KK Partizan

Ипак је прекретница била кад су халу напустили они Вучићеви плаћени смрадови.

Da je sreće pa da ni ne ulaze nikad i onako nit vole košarku nit znaju da vode navijanje na istoj. Koliko su samo puta nanananana-li kao da su na fudbalu u Surdulici.

Uđe njih 500 bez plaćene karte, a oni su uvređeni što nisu ušli svih 800. Kome su napakostili time što su izašli? Klubu koji od njih dinar ne vidi, ljudima u hali koji su regularno kupili svoju kartu i došli da navijaju? Jedino možda igračima znači ponekad veća buka. Bagra samodovoljna.

Baš mi se dopada što su igrači posle utakmice pevali sa centra sa celom halom. Nadam se da će da zaživi. Nešto slično je Džikić pokušao da uvede sa krugom koji su trčali oko hale da se pozdrave sa svima, a ne samo sa tužnom tribinom.

Otaljavacina najgora protiv male crvene zvezde, sa mislima u Andori i protiv velikog fmpa.

Zoc ne deluje srecno po prvi put, zna da smo morali odrzati nivo sa pocetka drugog poluvremena umesto sto smo upali u hrkljus.

Poslednja izmena:
Simpaticna ali skromna ekipa Andore - napravili su nam problem jer umeju dobro da rotiraju, i kad smo dosli do nekog protoka lopte, bilo je sve van ritma. Avramovic ubrzao igru i pokrenuo nas do dvocifrene prednosti, doslo se i do dobre odbrane sa njim - ali i neki cudni promasaji ovih Andorljana, kao i cinjenica da imaju bas losu selekciju suta. Da nije tako, bilo bi nereseno sada.

Bojim se da ne pocnu ubacivati ono sto su promasivali, a mi nastavimo da igramo ovako malo vrljavo.

Minuti za Koprivicu. :okok:On je decko jos na toliko niskom nivou da sa onom visinom ne moze da dodje do pozicije da sutne jer jos treba da uci da se postavi i gradi poziciju, ali stvarno ne brljavi i pomaze, i iz utakmice u utakmicu deluje smislenije.

Prvi poraz Partizana u sezoni!​

1636567233-Zeljko-Obradovic-750x501.jpg

https://sportklub.rs/kosarka/uleb-eurocup/partizan-andora-eurocup-livestream-sport-klub/

Poraz moze da se sumira Zeljkovim "Kevin, pass the ball", koje je vikuno kad je pred kraj opalio sa 8m bez rezona. :mrgreen:

Ne mislim u smislu da je bio sebican ili silovao, nego da se sporo oslobadjao lopte kada su ga udvajali, a udvajali su ga celu utakmicu. Cak i kad se oslobadjao, ostatak ekipe nije umeo da iskoristi visak. Najcesce smo iz tih udvajanja primali lake poene u kontri.

Ponavljamo se, ali centar je pod moranje. Danas su Lidej, Smailagic i Koprivica, 3 igraca, kompletno pokrivali visoke pozicije, pritom Lidej skoro da nije izasao. Ako se on povredi ostacemo sa Alenom, Balsom i Kurucem. Svaki nosac namestaja bi nas tovario, a vec nas raznorazni tovare.

Pa protiv Pantera su nam sanse otprilike 35-65. Prosto je trenutna situacija takva da smo mi neizbalansirana ekipa koja jos uci akcije, dok su oni ekipa koja je godinama igrala stvari kojima mi tek tezimo, a mnogi mladici ce tek prvi put da ih iskuse. Naravno, nadam se da ce nam izruciti sve sto imaju, i na osnovu toga da se ekipa sprema za zavrsnicu sezone.

Najgore bi bilo da igraju duplo kolo EL, mi da budemo u dobroj formi i oplevimo ih kao Igokea. Samo bi nas zavaralo.

Veceras Panter, Lidej, Pengos, Bjelica i Judo igraju protiv srbskog Inata i Reakcije. Nema tih para koje mogu protiv cojstva i junastva kakvo je ranije vidjeno jedino tokom Kosovskog boja, a mozda ni tada. Ne daj se Srbijo!

1636912339298.jpeg

Zagorac je pred utakmicu rekao bas ono sto je realno - Panteri imaju ovu vrstu iskustva i trenutno se vidi ta prednost. Mi smo bas nov tim i nasi se gube, ocekuju da ce dobiti neke faulove, a ne dobiju, pa se iznenadjuju. Ocekivano smo slabiji pod kosem, ocekivano usporenog napada, ali dosta dobri defanzivno. Kad im pridjemo, tu je neki flop Simonovica ili neka nasa greska pa pokupi Mitrovic da iz ofanzivnog skoka, i slicna glupost.

Atmosfera ocekivano maksimalno dzukacka, a Smailagic jedan od retkih koji nije impresioniran. :D

U svakom slucaju, rutinirace nas i krckati ovako osim ako se ne desi neki bas zestok preokret. Svejedno se nadam da cemo graditi karakter i izboriti neizvesnu zavrsnicu, pa sta bude.

Smailagic moze kuci veceras. Svi ostali, ukljucujuci Zeljka da ostanu u hali da analiziraju greske, potrajace.
Razumljivo da Madar, Kuruc, Balsa zabaguju, ali da se ovi iskusniji, narocito Lidej, ni ne pojave.

Ovi odigrali svoju igru na svom terenu. Nikakvih iznenadjenja tu nije bilo.

Razumem da cemo imati oscilacije, ali me je razocarala beskrvnost kad im dopustamo dvaput da idu do +20. Raspalo nam se i ono sto smo dobro radili, pocelo je da puca sa preuzimanjem, a najgore mi je presporo vracanje u odbranu.

Neke stvari ce biti bolje vec sledeci put, ali ono sto mi je najgore su Trifunovic, Zagorac i Dangubic. Kakvu smo domacu bazu ostavili... Verujem da cemo takticki i igracki popraviti poziciju plejmejkera, da cemo verovatno naci solidnog centra da zacementiramo ove gluposti pod kosem, ali ova trojica... Ne znam kako to popraviti.

Smailagic, Mur, Koprivica... :heart: Panter i Ledej su podbacili, ja kontam da su Pantera mlatili a Ledeja branili kolenom pod butinu, ali moras imati kakvu-takvu reakciju.

Ika Delija pomogao Panterima kad je trebalo - oni faulovi kad smo prilazili na loptu zaostatka su nas urnisali, a onda posle njih i mi sami sebe.

U svakom slucaju, ocekivano, ali razocarao me je malo karakter ekipe na kraju i prevelik poraz.

Биће ово добро, најбитније је да се афирмишу млади играчи и смање дугови, резултат је у другом плану бар за мене ове сезоне.
Наравно било би најбоље уз то код чокијеваца изазвати прединфрактно стање што је самим доласком Жекса на клупу већ постигнуто.

Ovaj tim ima dosta mladih prospekata, ali nikako nije za vracanje dugova i samo njihov razvoj. Cilj je da se napadnu trofeji i da se pritom napravi ekipa za sledecih par sezona.

Od mladih, jedino se Alen pokazao kao igrac od kog vec na pocetku imamo koristi. Balsa je, iznenadjujuce, na drugom mestu. Madar i Kuruc se ne snalaze bas najbolje. Mislim da su tu svi ocekivali vise.

Pesic pozvao cak sestoricu nasih igraca u reprezentaciju, a u dogovoru sa Panterima, njima uzeo jedino Dobrica koji ima bitniju ulogu, a ostavio im Kalenarija.

Od nasih, neki su manje bitni, ali je bitno da Smailagic, Koprivica i Avramovic iskoriste EK pauzu za treniranje. Nama je to narocito bitno.

Nadam se da ce Pesic da se udostoji dogovora sa Obradovicem.

I Glas umesto Trifunovica.

Fak ju Rade zagorac, shejm on ju Uros Trifunovic.

Deluje kao da ih je Zelimir otpisao, a cela ekipa deluje malo... uplaseno. :mrgreen:

PS: Jos nema ni Madara zbog povrede i Kurucsa neznano zasto.

Poslednja izmena:
Kuruc polako ide ka poziciji Zanisa Pejnersa.
Uzasni smo danas, kakav god rezultat da bude, negledljivo.

Utisak mi je da smo vise izgledali kao tim na pripremnim i pocetkok sezone nego sad. Odbranu igramo solidno, al napad sve vise i vise soliramo i to lose. Tri plejmejkera nam zbirno u proseku imaju 5 asistencija po mecu.

Back