krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Dotuklo ga je, svakako, jer joj se i sam nadao...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Буди блажа у изразу - Квентин и Рахела су Крлежини фанови.Dotuklo ga je, svakako, jer joj se i sam nadao...![]()
Ne bih da budem partibrejker, ali koje je pitanje aktuelno?
Ovde se spamuje sve u šesnaes', a moderatori kolo vode..![]()
У тој књизи (тј. роману) скоро сви ликови, све битне одлуке које треба да донесу, препуштају вољи једне књиге, у којој је сабрана мудрост старе цивилизације, док истовремено читају другу књигу у којој је описано какав је њихов свијет могао бити. О којој се књизи (књигама) ради?
Svi znamo da nije rijedak slučaj da talentovani, čak i uspješni pisci u nekom trenutku mentalno popuste.
Ovo pitanje odnosi se na jednog (pisao na njemačkom, knjige mu pomalo liče na Kafkine, koji ga je cijenio) koji je posljednje decenije života proveo u santorijumu, nakon što je ustanovljeno da je obolio od šizofrenije. Međutim, zanimljivo je da se on ubrzo po institucionalizaciji sasvim oporavio, ali jednostavno više nije želio da napušta ustanovu. Dopalo mu se da igra ulogu mentalnog bolesnika i to je činio do kraja života. Njegov slučaj je neka vrsta obrnute kvake 22 - željeli su da ga otpuste iz ludnice, ali on to nije želio, a ako ne želi da ode iz ludnice, to znači da je sigurno lud.
Najluđa stvar koja se za njega vezuje je abnormalno sitan rukopis - slova su mi imala visinu od jedva jednog milimetra, tako da je dešifrovanje književne zaostavštine bilo veliki posao.
Mora da je taj, Svajcarci obicno nisu bas cisti u glavu. Ziv je primer Herman Hese.Robert Valzer?
Mora da je taj, Svajcarci obicno nisu bas cisti u glavu. Ziv je primer Herman Hese.
Nego nije mi jasno od kud Quentin poznaje ovoga![]()
Ma ne verujem, on je prilicno , onako, aj da kazem samostalanMožda ima Pomoćnika koji mu je nabavio Šamar i ostalo.![]()
Robert Valzer?
Mora da je taj, Svajcarci obicno nisu bas cisti u glavu. Ziv je primer Herman Hese.
Nego nije mi jasno od kud Quentin poznaje ovoga![]()
Није тоStvarno ne znam kako mu ovaj pade na pamet.
Није то, него се једноставно зезнуо. Уместо да узме Мартина Валзера, он узео Роберта Валзера.
Мени се баш свиђају те бизарности, па сам је уврстио у списак.
Kad smo kod bizara...
Njegove "toaletne" navike ga svrstavaju u ono što nam je danas poznato kao metroseksualizam,
a seksualne bi se mogle opisati kao biseksualnost (to sa njegovom seksualnošću je mnogo
komplikovanije ali ovo je najkraći mogući opis).
Slovio je za lepotana, a i sam je imao takvo mišljenje o sebi. Naročito je bio ponosan na svoje
prirodne uvojke. Održavao ih je tako što je noću nosio viklere.
Ko je on?
Mislim da je lord Bajron. Mada ovo za viklere nisam znao.
Kako novijeg datuma kad sam ja u osnovnu školu išla pre 40 godina... U pitanju je drugi svetski rat, to je jasno. I moja koleginica koja predaje srpski je se seća, ali ne zna ime pisca.![]()