Knedle sa šljivama

Ја сам одрасла у породици где је шерпа на шпорету и свако једе кад стигне.

Човек кад је гладан, он не жели да лапрда у друштву него гледа у тањир и руча.

Недељни ручак, ручак у среду или петак, свеједно.

Субота и недеља су ми дани за шетњу, скитњу, плажу и кафиће а не за рмбање по кујни. Увек имам скувано за та два дана па само подгрејем.

И шта је то 'екстра' за јело. Не разумем шта то толико спремате.

Није време оно што чини ручак добрим. Скуша из рерне плус кромпир салата или печено пиле са кромпиром плус спанаћ - све то стане у сат времена.

ali knedle spremam na drugi način, meni lakši, gdegod mogu da uštedim neki minut, glasam za to
a uostalom, ovako mi je mnogo ukusnije, a ukus jos i bolji

IMG_20200205_212633.jpg

Za mene ubjedljivo najbolja smjesa - rastopiti puter, dodati mljeveni plazma keks, malo proprziti( samo malo da keks ne izgori), kuvane knedle direktno iz vode dodavat u keks, dobro ih uvalajti sa svih strana. U posebnu posudu pomijesati smedji sescer i cimet. Knedle vec uvaljane u keks dodati u mjesavinu secera i cimeta. Dobro ih uvaljati sa svih strana.
Bila sam u prodavnici knedli... bukvalno ne znate šta da izaberete... onako gotove, pa veliki asortiman... a ja bih od svega da probam...

Screenshot_5.png

Ipak, ljubav prema originalu koji se spremao i na dvorovima Austrougarske je za mene najveća... oni nikada cimet nisu stavljali oko knedle, već u knedlu...pa, kada presečete knedlu, rastopljen šećer i cimet iscure iz šljive... :zbalavi:

У кнедле са воћем обавезно уместо коштице ставим бадем. Волим да је тесто танко. Не волим да пресечем кнедлу, а тесто дебље од воћа.
Ја их ваљам у пропржен гриз са шећером и циметом.
А ништа ми мање није укусна ни пита: на дно тепсије шећер, половине шљива па на то изливено тесто са циметом. Тзв преврнута пита.

Back