Književni kviz

Zbog loše finansijske situacije je živeo u sirotištu pet godina. Izbačen je iz Tehničke škole, nakon čega se bavio raznim poslovima, dok na kraju nije odlučio da postane pisac. Odbio je da primi Pulicerovu nagradu. U jednom njegovom romanu opisana je jedna porodica i osobenjaci koji tu porodicu čine: jedan je filozof, drugi hoće u pustinji da napravi plantažu nara, treći samo svira na citri...

Zbog loše finansijske situacije je živeo u sirotištu pet godina. Izbačen je iz Tehničke škole, nakon čega se bavio raznim poslovima, dok na kraju nije odlučio da postane pisac. Odbio je da primi Pulicerovu nagradu. U jednom njegovom romanu opisana je jedna porodica i osobenjaci koji tu porodicu čine: jedan je filozof, drugi hoće u pustinji da napravi plantažu nara, treći samo svira na citri...

Sinkler Luis?

:ok: Da, a roman koji sam spomenula je Zovem se Aram. Inače mi je gotivna Sarojanova izjava da se rak ne dobija od pušenja, već od stvari koje te teraju da pušiš :mrgreen:
Tvoj red, izvoli. :kpozdrav:
" Ne mogu da mrzim dugo, nije vredno toga!"
A kad smo kod pušenja, američki pisac koji je smatrao da nije teško ostaviti pušenje, sam je to učinio više desetina puta....;)

Back