knjiga o milutinu..

Tesko ce selo opstati. Svi ide u gradove da zive. I samim tim Srpskim domacinima je zivotni san i prestiz da kupe stan u centru obliznjeg grada..posle njegova deca ili unuci sanjaju o tome da se odsele za Beograd. I tako tece taj proces, sporo ali nezaustavljivo..

Veruj mi, ide vreme kada će mnoga ta "gospoda", trbuhom za kruhom, itekako da se vraća na to, godinama omalovažavano, selo. Nema više leba ni u gradu. Živi bili, pa videli. I to vrlo brzo!

Veruj mi, ide vreme kada će mnoga ta "gospoda", trbuhom za kruhom, itekako da se vraća na to, godinama omalovažavano, selo. Nema više leba ni u gradu. Živi bili, pa videli. I to vrlo brzo!

Moguce. Nije iskljuceno uopste. Na zapadu taj proces vec postoji. Ali tamo elita i drustveno visi sloj bezi u sela iz gradske guzve i vreve, a sirotinja ostaje u gradovima. A ovde obrnuto.

Е око Расима грешиш. Он је само лукави Муслиман, који ради неке јако лоше ствари по Србију испод жита да се
Власи не досете....

ma dobro...odvede tadica u tursku na dogovore...diskutabilno..pisah ja..nego opet covek drzi najteze ministarstvo...ma siroka prica..za drugu temu..

I Rajsova "Čujte Srbi", i Dankova "Knjiga o Milutinu" govore o jednom, te istom:
- poštenom, napaćenom, i neiskvarenom srpskom seljaku - domaćinu, i njegovom sistematskom gaženju, ponižavanju, iskorišćavanju, i na kraju, zatiranju, od strane raznorazne "sumnjive elite"!!!!
Nadam se da će srpski seljak (a tu pre svega mislim na šumadince, i moravce), preživeti, i nadživeti ovo zlo doba, i zle ljude na vlasti, kojima je samo i jedino do te vlasti i stalo.

potpisujem sve napisano..

I Rajsova "Čujte Srbi", i Dankova "Knjiga o Milutinu" govore o jednom, te istom:
- poštenom, napaćenom, i neiskvarenom srpskom seljaku - domaćinu, i njegovom sistematskom gaženju, ponižavanju, iskorišćavanju, i na kraju, zatiranju, od strane raznorazne "sumnjive elite"!!!!
Nadam se da će srpski seljak (a tu pre svega mislim na šumadince, i moravce), preživeti, i nadživeti ovo zlo doba, i zle ljude na vlasti, kojima je samo i jedino do te vlasti i stalo.

Све док су Министри из Војводине, биће све горе и горе ....
А то је од Октобарске Револуције па до данас ....
Мале су шансе за преживљавање .....

kako te ne lincovase do sad zbog ove izjave..??

Па одакле је био онај смешни Витановић који није знао разлику између краве и бика,
па Веселинов чији возач са све Министром у колима поби оне девојке,
па овај Драгин што прокоцка противградну заштиту и одбрану од поплава ????

:roll::roll::roll::roll:

Све док су Министри из Војводине, биће све горе и горе ....
А то је од Октобарске Револуције па до данас ....
Мале су шансе за преживљавање .....

...okanite se vlasti i ministara...sasvim je nebitno odakle su, nas narod nikako da shvati da red polazi odozdo a ne odozgo...to je sustina naseg vecnog problema sa vladarima, nikako da shvatimo da nam nije potreban neko da nas spasi, jedino sami sebe mozemo spasiti...

Па одакле је био онај смешни Витановић који није знао разлику између краве и бика,
па Веселинов чији возач са све Министром у колима поби оне девојке,
па овај Драгин што прокоцка противградну заштиту и одбрану од поплава ????

:roll::roll::roll::roll:

a odakle bi ministarka poljuprivrede sto prodade onoliku zemlju zemljacima hrvatima..?? ona dulic-markovic...

...okanite se vlasti i ministara...sasvim je nebitno odakle su, nas narod nikako da shvati da red polazi odozdo a ne odozgo...to je sustina naseg vecnog problema sa vladarima, nikako da shvatimo da nam nije potreban neko da nas spasi, jedino sami sebe mozemo spasiti...

ma jel se ti to salis..?? red dolazi odozdo..??? bogo moj--znaci nepismena raja uredjuje drzavu...kroji zakone i tako to..??

ma jel se ti to salis..?? red dolazi odozdo..??? bogo moj--znaci nepismena raja uredjuje drzavu...kroji zakone i tako to..??

Ne, zapravo se ne salim. Ozbiljna sam sasvim. Smatram da je narod odgovoran za vlast, verujem u aktivan odnos naroda prema vlasti i vladanju (nije ista stvar), prema putu koji bi zeleli da slede, verujem u svest, razum, um obicnog coveka, automatski u razboritost grupe ljudi i na kraju u razboritost veceg dela naroda koji ce kontrolisati vlast i odredjivati vlast koja ce se plasiti naroda a ne opozicije u vidu politicke stranke. To je ispit koji mi ili padamo ili prolazimo jedva sa sesticom. Sredjivanjem naroda mi sredjujemo vrh ma kako to nelogicno zvucalo na prvi pogled

Ne, zapravo se ne salim. Ozbiljna sam sasvim. Smatram da je narod odgovoran za vlast, verujem u aktivan odnos naroda prema vlasti i vladanju (nije ista stvar), prema putu koji bi zeleli da slede, verujem u svest, razum, um obicnog coveka, automatski u razboritost grupe ljudi i na kraju u razboritost veceg dela naroda koji ce kontrolisati vlast i odredjivati vlast koja ce se plasiti naroda a ne opozicije u vidu politicke stranke. To je ispit koji mi ili padamo ili prolazimo jedva sa sesticom. Sredjivanjem naroda mi sredjujemo vrh ma kako to nelogicno zvucalo na prvi pogled

ma jel ti to kao pravnik kazes da zakon treba da sprovodi narod a ne drzava..?? ili mislis da narod treba da suspenduje sve zakone i da raspusti skupstinu pa jovo nanovo..??

Back