Knjiga Enohova

Job 42:10 I Gospod vrati što beše uzeto Jovu pošto se pomoli za prijatelje svoje; i umnoži Gospod Jovu dvojinom sve što beše imao.
Job 42:11 I dođoše k njemu sva braća njegova i sve sestre njegove i svi pređašnji znanci njegovi, i jedoše s njim u njegovoj kući i žaleći ga tešiše ga za sve zlo što beše Gospod pustio na nj, i dadoše mu svaki po novac i po grivnu zlatnu.
Job 42:12 I Gospod blagoslovi posledak Jovov više nego početak, te imaše četrnaest hiljada ovaca i šest hiljada kamila i hiljadu jarmova volova i hiljadu magarica.
Job 42:13 I imaše sedam sinova i tri kćeri.
Job 42:14 I prvoj nade ime Jemima, a drugoj Kesija a trećoj Keren-apuha.
Job 42:15 I ne nahođaše se u svoj zemlji tako lepih devojaka kao kćeri Jovove, i otac im dade nasledstvo među braćom njihovom.
Job 42:16 I posle požive Jov sto i četrdeset godina, i vide sinove i unuke do četvrtog kolena.
Job 42:17 I umre Jov star i sit života.

Pazite kako Jov na kraju odgovara Bogu...

Job 42:1 Tada Jov odgovori Gospodu i reče:
Job 42:2 Znam da sve možeš, i da se ne može smesti šta naumiš.
Job 42:3 Ko je to što zamračuje savet nerazumno? Zato kažem da nisam razumevao; čudesno je to za me, te ne mogu znati.
Job 42:4 Slušaj kad uzgovorim, i kad zapitam, kaži mi.
Job 42:5 Ušima slušah o Tebi, a sada Te oko moje vidi.
Job 42:6 Zato poričem, i kajem se u prahu i pepelu.

A za sve one grešnike koji nisu odlučili da pohule na Svetog Duha, neka se ohrabre Božjim obećanjem...

Isa 1:16 Umijte se, očistite se, uklonite zloću dela svojih ispred očiju mojih, prestanite zlo činiti.
Isa 1:17 Učite se dobro činiti, tražite pravdu, ispravljajte potlačenog, dajite pravicu sirotoj, branite udovicu.
Isa 1:18 Tada dođite, veli Gospod, pa ćemo se suditi: ako gresi vaši budu kao skerlet, postaće beli kao sneg; ako budu crveni kao crvac, postaće kao vuna.
Isa 1:19 Ako hoćete slušati, dobro zemaljsko ješćete.
Isa 1:20 Ako li nećete, nego budete nepokorni, mač će vas pojesti, jer usta Gospodnja rekoše.

Mat 11:28 Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti.
Mat 11:29 Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim.
Mat 11:30 Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.

Isus Hrist

Poslednja izmena:
Rev 22:1 I pokaza mi čistu reku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prestola Božijeg i Jagnjetovog.
Rev 22:2 Nasred ulica njegovih i s obe strane reke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakog meseca svoj rod; i lišće od drveta beše za isceljivanje narodima.
Rev 22:3 I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga.
Rev 22:4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim.
Rev 22:5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.
Rev 22:6 I reče mi: Ovo su reči verne i istinite, i Gospod Bog svetih proroka posla anđela svog da pokaže slugama svojim šta će biti skoro.
Rev 22:7 Evo ću doći skoro: Blago onome koji drži reči proroštva knjige ove.
Rev 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Rev 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Rev 22:10 I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.
Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Rev 22:16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.
Rev 22:17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Rev 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Rev 22:19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Rev 22:20 Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
Rev 22:21 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin.

Ne, baš je lepo...

zar se Vi ne radujete Novom Jerusalimu i večnom životu?

Naprotiv, korisno je citirati Božju reč...

2Ti 3:16 Sve Pismo je od Boga nadahnuto i korisno za poučavanje, za prekorevanje, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti,
2Ti 3:17 da Božiji čovek bude potpuno pripremljen za svako dobro delo.

Ti si Siguran da si spreman za novi Jerusalim?

Ti si Siguran da si Boziji covek, a nisi spreman za Popravljanje.

Poštovani,

Evo šta je Hrist obećao svojim vernim sledbenicima...

Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Na žalost, Vi i dalje odbacujete da budete poslušni svim Božjim zapovestima.

Vi spadate u one kojie ljube i čine laž!

Poslednja izmena:
Poštovani,

Evo šta je Hrist obećao svojim vernim sledbenicima...

Na žalost, Vi i dalje odbacujete da budete poslušni svim Božjim zapovestima.

Vi spadate u one kojie ljube i čine laž!

Bas lepo kakav si stih postavio adventisto, legalisto: plata ti stize prema delima tvojim,a ona moguce je da su problematicna, :think:

Bog Jod-He- Vav-He je postavio sldeci zakon za neznabosce u koji i ti spadas:
III Mojs. 16 Ne idi kao opadač po narodu svom, i ne ustaj na krv bližnjeg svog; ja sam Gospod.

17 Nemoj mrzeti na brata svog u srcu svom; slobodno iskaraj bližnjeg svog, i nemoj trpeti greha na njemu.

18 Ne budi osvetljiv, i ne nosi srdnju na sinove naroda svog; nego ljubi bližnjeg svog kao sebe samog; ja sam Gospod.

Znaci da ne budes Opadac, da ne mrzis, i da Ljubis bliznjega svoga;

Isus, Boziji sin je rekao slededce:
Matej 22, 36 Učitelju! Koja je zapovest najveća u zakonu?

37 A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.

38 Ovo je prva i najveća zapovest.

39 A druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.

40 O ovima dvema zapovestima visi sav zakon i proroci.

Da ljubis Gospoda Boga Stvoritelja;
Da ljubis bliznjega svoga;

Ovo ti je domaci, pa kreni sa resavanjem, :cool:

Da li je Hrist imao ljubavi kada je izgovarao teške reči ukora greha?

Mat 23:27 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote.
Mat 23:28 Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.

Kako Hrist ima smelosti da ukori visoko sveštenstvo da su bezakonici?

Da li je ovo bilo opadanje ili poruka upozorenja izgovorena iz srca punog ljubavi i pravednog gneva prema nepravdi?

Draga braćo i sestre,

Zašto ne vidite ljubav u opomenama koje Bog danas iznosi svim ljudima? On nas voli i dao je Sina svojega za sve nas da niko ne propadne...

Ali ipak, ne može ozakoniti greh i ukinuti svoj zakon.

Ne može Bog ukinuti zakon a da ne ugrozi egzistenciju čitavog svemira. To je svima jasno, nadam se.

Zašto se dakle ne biste predomislili i prihvatili Božje milostive pozive upućene iz Božje reči?

I ANĐEOSKA VEST

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

Poslednja izmena:
Upravo Vi opadate iz godine u godinu Božji narod koji poštoje sve Božje zapovesti...

a kada Vam skrenem pažnju da iznosite lažno učenje, Vi kažete da ja opadam?

???

Bog je Izabrao Izrael za njegov narod,a ne adventiste, legaliste.Doduse baka Jeca je imala 'Viziju" u 17 godini zivota da je videla adventiste da idu ka Bozijoj crkvi, mislim, po tome ispada da samo vi ste odabrani narod i niko drugi,a u bibliji tako ne pise, niti je Bog ikada pomenuo adventiste, niti bilo koju drugu denominaciju da je Izabrana kao njegov narod, Samo Izrael.Da li ti je to jasno, adv, legalisto.Drzanjem zakona, nikada se neces ni pribliziti Bozijoj crkvi, a kamoli biti u njoj.
Uzmi procitaj ko su bili Rani hriscani, pa Uporedi to sa adventistima.

Bog jeste vratio Jovu imetak, dao mu novu ženu i decu, ali to što je dozvolio uklanjanje stare žene i dece predstavlja valjda kolateralnu štetu. Doduše, može se to smatrati i nagradom, jer mu je nova žena valjda bila mlađa i lepša od stare...

Bog jeste vratio Jovu imetak, dao mu novu ženu i decu, ali to što je dozvolio uklanjanje stare žene i dece predstavlja valjda kolateralnu štetu. Doduše, može se to smatrati i nagradom, jer mu je nova žena valjda bila mlađa i lepša od stare...
da je ovo knjizevno delo napisano posle hrista jova bi mnogo gore proso ..niti bi dobio novu zenu i decu a ne bi bio ni ziv..satana bi ga skroz odvalio i jova bi postao svetac..:D

Back