљавају

ближу и даљу родбину за цеђење користи из горе поменутих предмета
мјок... Ти си обична незнализа својинског права, а о филозофији и онтологији права да не причамо

... ти си марксиста и прогресивистички фундаменталиста. Комунисти су увек били залуђеници технике... Левак из 1789.г.

Back