Književni kviz

Pisac koga obožavam iz više razloga, probao je da iz muškog ugla objasni tajnu uspešne ženidbe i braka napisavši sledeće:
"Privlačna je samo ženidba iz ljubavi; oženiti se devojkom samo zato što je ona simpatična isto je što i kupiti na pijaci nepotrebnu stvar samo zato što je lepa. U bračnom životu najvažnija spona je ljubav, polna privlačnost, jedno telo…sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno proračunali. Dakle, nije reč o simpatičnoj devojci, nego o voljenoj"
Dakle, vi koji volite,a i vi koje se osećate voljeno, znate li tKO je ovo?

:D Namerno je lako, da vam bude prijatnija jutarnja kafica.

Poslednja izmena:
Pisac koga obožavam iz više razloga, probao je da iz muškog ugla objasni tajnu uspešne ženidbe i braka napisavši sledeće:
"Privlačna je samo ženidba iz ljubavi; oženiti se devojkom samo zato što je ona simpatična isto je što i kupiti na pijaci nepotrebnu stvar samo zato što je lepa. U bračnom životu najvažnija spona je ljubav, polna privlačnost, jedno telo…sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno proračunali. Dakle, nije reč o simpatičnoj devojci, nego o voljenoj"

:D Namerno je lako, da vam vam bude prijatnija jutarnja kafica.
Namerno si stavila Tko da povuče na Hrvatsku, ali ja mislim da treba ići na istočnu stranu? ;)

:D Namerno je lako, da vam vam bude prijatnija jutarnja kafica.

Čehov?

Jes, on!
chehov_anton.jpg

I ja Bugarina za trku imadem. :zper:

Dakle, rođen u Bugarskoj, ne pripada bugarskoj književnosti nego nekoj drugoj, a po nacionalnosti je nešto treće.
Diplomirani hemičar koji nije imao ni dana radnog staža u struci. Već kao student otisnuo se u vode filozofije i književnosti.
Da se bavio strukom, verovatno nikada ne bi dobio Nobelovu nagradu.
Poliglota - pored maternjeg jezika, znao je bugarski, engleski, francuski, a pisao je na petom jeziku.
Pisao je sve i svašta, a najpoznatija su mu dva dela - jedno književno i jedna studija.

Poznat je i po putopisima i memoarima, koje sam čitala pre nekoliko milenijuma i uživala. (Kad se setim kome sam ih pozajmila, prvo ću tu osobu da tužim za protivpravno držanje tuđe imovine, a kad dođem u posed istih, moraću još jednom da ih pročitam.)

Ko je on, koja dva dela su mu najpoznatija i kako se zove njegov maternji jezik?

Pomoć

Back