gost 196682
Aktivan član
- Poruka
- 1.258
I pola tima Barse...a moze i Kasiljas kao golman...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam glasao ne. Ne trebaju nam naturalizovani igraci koji ne igraju srcem za Srbiju. Ne zna rec srpskog jezika, ne zna himnu, ne poznaje istoriju naroda i nema osecaj pripadnosti Srpskom narodu. Zasto bih navijao za nekog takvog? Klub je jedno ali reprezentacija je svetinja i tamo igraju samo najbolji iz nase zemlje.
Smatram da je odlican igrac ali nije igrac ekstra klase kakve vec imamo u reprezentaciji. Ne trebaju nam solidni i prinauceni igraci koji ce zauzimati mesta novim supertalentima koje nasa zemlja ima koliko hoces. Pitanje je vremena kada ce iskociti novi Kacar, Sulejmani, Ljajic a zabetonirati mesto nekom naturalizovanom liku koji je tu samo zbog para ili dobrog transfera... neka hvala!
Mozda su mi razlozi glupi ali to su moji stavovi. Ovo su samo nekoliko stvari koje sam se setio a mrzi me da pisem dalje, ima jos puno toga.
Heh..Srbija,fala bogu,nije ista kao Hrvatska ili Nemacka...Kod njih je samo rezultat vazan, pa makar imali i 11 cigana u timu,vazno je da su osvojili SP...Kod nas su neke druge stvari vaznije.Vazno je da igraci svim srcem pevaju sa navijacima himnu,da obozavaju drzavu ciji grb nose na dresovima,da se bore na terenu kao lavovi,pa makar izgubili i sa 5:0,imace nase besprekorno postovanje...Da gledam crnce u nasem dresu kako prave face gadjenja svaki put kada ide nasa himna? Vala,nece moci....Hoces reci da ovi sto sada igraju za reprezentaciju Srbije znaju istoriju srpskog naroda.
Sigurno su to naucili na treninzima.
Extra klasa?
Pantelic ili Zigic su bolji od Clea?
Razlozi su ti i vise nego piglu. Njemacka ima dosta naturalizovanih igraca, pa sta s tim?
Hrvatska takodjer ima Eduarda koji uvijek pruza maximum kad igra za reprezentaciju. To sto ga je sada zeznula povreda je druga stvar.
Heh..Srbija,fala bogu,nije ista kao Hrvatska ili Nemacka...Kod njih je samo rezultat vazan, pa makar imali i 11 cigana u timu,vazno je da su osvojili SP...Kod nas su neke druge stvari vaznije.Vazno je da igraci svim srcem pevaju sa navijacima himnu,da obozavaju drzavu ciji grb nose na dresovima,da se bore na terenu kao lavovi,pa makar izgubili i sa 5:0,imace nase besprekorno postovanje...Da gledam crnce u nasem dresu kako prave face gadjenja svaki put kada ide nasa himna? Vala,nece moci....
***** Vidica...Od 22 igraca,na terenu i na klupi on jedini nije pevao...Pa protiv Australije smo se borili kao lavovi,jeste da smo se kasnije na 10 minuta povukli i primili 2 gola,ali borbom su igraci zasluzili nase postovanje...Jel ti govoris o Srbiji? Kada si video Vidica da peva himnu? Kada su nasi toliko izgarali na terenu da mi mirno mozemo da kazemo "nema veze sto ste izgubili, borili ste se"?
Ako cemo realno, od svih nasih igraca samo onaj najgori od svih njih peva himnu (za one koji nisu skontali ko je taj, naravno Pantelija). Par njih jos zeva kada kamera prolazi pored njih (ukljucujuci Stankovica, Stojkovica pa i Antica), ali se vidi da nabadaju reci i pri tome dosta kasne, verovatno cekajuci da cuju sta ce da otpevaju Pantelija i navijaci. Svi ostali sloze face ko da su im pobili pola familije.
Ali, sto se tice dolazaka stranaca u nas tim, nekako nisam za to. Vise sam za to da za nas nacionalni tim igraju samo nasi igraci, a kad kazem nasi, ne mislim samo na Srbe, vec i na sve ostale koji su iz nase zemlje (Sulejmani, Ljajic...).
A sa druge strane, mislim da bi nam igrac kao sto je Cleo dosta pomogao u reprezentaciji, ne zato sto mislim da je igrac ekstra klase, vec zato sto nemamo igraca na njegovoj poziciji koji pri tome ima priblizne kvalitete.
Sve u svemu, sa fudbalske strane gledista sam u anketi glasao za, ali generalno bi ipak bio protiv.
Postujem svacije misljenje, i logicno da se svi razlikujemo, ali mislim da su vam argumenti malo u vidu predrasuda, ili nekog ponosa, inata. Treba gledati korist. Svako ko moze da pomogne, treba da igra. Ako smatrate da igrackim kvalitetima ne zasluzuje da igra, onda ok, cenim to. Sve ostalo je, po mom misljenju, predrasuda.
To je kao kad pricate sa nekim starim gradjevincem o montaznoj kuci. Reci ce vam kako je cigla zakon, sto je cista predrasuda, jer je dokazano da montazna kuca ima vise prednosti.
Znam,i ja bih voleo Klea da vidim u dresu reprezentacije Srbije,ali mi je isto glupo da vidim neku reprezentaciju,gde u stratnih 11,ima 9 stranaca.Evo sad je u basketu Mekejleb pristao da igra za Makedoniju i mi smo svi,manje vise,napali takvu orijentaciju Makedonaca.Nije sve tako jednobojno kao sto mislis![]()
Za mene to nije predrasuda uopšte nego nešto sasvim normalno - Srbin da predstavlja i igra za Srbiju ... Postoji nešto više od koristi (bar za mene) i nikako ne bih voleo da postanemo makar imalo kao Nemačka gde ima dva čista Nemca ... Nema to veze sa nacističkim ubeđenjima, nego jednostavno mislim da bi bilo glupo da reprezentacije postanu kao klubovi ... Za klubove se slažem da bude stranaca koliko god treba, ali za repku bi to značilo da gubimo neki svoj identitet, neku tradiciju i istoriju, tako da i da nam se Mesi ponudi ja to nikako ne bih voleo ...Postujem svacije misljenje, i logicno da se svi razlikujemo, ali mislim da su vam argumenti malo u vidu predrasuda, ili nekog ponosa, inata. Treba gledati korist. Svako ko moze da pomogne, treba da igra. Ako smatrate da igrackim kvalitetima ne zasluzuje da igra, onda ok, cenim to. Sve ostalo je, po mom misljenju, predrasuda.
Heh..Srbija,fala bogu,nije ista kao Hrvatska ili Nemacka...Kod njih je samo rezultat vazan, pa makar imali i 11 cigana u timu,vazno je da su osvojili SP...Kod nas su neke druge stvari vaznije.Vazno je da igraci svim srcem pevaju sa navijacima himnu,da obozavaju drzavu ciji grb nose na dresovima,da se bore na terenu kao lavovi,pa makar izgubili i sa 5:0,imace nase besprekorno postovanje...Da gledam crnce u nasem dresu kako prave face gadjenja svaki put kada ide nasa himna? Vala,nece moci....
Ja sam glasao za ne, jer smatram da nam nista posebno ne bi znacio, mi i ovako nista ne postizemo s ovim timom, jedan igrac manje vise nam nista ne znaci... E sad, igrac ekstra klase bi svakako znacio al Kleo to nije inace ne bi igrao u Partizanu... Ono sto nama treba je da ne otpuste Antica i treba nam organizator igre i vodja na terenu tj ono sto je nekad Piksi bio, treba nam covek koji uvek zna sta ce da uradi sa loptom... Prvo to, pa tek onda napadaci... Sta vredi imati klasnog napadaca ako nema ko da mu distribuira lopte?
Znaci, moze Kleo da dodje ali nece ekipa nista bolje igrati zbog njega ali se slazem da nam treba pojacanje na poziciji napadaca... Ali organizator igre je najbitniji... Videli ste kako je pre Francuska igrala sa Zidanom i kako sada igra bez njega i sa trenerom debilom (sad su ga otpustili valjda tj nadam se)...
Eto. Obrazlozeno.![]()
To je tvoje misljenje sa kojim se ja ne slazem.
Sta je 1 igrac naspram 20 pa da on to narusi nacionalni identitet ( u ovom slucaju Cleo).
Sto se tice Njemacke reprezentacije, Klose i Podolski jesu rodjeni u Poljskoj, ali imaju njemacko porijeklo.Khedira, Ozil i Boateng jesu stranci.
Spominjes neku borbenost.
Imate vrlo malo takvih koji igraju srcem, po mom misljenju to su Jovanovic, Kolarov i Krasic.
Nemate bas izbora u napadu, tu ste najtanji, i zato trebate iskoristiti Clea.
Ljajic nije napadac, on je vise ofanzivni vezni, koliko znam.![]()
Ja sam glasao ne. Ne trebaju nam naturalizovani igraci koji ne igraju srcem za Srbiju. Ne zna rec srpskog jezika, ne zna himnu, ne poznaje istoriju naroda i nema osecaj pripadnosti Srpskom narodu. Zasto bih navijao za nekog takvog? Klub je jedno ali reprezentacija je svetinja i tamo igraju samo najbolji iz nase zemlje.
Smatram da je odlican igrac ali nije igrac ekstra klase kakve vec imamo u reprezentaciji. Ne trebaju nam solidni i prinauceni igraci koji ce zauzimati mesta novim supertalentima koje nasa zemlja ima koliko hoces. Pitanje je vremena kada ce iskociti novi Kacar, Sulejmani, Ljajic a zabetonirati mesto nekom naturalizovanom liku koji je tu samo zbog para ili dobrog transfera... neka hvala!
Mozda su mi razlozi glupi ali to su moji stavovi. Ovo su samo nekoliko stvari koje sam se setio a mrzi me da pisem dalje, ima jos puno toga.
Hoces reci da ovi sto sada igraju za reprezentaciju Srbije znaju istoriju srpskog naroda.
Sigurno su to naucili na treninzima.
Extra klasa?
Pantelic ili Zigic su bolji od Clea?
Razlozi su ti i vise nego piglu. Njemacka ima dosta naturalizovanih igraca, pa sta s tim?
Hrvatska takodjer ima Eduarda koji uvijek pruza maximum kad igra za reprezentaciju. To sto ga je sada zeznula povreda je druga stvar.
Da li smatrate da Kleu treba dati drzavljanstvo? Zasto da, a zasto ne? Ja sam za. Ukratko, nisam "poleteo" zbog njegovih dobrih igara na pocetku ove sezone. Kad je Rilu prosle godine dao onaj gol makazicama, tada smo svi bili za, jer smo bili pod utiskom. Sada je proslo godinu dana, smatram da je jos napredovao, i da hladne glave mogu da kazem da!
Mislim da gresite kada pominjete patriotizam. Setite se da do skoro nismo imali samostalnu drzavu, pravu himnu itd.
@Decky, sam sebe si kontrirao. Prvo kazes: "Ne zna rec srpskog jezika, ne zna himnu, ne poznaje istoriju naroda i nema osecaj pripadnosti Srpskom narodu"
A onda kazes da nije ekstra klasa i da nam ne trebaju solidni. Jel to znaci da kad bi on imao kvalitete Ronalda, da onda nema veze sto ne zna istoriju i jezik?
Ja ne kazem da trebamo biti kao Nemacka, ali mislim da su predrasude po pitanju jednog ili dva-tri stranca.