Književni kviz

Ako je malo splasnula praznična euforija, ja bih postavila pitanje.

Njegovo najpoznatije delo je omiljena knjiga i onima koji ništa nikad pročitali nisu. U svakodnevnom razgovoru je poželjno ne pominjati ga, kako bi se predupredila brzošireća influenca facijalnih eksprecija tipa sad2: (Bilo da ste okruženi jedrim omladinkama, apsolventima fakulteta za bezbednost, velemajstoricama za izradu gurabija...bez razlike, svi osete behar oko srca. Pominju se i dve (neidentifikovane) bebe sa sličnom reakcijom.)
Kolekcionarstvo različitih izdanja te knjige je (u poređenju sa dokoličarstvom kakvo je sakupljanje igračkica iz Kinder jaja) gejzir za napajanje telesnog i duševnog zdravlja, te je neuvrštavanje istog u olimpijske discipline eksplicitna blasfemija.
Kao da je, uostalom, bitno što je glavni motiv te knjige očaj prevarenog muža, potpaljen pustinjskim suncem i žeđu.
O kojoj knjizi je reč?

:eek::eek::eek::eek:

Pa da. Počeli ste da me brinete.
Mali princ je, nezvanično, druga najprodavanija kjiga ikad.

Bilo je toliko očigledno da nisam mogla da verujem da je to. Mislila sam da nas opet navlačiš na tanak led. Kad ono...

U kom delu začuđena gomila posmatra avion kako ispisuje reklamu na nebu, te sasvim zaboravljaju na pojavu predsednika vlade zbog kojeg su se i okupili?

Rus?

Evo, ovo je ostalo nerazjašnjeno od sinoć.
Na ovo pitanje samo Nora nema pravo da odgovara.
dudu2.gif

Zašto je 16.06. najvažniji datum svetske književnosti?

Predsednik vlade prolazi, a onda se pojavljuje aviona koji im odvlači potpuno pažnju, tako da zaboravljaju na kola sa predsednikom vlade.

Da, ali i ne znaju svi da je u kolima on, već nagađaju da je neko ko ide u dvor na prijem. A oni su zatečeni na ulici, kako se ko našao, čini mi se.
Mada, nije važno, nego, volim tu knjigu, setila bih se sigurno.
A ovo što Šejd pita takođe ima veze sa stream of consciousness.

Da, ali i ne znaju svi da je u kolima on, već nagađaju da je neko ko ide u dvor na prijem. A oni su zatečeni na ulici, kako se ko našao, čini mi se.
Mada, nije važno, nego, volim tu knjigu, setila bih se sigurno.
A ovo što Šejd pita takođe ima veze sa stream of consciousness.

Da, nagađaju. Jeste, spontano se okupljaju.
Pa reci onda, ja ne znam. :D

Back