- Poruka
- 85
Dobar dan. 
Da nije Josif Brodski.

Da nije Josif Brodski.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Taj jeDobar dan.
Da nije Josif Brodski.
Bio je fašista i komunista. Bio je novinar i pisac. Dežurni svedok Drugog svetskog rata, uvek prisutan tamo gde je najzanimljivije. Između ostalog, 6. april 1941. dočekao je u Beogradu.
Muški savremenici su ga mrzeli jer je bio klasičan dendi, ali su ga žene obožavale. Pitam se zašto? Iz njegovih knjiga zaključujem da nije duhovit, sa njegovih slika da nije izraziti lepotan.
Ime mu je falusoidno a prezime (koje je sam odabrao) kazuje da je Bad Guy.
Nije dobio važne književne nagrade (jeste jednu filmsku, da,da, i time se bavio!) ali je vrednost njegovog ukupnog dela tokom godina porasla. Danas je nasumnjivo da su njegovi romani među najvažnijim i najverodostojnijim svedocima 20. veka.
Sta smo Direkt i ja propustiliKurcio Malaparte?
Sta smo Direkt i ja propustili![]()
Joseph Roth? Znam da nije, taj nije nista ni znao, ali ja volim njegove knjige.
Ili Stefan Cvajg?
Pa ako cemo pravo Bernhardu je Musil bio omiljen, stalno ga pominje, nego ja ne znam da je MusilNe i ne.
A znaš ko mu je bio omiljeni pisac?
Da, pogodila si, Tomas Bernhard.
Pa ako cemo pravo Bernhardu je Musil bio omiljen, stalno ga pominje, nego ja ne znam da je Musil
bio kao Karl Maj ovako svestran.
Dorbo Quentin, a jel mogu ja sada da postavim pitanje na koje ti ne umes da odgovoris?![]()
I sta cemo sad?I ja sam ga pronašla. Vidim da je objavljivan kod nas ali meni je nepoznat.
Neka odgovori jedna od vas i idite dalje. A baš me čudi da ga niste čitale. Rayela, ti ideš na neko putovanje? Saturnovi prstenovi su odlična knjiga za putovanja.
Ovo je pitanje za Radu. Ona to sve zna.Čekajući Rayelu.
Jedan je potomak serdara, junaka opevanog u narodnoj pesmi, a drugi tvrdi da je potomak jednog slavnog kompozitora.
Osim slavnih predaka imaju još nešto zajedničko.
Ko su oni i šta je to?
Svi su sluzbenici iz njegovih dela korektni i revnosni. I sam je bio takav ( kao cinovnik)![]()
Onaj što se žalio da ne može da se posveti pozivu zato što mu Brotberuf oduzima previše vremena?
Jeste,, nego ona je vec odgovorila, a trebalo je da odgovoris na ono njeno prethpodno pitanje, a to si ti sudirala, a ponavljameKafka?