Kljucevi za Dreambox

u DB ides na dugme DREAM...pa SETUP...paEXPERT SETUP...pa COMMUNICATION SETUP...tu kad udjes pise ti IP itd sto sam ti gore naveo...DHCP kvadrati treba da bude prazan,a Enable Netvork stikliran...samo pazljivo i bice sve O.K. ...TI stavi npr. 104...Zor@n

Prvo hvala na pomoci. Procitao sam sve od prve stranice @vujic pise da je kod njega IP od DB 192.168.2.55 kod tebe je ........103 a kod mene???? Gde to da nadjem?
Negde sam procitao 1. Ugasi glavni salter (ozada) 2.Drzi pritisnuto dugme pored displeja koje pokazuje na dole i upali glavni salter. 3.Na displeju ocitaj IP.
Sve to uradim ali se kod mene umesto IP pojavi DHCP.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitno kod IP adrese je da ti se ista ne poklapa sa ip od local area conection .
znaci mozes je staviti od broja 5 pa nadalje.
Ja sam je promenio i sada mi je 10.Zoki ti je napisao kako da je promenis ali je moras
i kod total komandera kada vrsis konekciju dreambox i total komander isto promeniti.

Predr@g

Pa sa onim objasnjenjem sa druge stranice stvarno nije bilo tesko da povezem sa FTP-om,nego je neki "finac"pitao kako da ubaci gemini,odgovora nema nego on pise da je skontao i da je to u redu, za emu-e izgleda da mi je jasno jedino sto nedostaje objasnjenje za gemini skinuo sam gemini-410 mislim da je to najnoviji za DB 7020 pozdrav...............

Danas cu morati kupiti novi ruter jer DB preko linksys wireless B nece u internet.Trenutno je DB povezan sa lap-topom cross ower kablom (veza radi), ilap-top bezicno sa internetom (veza radi)
Dozvolio sam da drugi uredjaji, uovom slucaju, DB imaju pristup internetu preko lap-topa ali kod mene to ne ide. Unekom forumu sam nasao potpuno isti problem. Bilo je neko komplikovano objasnjenje sa novom preraspodelom IP adresa, ali tip kaze da je nabavio odgovarajuci ruter i da sve radi perfektno.
Preko vikenda cu videti sta mogu uraditi ako negde zapne Predrag je obecao da ste tu (mislim i na Z i na P)

kod mene je problem jos uvek nemam brzi net,pa nemogu na tu temu da ti pomognem puno,jedina veza DB sa netom je preko blue-panel sa Geminijevim serverom...i onda skidas za DB sta ti treba...Zor@n....(Predrag ce to sigurno da ti resi) nekupuj nista napamet...

Juce sam od drugara posudio jedan drugi ruter i sa njim napravio novu netvork vezu i sve radi bez problema. Instalirao sam gemini 410 zatim, camd3 i evocam. Ubacio sam i kljuceve za camd3, ali nisam primetio da otvaram nesto vise (discoveri,animal pl.premiere). Kljuceve sam kopirao sa FTP u /var/key mislim da tako treba da li treba da to jos negde aktiviram ili tako nesto.

Zorane hvala ti za podrsku a bogami i za savete ovi kanali sto sam gore naveo sad su otvoreni ovo sto si sad napisao svakako cu uraditi jos samo da otvorim total tv (gbox ili cs) ali to ne mogu sam moram trziti ko to vec ima. Javicu sta sam uradio sa MGcam i CCcam pozdrav.

D+ menja svaki dan kljuceve,imas ih na prvoj strani...Predrag ih postavlja po svakoj promeni....sto se tice TPS,kad ubacis kljuceve nove ides na kanal Sci Fi ,sacekas par sekundi da ucita keys i gledas sve sto sam ti gore naveo...u ovom trenutku kod mene sve radi...provereno...imas i na stranici www.sat-plus.com/ DB,isto i tamo mozes naci sve sta ti treba....Poz i za DanijeIVR....Zor@n

....sto se tice TPS,kad ubacis kljuceve nove ides na kanal Sci Fi ,sacekas par sekundi da ucita keys i gledas sve sto sam ti gore naveo...

Ovo je zanimljivo...to stvarno radi tako ali kod mene radi nekih 5 minuta i srmzne se slika. Pokušao sam restartati receiver i ništa. Nakon par minuta slika se pojavi...nakon 5 minuta opet smrzne...i tako ukrug. Naravno na taj način se tv ne može gledati. Da li netko od vas ima sličan problem i da li netko zna u čemu je tu problem kod mog DM7000s?

Mislim da nije problem u ključevima, sve drugo radi dobro, npr. dital+, ab sat itd. Inače emulator koji ja koristim je CCcam2.0.4. Da nije problem u emulatoru? Još nisam riješio mogućnost da pomoću sticka imam više emulatora.

Sa MGcamd 1.25 ili 1.24 moras na drimu gledati TPS_AB Sat i neces imati problema.
odi na SCFI ili M6muzikblack sacekaj par sekundi i to je to.

Predr@g

Profesore jel spanci odose,tj D+ neradi vise....dal imas mozda neka saznanja koliko ce to trajati??? mada u principu premiere radi,TPS ,Polsat itd...ima sta da se gleda...negde sam procitao najavu da ce CANAL + holandija ( irdeto) skoro biti dostupan ??? Poz-Zor@n !!!

Back