Клопастичарница

Definitvno mi je najbolja riba, ali sa roštilja.
Dimljena pastrmka je najbolja iz Bajine Bašte, bilo ih je i u Bg da se kupe, dugo ih nisam video. Dimljeni šaran može na podvarku ili u posnim sarmama/paprikama. Pre neki dan smo jeli te paprike, kupljene.
Ovo mogu da potvrdim - jeo u peruccu - nisam takvu decenijama - a i savrseno spremljena

Gde smo stali sa plodovima mora i ribom?
@Nemoguća Могућност i @Њена Другарица kakvi se sa brudetom?
I to pravi moja majka, pravi je stručnjak, ja sam tu da sa ostalima uživam u hrani.
Uglavnom stavljamo škarpinu i oslića, po nekad i bakalara. Ovek očišćeni komadi. Naravno kuvano kako treba, u vinu sa svim ostalim. Jedemo uz kačamak. Ja volim kad je malo grublji, gušći kačamak.
Jeo sam u Hrvatskoj brudet koji su pravili od sitne ribe koja se prodaje po nižoj ceni, šta god toga bude. Taj put upale neke male škarpine i ko zna šta sve. Ne volim tako, puno kostiju, moraš da čistiš a sve crveno oko tebe.

brodet bi mi po znacenju bio - riblja corba

mada moze da bude specificno jelo. Objasni.

https://maminrucak.hr/recepti/brudet-od-lignji-s-palentom

Poslednja izmena:
@Nemoguća Могућност @Њена Другарица i ostali, koga zanima, sad u petak je u bloku 44 Noćni market.

565221691_1193466502643121_3231282824641895602_n.jpg

Nije baš čorba, više bi bilo kao riblji gulaš. Mi ga jedemo uz kačamak.
ili sto bi rekli STEW

jeo sam razne - kuvano - ukrckano. Ja volim takvu hranu.

mene spopada jedenje ribe u regularnim intervalima - trazi mi organizam - takva neka klopa je po mom ukusu, moze i przena i pecena riba i grilovana. Nemam problem sa kostima

ovde blizu mene je jedno vreme bila ribarnica - kad im ostanu neinteresatni komadi ono sto ne izgleda lepo sve pobacaju u corbu - dodjem i kupim litar - izpredoziram se :)

najinteresatniji recept koji sam jeo sa osnovom ribe je Lampuki Pita koju spremaju Maltezani (nikad potvrdjeno Lampuki se kod nas izgleda zove Lampuga (naziv iz Boke)). Elem maltezani skuvaju takav neki stew dok ne ostane vrlo malo tecnosti i onda napune pitu (testo slicno kao za americku pitu s jabukama ali nije slatko naravno) - ispeku pitu u rerni - samo iseces parce i kompletna klopa (ide tu i dosta povrca). Lampuki je lepa migratorna riba - gotovo da nema koske, meso je belo i koza je jestiva.

Е то се не сећам да сам пробала, мада ја испробам све што ми падне под нос. :mrgreen:
Мени још ни једна риба није зајебала шарана и пастрмку.
А у Немачкој сам јела најбољу димљену пастрмку, немош је се најести колко је добра. Човек сам направио справу за димљење.
Šaran , pastrmka , skuša , oslić.

A što plaky?
Pa nisam ja tip osobe koja će jesti i picaj**le samo zato što su japanske
Niko to nije, jedeš lepe stvari, bez straha. A plčodovi mora su u samo vrhu gurmanluka. Ne meni ili tebi, već na svetskom nivou.
To znači da se ti lepo spremiš i dođeš, ja ću da nabavim sabljarku, lčignje, hobotnicu, samo kaži čega se plašiš, da razbijemo taj strah. A ti ponesi one punjenje paprike. :mrgreen:

Back