Kleo za Srbiju- da ili ne?

Kleo u reprezentaciji Srbije?

• Da

• Ne

• Ravnodusan sam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Razlozi mi nisu glupi vec racionalni. Pola igraca Nemacke ne zna ni himnu da peva a igraju za Nemacku. Pola od njih nemaju ni gram Nemacke krvi a igraju za zastavu koja im nista ne znaci. Surovi profesionalci bez osecanja. Zasto bih navijao za takvog igraca? Ne bih ni pratio reprezentaciju da je sacinjena od igraca koji nemaju osecaj pripadnosti narodu i grbu za koji igra.
I da, igraci koji igraju za reprezentaciju znaju istoriju Srpskog naroda, da nije tako igrali bi za neku drugu reprezentaciju ne bi se odlucili za nju.
A o ekstra klasi ne mislim na Pantelica vec Vidica, Krasica, Jovanovica itd. Da ne pricam o supertalentima koje Srbija svakog dana izrodi i koji ce igrati jednog dana u velikim klubovima. Zasto bi jednom strancu dali mesto koje mu u nasoj reprezentaciji ne pripada?
A sto se tice Hrvata i Eduarda no comment. Igra za Hrvatsku jer nema mesta u Brazilskoj reprezentaciji a da su mu prvo ponudili da zaigra za Brazil sta mislis koga bi izabrao? Pljunuo bi istog momenta na tu Hrvatsku i tu nema nikakve dileme. Isti slucaj bi bio i sa Kleom. Ne trebaju nam igraci kojima je Srbija rezervna varijanta vec igraci koji ce ginuti za nju.

daj Deki, oni su svi odskolovani u Nemackoj, ta zemlja im je dala sve, a oni njoj bronzu na SP... posteno
hoces da kazes da su se nasi vise borili od njih? zbog gba, himne, istorije?
Kedira i Ozil su pokazali mnogo vise od Stankovica, Milijasa i Kuzmanovica
Klose i Podolski, mnogo vise od Pantelinja i Ziginja i to je ono sto se ceni, a ne tri prsta i prekrscavanje posle svake usrane akcije kao sto to radi Pantelic

Pa vama je uvek pola ili cak i vise od pola reprezentacije rodjeno u Nemackoj, Svajcarskoj, Australiji, Austriji...

Ja mislim da uvođenjem tog pravila za Hrvatsku ne bi mogla igrati petorica ili šestorica, a reprezentativaca je više od 20. I ne zovem ja nikoga u hrvatsku reprezentaciju, nisam ja kriv što to pravilo još nije uvedeno. Volio bih da bude.

Pa vama je uvek pola ili cak i vise od pola reprezentacije rodjeno u Nemackoj, Svajcarskoj, Australiji, Austriji...

A yebote što volite pretjerivati :roll:. Braća Kovač i Klasnić iz Njemačke, Šimunić iz Australije i Rakitić i Petrić iz Švicarske su šestorica gastarbajtera koji su imali ozbiljnu reprezentativnu karijeru u zadnjih 15 godina (s time da Petrić i Klasnić nikada nisu bili standardni prvotimci). Uz njih igralo je još barem 30 igrača značajnije uloge. I uostalom za koga bi trebali igrati ako su Hrvati. Ne znam zašto bi nekom smetalo ako Hrvati rođeni u inozemstvu žele igrati za Hrvatsku. Pa njima su roditelji Hrvati a ne neki čukundjede. Meni je to smiješno

Druga je stvar što smo počeli (potpuno nepotrebno i besmisleno) ulaziti u nebuloze sa nekoim Cvitaničima, Bilošima i dr....sreća što nikada nije izrealizirano i nadam se da i neće...

A yebote što volite pretjerivati :roll:. Braća Kovač i Klasnić iz Njemačke, Šimunić iz Australije i Rakitić i Petrić iz Švicarske su šestorica gastarbajtera koji su imali ozbiljnu reprezentativnu karijeru u zadnjih 15 godina (s time da Petrić i Klasnić nikada nisu bili standardni prvotimci). Uz njih igralo je još barem 30 igrača značajnije uloge. I uostalom za koga bi trebali igrati ako su Hrvati. Ne znam zašto bi nekom smetalo ako Hrvati rođeni u inozemstvu žele igrati za Hrvatsku. Pa njima su roditelji Hrvati a ne neki čukundjede. Meni je to smiješno

Druga je stvar što smo počeli (potpuno nepotrebno i besmisleno) ulaziti u nebuloze sa nekoim Cvitaničima, Bilošima i dr....sreća što nikada nije izrealizirano i nadam se da i neće...

Nisam ni ja protiv toga (i kod nas su Kuzmanovic i Subotic), ali ovaj tvoj kolega nesto mrsi.

"Protiv sam bilo kog stranca"- u redu, imas pravo, tvoje misljenje, postujem.

"Pogotovu Klea"- ili predrasude ili kompleksi.

Nisu ni predrasude ni kompleksi. Ne bih ni da zvučim ostrašćeno. Ali mislim da bi Kleo izazvao gnev Severa. Onda mi možemo raspravljati jesu li Delije u pravu ili nisu ali ako se podrška s tribina raspline zbog jednog igrača, to onda nije dobar posao. Ajde da je Kleo neka extra faca od igrača, nego nije. Pitanje je da li je uopšte bolji od špiceva koje trenutno imamo. Možda jeste ali za nijansu.

Ne.
Pod broj jedan, Kleo za razliku od recimo Klosea, Khedire, Podolskog i Gomeza nije rodjen ili proveo veci deo svog zivota u zemlji koja bi ga naturalizovala. Ne mogu se porediti babe i zabe, oni su Nemci po svemu sem po poreklu.
Pod broj dva Kleo nije vrhunska klasa. Da jeste, pa i da razmislimo (oportunizam! :mrgreen:). ali nije. Pumpanje Rila, Helsinkija i BSK iz Borce je slaba preporuka, takav ili bolji ce da izadje ovde za godinu-dve najvise, do tad ne verujem da moze da da vise od onih koje trenutno imamo. Ako ode na napolje, sto ce da se desi najkasnije sledeceg leta, i proslavi se, pitanje je da li ce hteti uopste da igra za nas, kad se vec dobro udomio.Takodje, ne bih voleo da vidim da neki prosecan 25 godina, gusi naseg mladog igraca koji ce biti isti ili bolji.
Edit: Slicna prica bese pre neku godinicu za Pjera Boju (Pera Bojic). I? Gde je sad ta velika fudbalercina? A da smo ga naturalizovali morali bi da ga forsiramo, a vreme je ocigledno pokazalo da nije nikakav poseban igrac.

Poslednja izmena:
Ne.
Pod broj jedan, Kleo za razliku od recimo Klosea, Khedire, Podolskog i Gomeza nije rodjen ili proveo veci deo svog zivota u zemlji koja bi ga naturalizovala. Ne mogu se porediti babe i zabe, oni su Nemci po svemu sem po poreklu.
Pod broj dva Kleo nije vrhunska klasa. Da jeste, pa i da razmislimo (oportunizam! :mrgreen:). ali nije. Pumpanje Rila, Helsinkija i BSK iz Borce je slaba preporuka, takav ili bolji ce da izadje ovde za godinu-dve najvise, do tad ne verujem da moze da da vise od onih koje trenutno imamo. Ako ode na napolje, sto ce da se desi najkasnije sledeceg leta, i proslavi se, pitanje je da li ce hteti uopste da igra za nas, kad se vec dobro udomio.Takodje, ne bih voleo da vidim da neki prosecan 25 godina, gusi naseg mladog igraca koji ce biti isti ili bolji.
Edit: Slicna prica bese pre neku godinicu za Pjera Boju (Pera Bojic). I? Gde je sad ta velika fudbalercina? A da smo ga naturalizovali morali bi da ga forsiramo, a vreme je ocigledno pokazalo da nije nikakav poseban igrac.

Kao prvo, Boya je debitovao za reprezentaciju Kameruna godinu dana posto je stigao u Partizan. Posto cele prve i veci deo druge sezone skoro da nije ni igrao, znaci da nista u tom periodu nije bio ni pokazao, i samim tim niko zivi nije ni pomislio o tome da treba da igra za nas. Posle je nastupio za Kamerun i onda ni sam Bog nebi izdejstvovao kod FIFA-e i UEFA-e da predje za nas.
Kao drugo, to Pera Bojic je bila obicna zajjebancija. Skoro svakom igracu koji dodje kod nas sklapaju se prezimena sa IĆ, a njemu je bas pristajalo.
Kao trece, sto bi morali da ga forsiramo? I da je odigrao neku utakmicu za nas, nakon toga bi bilo "hvala lepo i dovidjenja", a po tebi bi i dalje morali da ga forsiramo???

Kao prvo, Boya je debitovao za reprezentaciju Kameruna godinu dana posto je stigao u Partizan. Posto cele prve i veci deo druge sezone skoro da nije ni igrao, znaci da nista u tom periodu nije bio ni pokazao, i samim tim niko zivi nije ni pomislio o tome da treba da igra za nas. Posle je nastupio za Kamerun i onda ni sam Bog nebi izdejstvovao kod FIFA-e i UEFA-e da predje za nas.
Kao drugo, to Pera Bojic je bila obicna zajjebancija. Skoro svakom igracu koji dodje kod nas sklapaju se prezimena sa IĆ, a njemu je bas pristajalo.
Kao trece, sto bi morali da ga forsiramo? I da je odigrao neku utakmicu za nas, nakon toga bi bilo "hvala lepo i dovidjenja", a po tebi bi i dalje morali da ga forsiramo???

Slazem se. Vidim da je to mnogima ovde problem. Zasto bi se pravila frka oko toga? Das mu drzavljanstvo, pozoves ga, on igra lose, zahvalis mu se itd. Kao recimo Lekic. Pozvan u reprezentaciju, igrao lose, sad ga (hvala Bogu :)) vise ne zovu. Zasto ne bi tako bilo sa strancem?

Pisalo se u stampi tih godinu dana dok nije debitovao za Kamerun, pa makar i neozbiljno, ali se pisalo. Sto se tice toga da ne bi mogo da dobije dozvolu nakon sto je debitovao za Kamerun- hvala sto istices ocigledno. :klap: :hvala:
Ne vidim zasto bi morali i da isprobavamo u najboljem slucaju prosecnog stranca, a da ga naturalizujes i das mu da odigra jedan mec ne ide...dzabe zajebavas coveka...ako vec oces da naturalizujes nekog igraca treba da bude ekstra kakvog nema kod nas i koji ce sigurno da igra, a ne svaku susu koja da vise od dva gola.

Treba bre klince forsirati, ne strance.

Sad kad smo u napadu apsolutna nula, bolja je prilika nego ikad da ubacimo nekog mladog talenta.

Nije to kao kad smo imali, ne znam, Mijatovića, Miloševića, i Kovačevića, pa da nije bilo ni mesta za omladinu.

Pisalo se u stampi tih godinu dana dok nije debitovao za Kamerun, pa makar i neozbiljno, ali se pisalo. Sto se tice toga da ne bi mogo da dobije dozvolu nakon sto je debitovao za Kamerun- hvala sto istices ocigledno. :klap: :hvala:
Ne vidim zasto bi morali i da isprobavamo u najboljem slucaju prosecnog stranca, a da ga naturalizujes i das mu da odigra jedan mec ne ide...dzabe zajebavas coveka...ako vec oces da naturalizujes nekog igraca treba da bude ekstra kakvog nema kod nas i koji ce sigurno da igra, a ne svaku susu koja da vise od dva gola.

Kako to "zejjebavas coveka"? Pa nema nista bolje nego kada ga nalozis, odigra jednu tekmu za tebe, i ti si ga onda rezervisao zauvek. Makar on bio i prosecan igrac, nikad se ne zna da li ce on da zatreba.
Uostalom, zar nisu Boyu i zajjebali njegovi? Odigrao 4 tekme dao jedan gol, i ostao je rezervisan Kameruncima.
Pa sta su Spanci uradili Krkicu. Sisa mala se nalozila da ce da igra za njih, odigrao jednu utakmicu i sad tuki. Daj Boze da do kraja karijere odigra ukupno 5 tekmi za Spaniju. Da je pristao da igra za nas, bilo bi dobro i nama i njemu.

Poslednja izmena:

Back