*moonlight*
Domaćin
- Poruka
- 4.101
Sećam se kada je Nora pretraživala Deliju Fialjo. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Evo jedno lako, čisto da se pokrenemo sa mrtve tačke.
Povodom smrti jedne žene koja se družila sa Beketom, nosila najveće odlikovanje Francuske, imala Fausta u malom prstu i grozila se reči avangarda, jedan naš veliki pisac napisao je:
"Kakav dobro obavljen posao, Smrti,
kakav uspeh,
srušiti takvu tvrđavu!
Požderati toliko mesa, skrckati toliko kostiju
za tako kratko vreme.
Potrošiti toliku energiju,
brzo, kao kad se ispuši cigareta.
Kakav je to bio posao, Smrti,
kakva demonstracija sile.
(Kao da ti ne bismo
verovali na reč.)"
Ko je ona i ko je on?

Ona imai trg ispred pozorišta, a on...ima majicu sa svojim likom u mom šifonjeru![]()
To za trg je sasvim u redu, a za majicu ti verujem na časnu pionirsku.![]()
Za ulazak u zemlju čiji je diplomatski predstavnik bio, vazda je morao da traži vizu, da bi se posthumno dokazalo da nikad, formalno, i nije bio državljanin te zemlje.
Rođen u Aziji, jedan deo života proveo na ostrvima Sredozemlja, ali i u Africi, južnoj Americi...nije promašio ni Pariz, a ni Beograd (u kome mu je, kako kaže bilo groznije nego igde).
Družio se sa Milerom i Anais Nin, imao dve ćerke: Penelopu i Sapfu. Ženio se četiri puta, u tri slučaja Jevrejkama, a izjašnjavao se kao antisemita. Pisao o komunizmu, a naginjao ka fašizmu (kad je zbog toga naišao na podignute obrve, rekao je da se, eto, malo šalio, da vidi kako će raja reagovati).
Priča se da je i za Nobela bio nominovan, ali ga nije dobio (što mnogi, isključujući mene, smatraju velikom nepravdom).
Na ovim prostorima poznat je, uglavnom, po dva naslova. Drugi, manje poznat, je i naslov knjige jednog ostvarenog Nobelovca, popularnog poslednjih godina.
Pitanje: koje žensko ime je prva asocijacija na ovog pisca? (tako se zove neuspeli film snimljen po njegovom najpoznatijem romanu)

Lorens Darel.![]()
Prepoznala sam po Crnoj knjizi. Moj brat je veoma voli. Ali tek iz drugog puta ju je zavoleo. Jedva se sa njom tokom prvog čitanja izborio.

Nisam čitala ni Pamukovu, ni Darelovu, pa ne znam, a Aleksandrijski kvartet me je smorio posle prvog toma...

Bukovski? Radio je u pošti.U pesmi koju ja mnogo volim pesnik iskazuje celoživotnu žudnju za slobodu (za promenu, u odnosu na druge pesnike, je l'), i misli na poštanske marke. Iz određenih razloga.
I govori o kiši.
Zanimljiva pomoć.
Nisam sigurna da bih mogla da kažem da volim njegovu poeziju. 
Ja ga nisam još ni počela.
A čija Crna knjiga je bolja?

Ah, ne.
Ipak ne.
Ovaj malo o kišobranima.

Moram da priznam, šta ću: znam samo dve pesme u kojima se pominju kišobrani. Jednu je napisao Brana Crnčević (Kad bi meni dali jednan dan..), a u drugoj se pominje vaginalna manipulacija.
Užas.