Književni kviz

Mrtvi, lepi, američki pisac koji je pisao tri godine roman koji je nekima obeležio detinjstvo.
To je premalo informacija.
Ja bih rekla Mark Tven, mada nije neki lepotan. Meni su Toma Sojer i Hak obeležili detinjstvo.

:ok: To jeste tačan odgovor. Pisao ga je od 1872. do 1875. godine.
Što se lepote tiče, de gustibus non est disputandum, bilo i biće.
images

ko-je-bio-pravi-tom-sojer-slika-176716.jpg

Poslednja izmena:
[/B]

:ok: To jeste tačan odgovor. Pisao ga je od 1872. do 1875. godine.
Što se lepote tiče, de gustibus non est disputandum, bilo i biće.
images

ko-je-bio-pravi-tom-sojer-slika-176716.jpg

Ala sam ga ubola, k'o prstom u pekmez :mrgreen:
Sledeći mi je na listi bio ovaj što ću sad pitati.
Takođe obeležio detinjstva, ali Francuz. Bio ispred svog vremena, naročito u tehnici i nauci o kojoj je pisao. Pionir žanra. Isto bradat i brkat, relativno koliko je lep. :mrgreen:

Ala sam ga ubola, k'o prstom u pekmez :mrgreen:
Sledeći mi je na listi bio ovaj što ću sad pitati.
Takođe obeležio detinjstva, ali Francuz. Bio ispred svog vremena, naročito u tehnici i nauci o kojoj je pisao. Pionir žanra. Isto bradat i brkat, relativno koliko je lep. :mrgreen:

Žil Vern?

PS
Je l' to sad žene vole brade i brkove? Ja se ne brijem ima dva mjeseca, a žena mi sve govori da treba da se obrijem. Možda sam postao previše neodoljiv? :hahaha:

Poslednja izmena:
Žil Vern?

PS
Je l' to sad žene vole brade i brkove? Ja se ne brijem ima dva mjeseca, a žena mi sve govori da treba da se obrijem. Možda sam postao previše neodoljiv? :hahaha:

:klap:
Jeste Žile :)

Ne znam, ja volim onu bradu od par dana, ne volim baš one četničke bradurine. Stvar ukusa.
Ali ako mene pitaš, poslušaj ženu :mrgreen: biće ti lakši život. :whistling:

:klap:
Jeste Žile :)

Ne znam, ja volim onu bradu od par dana, ne volim baš one četničke bradurine. Stvar ukusa.
Ali ako mene pitaš, poslušaj ženu :mrgreen: biće ti lakši život. :whistling:

Znači, ja postavljam pitanja.
Poznato je da je Vilijam Barouz svojevremeno, kažu nehotično, ubio svoju ženu tokom neke ludačke drogirane igre a la Vilijam Tel.
Koja engleska književnica je nekih 150 godina prije Barouza u nervnom rastrojstvu počinila sličan zločin? Vrlo je moguće da ste u djetinjstvu ili ranoj mladosti čitali jednu njenu knjigu, kad smo već kod knjiga koje su obilježile djetinjstvo.

Znači, ja postavljam pitanja.
Poznato je da je Vilijam Barouz svojevremeno, kažu nehotično, ubio svoju ženu tokom neke ludačke drogirane igre a la Vilijam Tel.
Koja engleska književnica je nekih 150 godina prije Barouza u nervnom rastrojstvu počinila sličan zločin? Vrlo je moguće da ste u djetinjstvu ili ranoj mladosti čitali jednu njenu knjigu, kad smo već kod knjiga koje su obilježile djetinjstvo.

Vodenica na Flosi? Ali ja ne znam da je Dzordz Eliot ubila svog zivotnig saputnika.

I niko ne zna. A čitali ste nekada Priče iz Šekspira (ili Šekspir u pričama)? Čarls i Meri Lemb? E, ta Meri je u nastupu šizofrenije ubila majku. Porodica je bila ugledna i stvar se nekako zataškala, a brigu i odgovornost za bolesnu Meri preuzeo je brat Čarls, inače poznati engleski esejista. Meri se kasnije uglavnom kontrolisala i čak je sa bratom potpisala tu knjigu lijepo prepričanih Šekspirovih drama.

Za kaznu, postavljam jedno muško pitanje: Koji pisac je fatalno vezan za auto sa slike? (Klik za veći format.)

pitanje.jpg

Prilozi

• pitanje2.jpg
    pitanje2.jpg
    42,9 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
I niko ne zna. A čitali ste nekada Priče iz Šekspira (ili Šekspir u pričama)? Čarls i Meri Lemb? E, ta Meri je u nastupu šizofrenije ubila majku. Porodica je bila ugledna i stvar se nekako zataškala, a brigu i odgovornost za bolesnu Meri preuzeo je brat Čarls, inače poznati engleski esejista. Meri se kasnije uglavnom kontrolisala i čak je sa bratom potpisala tu knjigu lijepo prepričanih Šekspirovih drama.

Za kaznu, postavljam jedno muško pitanje: Koji pisac je fatalno vezan za auto sa slike? (Klik za veći format.)

Pogledajte prilog 278495

Doživeću ga kao francusko, odveć francusko (u suprotnom bi neko mogao pomisliti da sam muškarača!)

(asocijacija je na onu drugu, što nije lektira, tek da se zna da više volim punk, nego, recimo, Sinatru)

Doživeću ga kao francusko, odveć francusko (u suprotnom bi neko mogao pomisliti da sam muškarača!)

(asocijacija je na onu drugu, što nije lektira, tek da se zna da više volim punk, nego, recimo, Sinatru)

Auto naprosto vrišti da je francuski, a i ne samo auto...

Onaj pank je OK, ali uz ovo pitanje mnogo bolje bi išlo nešto kao...

Ustvari, evo: filmsko - književno od tri kore.

Ako se u filmu čuju i Valeri Trebeljar i Ornela Vanoni ako je reditelj Italijan mlađi od 50, a radnja se dešava na Alpima, i, ako dve studentkinje književnosti u holu hotela čitaju odlomke jednog vrlo važnog romana, koji ga je Francus napisao?

Back