Knjige koje ne treba pročitati

Najiskrenije mislim da je gubljenje vremena da se cita bilo sta od Dostojevskog osim Zlocina i kazne, takodje Milorad Pavic osim Hazarskog recnika. Vi znate, koliko sam ja nacitana i zamislite onda kada JA to preporucujem. Od autora, koje potpuno ne treba citati su: Bukovski i Marko Vidojkovic, kao i politicari, koji lupetaju gluposti i time pokusavaki da zabavljaju narod.

Јеленко, не дирај ми у догме :worth: Јер Бог створи свет, из кога настаде Књига, из које спознаше Њега који створи свет из кога...
Astrofizičari se nešto ne slažu sa ovom dogmom, bem mu miša. Čini mi se i da filozofi imaju brojne zamerke na ovako postavljene stvari.......
Ali dogma je dogma, nema tu.

Astrofizičari se nešto ne slažu sa ovom dogmom, bem mu miša. Čini mi se i da filozofi imaju brojne zamerke na ovako postavljene stvari.......
Ali dogma je dogma, nema tu.

Физика заправо тврди да је све почело ни из чега, великим праском, укључујући и време и простор. Узрок великог праска, непознат, биће да је нека ''виша сила''. Односно ни они немају појма, али пишу теорије на тему ко и попови :)

Физика заправо тврди да је све почело ни из чега, великим праском, укључујући и време и простор. Узрок великог праска, непознат, биће да је нека ''виша сила''. Односно ни они немају појма, али пишу теорије на тему ко и попови :)

OK, slažem se, samo nigde decidno ne kažu "viša sila"....... i gde sad tu da umatnemo Boga i Alaha.....

OK, slažem se, samo nigde decidno ne kažu "viša sila"....... i gde sad tu da umatnemo Boga i Alaha.....

Па наравно да се не каже, Бог и Алах припадају већ разрађеним теоријама, те се на њима не може докторирати у оквиру природних наука још од средњег века...

Narode moj! Koje knjige ne treba nikako procitati? Knjige koje bi se mogle komotno spaliti na lomaci bez ikakve civilizacijske stete, dobro nek ostane primerak il' dva za arhivu :twisted: . Imam problem sto takve knjige potisnem u podsvest pa sad bas ne mogu da se setim ni jedne, samo bez neproverenih glasina i traceva molim :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Kažu da svaka knjiga nadje svog čitaoca.

Ipak ja bih rado pobacala ovu ,,književnost sa trafike", i ove novopečene ,,spisateljice".

C! Ona sa Solunom (bez somuna).
Ovo postade k'o Kefalica........
Ni jedna knjiga nije beskorisna, svaka može poslužiti bar kao loš primer i kako ne treba pisati.
A koju ne treba pročitati? Bar 2/3 savremenih...........Kad se samo setim onih gluposti "Tajne Srpskog džet seta"........
Možda bi trebalo uvesti kastraciju za savremene autore, ako knjiga ne valja odoše jajca, možda onda ne bi svako žvrljao i pokušavao da bude pisac......

Ovo postade k'o Kefalica........
Ni jedna knjiga nije beskorisna, svaka može poslužiti bar kao loš primer i kako ne treba pisati.
A koju ne treba pročitati? Bar 2/3 savremenih...........Kad se samo setim onih gluposti "Tajne Srpskog džet seta"........
Možda bi trebalo uvesti kastraciju za savremene autore, ako knjiga ne valja odoše jajca, možda onda ne bi svako žvrljao i pokušavao da bude pisac......

Šta ti vredi taj kastracioni amandman, kad isti takvi kao što su pisci sede po izdavačkim kućama (čast zanemarljivo retkim izuzecima).
Poslovica je, dakle, ona što govori o magarećoj suštini i kad se vrati iz Soluna.

Što se nečitanja tiče, mislim da i tu, kao i svuda u životu treba izbegavati agitatorske poduhvate na ma koju temu: (anti)komunizma, (anti)fašizma, (anti)teizma...sve je to soljenje pameti.

Na tom smeću se najbolje zarađuje. Naš narod radije neće 'leba da jede, ali bi da sazna ko se s kim, gde...I to neko lepo unovči.:(
A kad bi uveli kastraciju "savremenih" čitalaca? :zper:

Šta ti vredi taj kastracioni amandman, kad isti takvi kao što su pisci sede po izdavačkim kućama (čast zanemarljivo retkim izuzecima).
Poslovica je, dakle, ona što govori o magarećoj suštini i kad se vrati iz Soluna.

Što se nečitanja tiče, mislim da i tu, kao i svuda u životu treba izbegavati agitatorske poduhvate na ma koju temu: (anti)komunizma, (anti)fašizma, (anti)teizma...sve je to soljenje pameti.
Ma provalio sam odmah na šta misliš kad si rekla Solun, nema hiljade takvih..... "Agitatorske poduhvate" :D , sviđa mi se kako si to uobličila, ali bih sigurno proširio polje ne čitanja pre svega po autorima......

Ma provalio sam odmah na šta misliš kad si rekla Solun, nema hiljade takvih..... "Agitatorske poduhvate" :D , sviđa mi se kako si to uobličila, ali bih sigurno proširio polje ne čitanja pre svega po autorima......

Imamo mi na Kvizu neku listicu tih za izbegavanje. Izvesno su na njoj Vidojković, Ćosić, Dobrilo Nenadić (svaki put se iznova šokiram kad čujem ime i prezime tog čoveka), Pavić, Laušević i tako...proširujemo je svaki put kad se setimo.

Jel' Krpica otišao u penziju ili ga je rastrgla neka obožavateljka - nema nešto njegovih stihova u poslednje vreme po forumu......
Ne spamujem, njegova dela odgovaraju naslovu teme
crazy-1.gif

Back