Knedle sa šljivama

Ја волим шуфнудле. Тесто за кнедле без шљива, тзв прстићи.
568124

Ја волим шуфнудле. Тесто за кнедле без шљива, тзв прстићи.
Pogledajte prilog 568124
Baba pokojna je uvek barem jedan tanjir toga obavezno pravila od ostataka testa..ja sa tim u šećer pa udri. Čak mi se čini da sam se više tome radovao nego knedlama :ok:

P.S pojma nisam imao kako se zovu....ja to zvao valjušci

Poslednja izmena:
Baba pokojna je uvek barem jedan tanjir toga obavezno pravila od ostataka testa..ja sa tim u šećer pa udri. Čak mi se čini da sam se više tome radovao nego knedlama :ok:

P.S pojma nisam imao kako se zovu....ja to zvao valjušci
Šufnudle sa puterom su - vrh!
Obožavam i mađarsku varijantu kada se uz bogati pileći paprikaš, ili juneći gulaš posluže šugnudle prelivene puterom i mileramom... odlično za "krvožilni sustav" :super: ;):zcepanje:

meni su prezle bzvz,pada mi na pamet mlevena plazma
Za mene ubjedljivo najbolja smjesa - rastopiti puter, dodati mljeveni plazma keks, malo proprziti( samo malo da keks ne izgori), kuvane knedle direktno iz vode dodavat u keks, dobro ih uvalajti sa svih strana. U posebnu posudu pomijesati smedji sescer i cimet. Knedle vec uvaljane u keks dodati u mjesavinu secera i cimeta. Dobro ih uvaljati sa svih strana.

sa prezlama je klasika ali prezle koje ne budu masne i budu res,hrskave
a jela sam knedle uvaljane u mleven keks pomesan sa mlevenim orasima..
bilo je lepo ali sam valjda navikla na prezle :)

Prezla,šećer i malo cimeta proprženi na ulju...ništa ne može pobediti taj šmek.

Jeo sam x vrsta u ferdinandu sa svakakvim filovima i posipima i daleko od toga da nisu dobre pa čak i fenomenalne ponekad.......ali za stare dobre knedle sa šljivama ovo je zakon i ne treba menjati.

Back