krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
G-đa Dalovej - V. Vulf
Pitaj ponovo.
- - - - - - - - - -
I da priznam, nisam je završila. Imam još trećinu.
Pitaj ponovo.

- - - - - - - - - -
I da priznam, nisam je završila. Imam još trećinu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

jesteeeeeeG-đa Dalovej - V. Vulf
Pitaj ponovo.
- - - - - - - - - -
I da priznam, nisam je završila. Imam još trećinu.![]()

Kad je video kako u gluvo doba noci muskarac izlazi kroz prozor iz sobe njegove zene, on pomislio da sigurno 'teo stogod da ukrade
I nije pomoglo ni kad su ga zadirkivali dvosmislenim salama
Bog s vama, sta ce Todor kod moje Draginje kad vec ima svoju Djuju?» - «Pa da promijeni covjek.» - «A sto bi mijenjao? Mijenja se kobila ...

Svi znamo da je Mark Tven bio izuzetno dovitljiv, duhovit (samim tim i harizmatican), ali da je cesto zapadao u nezgodne situacije...Posto je bio takav kakav je, lako se snalazio...Jednom prilikom mu je kasika......donela zaprepascujuce poglede gostiju za stolom. Sta mu je uradila kasika koja nije bila prazna, a sta on gostima koji su mu se cas pre toga podsmevali?
P.S. Nesto je rekao![]()

Rakao je kako imaju priliku da vide razliku izmedju inteligentnog coveka i budale- budala bi progutala kasiku vrele supe...![]()

Rodjen je u Pragu, bolovao od leukemije i umro od nje. Lirika mu je morbidna i nezna, razmatra smrt drugacije od svojih prethodnika......

JawohlMarina Cvetajeva?![]()

Jawohl
A ako ti sada ne postavis lako pitanje ( a moze i tesko) dobijes batine.
Samo nemo Hajdegera![]()
Ime književnice i naziv njenog izvrsnog romana o večitom ljubavnom trouglu čiji su akteri Martin Hajdeger, njegova supruga Elfrida i mlada studentkinja Hana Arent. Ime književnice i naziv njenog izvrsnog romana o večitom ljubavnom trouglu čiji su akteri Martin Hajdeger, njegova supruga Elfrida i mlada studentkinja Hana Arent.
![]()

Di si bre Visnja
Nisam ga citala, a dobio je sa svih strana najbolje moguce kritike.
Valjda je i Margareta von Trota po njemu i svoj film snimila.
Antonia Grunenberg
Hannah Arendt und Martin Heidegger
Geschichte einer Liebe
Eins: Null für dich! Ich habe nicht Geschichte einer Liebe gelesen, leider! Die Frage ist noch offen. 

Mogao bi biti
i jeste
Da, pisao je o njima u Boemima, ima puno detalja o svima koji su živeli u tom periodu (1900- 1930) na Monmartru, u Bate Lavoaru, tj. Montparnasu. Ima slikara, pesnika, književnika...od Pikasa, Žakoba, Sandrara, Modiljanija, do Hemingveja, Bretona, Mana Reja i Kiki, Koktoa i mnogih drugih.
Puno ima anegdota o svima njima i njihovim odnosima, recimo kad je upravo Gijom Apoliner bio optužen za krađu Đokonde, a Pikaso, koji je trebalo da svedoći u korist prijatelja, izjavio da ga vidi prvi put u životu![]()

Niko neće da pokuša,, pa hajd'...
Od ove što mi prva pada na pamet odavno ništa čitala nisam, niti o njoj, ali:
-jevrejsko poreklo
-drugi muž i Nemačka
-aktivno radi i pojavila se na ekranu
-udavala se više puta, ali nosi prezime drugog muža koji je psihoanalitičar/psihijatar
-kontroverze
Erica Jong?![]()