Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Bodler i Malarme?
Tako je

Aj sada ti smisli neko pitanje, al da ne bude neko starovremsko kao sto je tvoj nik

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bodler i Malarme?
Nobelovac, živeo krajem 19. i tokom prve polovine 20. veka, poslao je telegram za sinovljevu sahranu....
Pisao je o propasti jedne porodice, o antipodu antičkom Hadu, čuvena je "obrada" Geovog lika.... pisao je i eseje.....
" Lepota je vraška stvar, posebno kada je čovek osetljiv na nju" Forsajtovi, moj omiljeni citat, ali nije Golsvordi.
Ovaj je Nemac.
Ijaooooo, pa nisam mogla da zamislim da pitas za mog najomiljenijeg knjizevnikaMa ne, Man. Budenbrokovi ili Propast jedne porodice, Čarobni breg, Dr Faustus...
Dramski pisac i filozof XX veka koji je verovao da egzistencijalzam jeste humanizam.
Zbog loše finansijske situacije je živeo u sirotištu pet godina. Izbačen je iz Tehničke škole, nakon čega se bavio raznim poslovima, dok na kraju nije odlučio da postane pisac. Odbio je da primi Pulicerovu nagradu. U jednom njegovom romanu opisana je jedna porodica i osobenjaci koji tu porodicu čine: jedan je filozof, drugi hoće u pustinji da napravi plantažu nara, treći samo svira na citri...
Sarojan
" Ne mogu da mrzim dugo, nije vredno toga!"Da, a roman koji sam spomenula je Zovem se Aram. Inače mi je gotivna Sarojanova izjava da se rak ne dobija od pušenja, već od stvari koje te teraju da pušiš
Tvoj red, izvoli.![]()
" Ne mogu da mrzim dugo, nije vredno toga!"
A kad smo kod pušenja, američki pisac koji je smatrao da nije teško ostaviti pušenje, sam je to učinio više desetina puta....![]()
Oskar Vajld?Majka ga je oblačila i gajila kao da je devojčica do 9-10 godine.