KK Partizan

Тешка утакмица, тек на крају смо се одвојили и победили.
Untitled.jpg

Uzasna utakmica, uz onu protiv Pantera mozda i najgora ove sezone. S tim sto smo sada oziveli ove mrtvake, i umesto da potpisemo Golemcu otkaz, odigrasmo nekontrolisano i kao muve bez glave, bas kako odgovara Cedolimpiji.

Nema veze sa izostankom Pantera i Kurucsa. Zeljko nije bas ni preterano reagovao niti mnogo menjao ili trazio.

Oni su jako ocajna ekipa, ali imaju vrlo solidne individualce. Nismo se ni sami ubili, vec sa Murom i Madarom nismo imali odgovor na njihovo probijanje prve linije i tu smo konstantno pucali - samo jedan deo prvog poluvremena dobro rotirali.

Ja sam i zaboravio da je utakmica, i sad pogledam rezultat, i vidim da je Partizan izgubio. Sta da kazem, mora nekad i da se izgubi. Jedino je, sto je receno ovde ranije, da smo ih vratili u zivot.

Veceras Zelimir pustio decu da igraju puno vreme. Prosek godina, 20. Posle pocetnog stucanja, ulazak Madara unosi brzinu i agresiju i zasad dobro ide. Stariji igraci ulaze samo da odmore mladje.

Kocka, kocka, kockica. :mrgreen:

Zelimir se kockao sa klincima puno radno vreme, a klinci trokirali svaki 5 minuta, pa se dvojica povredila, a dvojica izbacila sami sebe faulovima.
Na 5 minuta do kraja ovi nesrecni Poljaci su bili favoriti. Dobro je da smo se provukli, da ne prosipamo bodove protiv fenjerasa.

Utisak mi je, kao i na derbiju, da Lidej nema herca da bude lider kada je najpotrebnije. Utrpace on svakom 15p, al nekako kad je gusto, igra stegnuto.
Jos gore je sa Zogorcem, od kog je trenutno korisniji Trifunovic sa calmom na glavi i potencijalnim potresom mozga.

Istina, al' ja bih dao deci da igraju i da se celice, nije to meni kockanje nego proces. Najvise od svega bih mrzeo ziherasenje i nabijanje razlike.

Volim ovakve pobede, ali ovo stvarno ne znaci nista protiv Slask Vroclava - morali smo ih resiti tako da ne ugrozavamo pobedu.

Klinci su imali kontrolu uz veliki minus da bas nedostaje odgovornosti. Zeljko im dozvoljava da jure i gube lopte kao sumanuti, sto je rezultiralo i lepim vodjstvom a onda gubitkom istog za bednih +2 na kraju cetvrtina, kao da smo Mega Leks. Na kraju su povrede Glasa i Trifunovica dovele do ulaska ohladjenih malo starijih igraca i onda nas je Kanter okrenuo.

O finisu ne vredi trositi reci, samo je dobro sto nismo prosuli bodove protiv ovako tanke ekipe.

Mornar znatno popravio odbranu i agresivnost u drugom poluvremenu, ali su uspeli samo da priprete. Nama su igru skroz pokvarili, uvukli u veliku nesigurnost posle perfektnog prvog poluvremena. Zeljko bas insistirao na petorci kojoj nije islo. Blesavi Avram nam je sve vise i vise problem sa svojim daveziranjem. :mrgreen:

Docekasmo centra. :worth: Time se moze reci da je selekcija zavrsena. Ostalo su potencijalne rupe. :mrgreen:

Lesor, dobar fizikalac i popravio se poslednje sezone. Sto se ostalog tice, meni igrac sumnjive inteligencije, i da nije bolje izgledao prosle sezone u Monaku, ne znam sta bih rekao.

Moguce, ali videcemo. Jasno je svima da je Madar jos deckic koji nema dovoljno fizicke snage, da je pozicija pleja teska, kao i da Avram i Mur nisu plejmejkeri, ali postoje i drugi nacini za postizanje tecne igre a da nije klasican plej-razigravac.

Docekasmo centra. :worth: Time se moze reci da je selekcija zavrsena. Ostalo su potencijalne rupe. :mrgreen:

Lesor, dobar fizikalac i popravio se poslednje sezone. Sto se ostalog tice, meni igrac sumnjive inteligencije, i da nije bolje izgledao prosle sezone u Monaku, ne znam sta bih rekao.

Da se ne ponavljam. Proveren nosac namestaja za gornji dom EC, donji dom EL. Jak i glup.

Ne znam kako ce se ukolpiti u ovo sto Zelimir forsira, ali sad ima ko da bije pod kosem i skuplja lopte.

Zasluzili smo poraz jer smo igrali njihovu igru, ne smes ovakvim indijancima da dozvolis da utakmica ode na 100p.
Cak su negde krajem trece cetvrtine igrali i bolju odbranu i potpuno nas zbunili.

Sa druge strane, imali su previse srece, primili smo sigurno 4-5 trojki od nekih odbitaka u poslednjoj sekundi. I ovih par suteva na kraju, nidje veze, a rezultat ubedljiv.
Fer bi bilo da je neka sitna pobeda, pa da se jurimo sa njima u Beogradu.

Radio sam puno ove nedelje prekovremeno i ladno sam zaspao na kaucu tokom pauze poluvremena. :mrgreen: Vidim po kretanju rezultata da je bila otprilike jedna te ista utakmica. Steta, moglo se dobiti verovatno da je nadjeno neko resenje u defanzivi.

Back