"amelie poulain"
Zainteresovan član
- Poruka
- 144
Spletkarenje sa sopstvenom dusom od Marije Jovanovic
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislila sam da me nijedna knjiga sada više ne može rasplakati...
Ali "Mostovi okruga Medison" me ubijediše u suprotno...
Igra andjela od Ljiljane Habjanovic Djurovic,cudesna zivotna prica kneginje Milice,hrabre,inteligentne i humane zene i njene borbe da uprkos svemu opstane i ne pokori se novonastalim prilikama i iskusenjima pred koje nas zivot stavlja.
Papa Jovana od Done Vulfolk Kros, roman koji nas podseca da ljudska priroda ostaje ista, kao i da su neke stvari vanvremenske.Ujedno to je i istinita prica o borbi,nadanjima,snovima zene da u jedno okrutno vreme ostvari svoje ideale.
Pročitaj i nastavak, Hiljadu seoskih puteva.
E pa ovako...
Procitala sam Lovca na zmajeve, Haleda Hoseinija. To je po meni muska knjiga, muski primerak, nesto kao muski Hazarski recnik, Pavicev.
Nije mi se tako dopala kao sto mi se dopada Hiljadu cudesnih sunaca... mozda zbog toga sto sam zena, sto sam u tim fino iskristalisanim zenskim likovima videla deo sebe... eto, morala sam da prestanem da je citam jer placem non-stop... ne mogu da se smirim... boli me sudbina Marijam, sta je ona imala od zivota i ne samo ona, stotine hiljada avganistanskih zena... nisam imala pojma da se to desavalo pre desetak petnaestak godina, ta golgota... taj zivot-nezivot u Avganistanu.
Tako malo znam o toj zemlji i stidim se sada zbog toga.
Pri kraju sam romana, moram ga procitati veceras, pa makar jezero suza isplakala.
Hoce li bar Lajla naci srecu?
Roman je stvarno pravi ep, neko je napisao od recenzenata.
Mnogo, mnogo bolji roman od Lovca na zmajeve, bar po meni.
A sada, idem da citam...
Citamo se... pozdrav svima koji vole da citaju.