KK Partizan

Nisam nista gled'o, al' super za neophodnu pobedu. :cool: Moramo da pazimo da se ne okliznemo na hrkljusu u Novom Mestu, u Zagrebu valjda nema sanse, i ligaski deo posla obavljen.
 
Ostoja Mijailović: "Dostojanstveno i ponosno potvrdili ko je Partizan!"

1581353538191.png


Partizan je savladao Budućnost u meču koji je direktno odlučivao o tome ko će biti prvi na tabeli na kraju ABA lige, a navijači Partizana su oborili rekord po broju navijača na jednom meču ABA lige.

Meču Partizana i Budućnosti prisustvovalo je 16.531 gledalac.

"Čestitke igračima i stručnom štabu na prikazanom, a navijačima koji su nas bodrili u Bolonji iz svih krajeva Evrope, Srbije i Srpske, kao i onima koji su oborili ABA rekord, bez incidenta, želim posebno da se zahvalim što su dostojanstveno i ponosno potvrdili ko je Partizan!", napisao je Ostoja Mijailović na Tviteru nakon utakmice.

Naredni izazov za crno-bele biće Kup Radivoja Koraća.
 
'Esmo li mi to doveli nekog lika po prezimenu Angola iz strasnog belgijskog Ostendea? Ne vidim nista zvanicno, a samo bacam pogled na tviter.

Ostoja se prosipa, budzet samo preliva. :mrgreen:

Bem li ga, nismo imali srece sa Redingom. Odlicno nam je legao, ali kod nas je jer je sumnjiv s povredama, i povredio se.
 
Kakva sad Angola?! :mrgreen:
Izguglam lika i vidim da je neki Kurformer napisao zver od igraca iz Ostendea, sto ne moze nikako u istu recenicu.

Ja sad cuo da smo jurili onog Todorovica, sto bi imalo nekog smisla. Ovo mi bas nije jasno, pogotovo ako ne moze da igra EC.
 
Kakva sad Angola?! :mrgreen:
Izguglam lika i vidim da je neki Kurformer napisao zver od igraca iz Ostendea, sto ne moze nikako u istu recenicu.

Ja sad cuo da smo jurili onog Todorovica, sto bi imalo nekog smisla. Ovo mi bas nije jasno, pogotovo ako ne moze da igra EC.

Posle ovakve zverine od igraca, morace Coki da dovede jos jednog skromnog anonimusa iz Olimpijakosa, Panatinaikosa, Makabija, itd.
 
Mnogo veci dug prave Zanis, Parahovski, onaj Braun od prosle godine i tako ti zvucni promasaji. Ovog Angolu smo mogli da dovedemo bilo koje sezone. Pogotovo sto je vec skoro mart.

Ne kapiram dovodjenje polovnjaka da bi odigrao par utakmica, a jos se ni Mekadu nije uklopio. Zasto misle da ce ovaj nesto preterano pokrenuti u PO Aba?

Jedino ako nije usuga nekom menadzeru.
 
Ne verujem da je ideja da nas on pokrece i vodi, verovatno je ideja da imamo vise mesa i opcija spolja, obzirom na to da smo ostali bez Redzija, a Trifunovic je klinac. I da, naravno da nije problem sto ce doci neki polovnjak iz Belgije na koji mesec, po pitanju novca.
 
A i Panteri doveli nekog, tacno sam znao. :hahaha: Ako im zafali igraca slucajno za KLS ili nesto, i mi cemo se odreci nekog Lendejla ili Sija.

Nisam pratio preklapanje termina utakmica, ali ako se budu preklapale bitne PO utakmice u ABA i EK, bice koristi da u jednom takmicenju imamo nekog ko ce izneti odredjeni deo tereta.
 
Rutinski protiv cokijevih isprdaka, koji su po pravilu ultra naporni na sve moguce nacine, ali to im je valjda i posao kad igraju protiv nasih. Njihovi treneri, igraci, Filip, sve moj do mojega. Guzonjin sin, isteran iz prvog kluba, jos ludji i iskompleksiraniji, ide nesrecnik na Mozlija koji ga lepi pazuhom. Onda malo divlja, pa prekid, a poslovicno tunjavi Zagorac je toliko odlepio da mu je namerno poklonio bacanja samo da bi imao zadovoljstvo da mu se unese i da mu stavi do znanja da je decko debil.

Sto se nasih tice, otaljavamo, a neki igraci su i na donjoj granici mogucnosti. Za ovu utakmicu je bilo kljucno strpljenje - sacekati neke igrace (Pejdz, Tomas) i insistirati na igri pod kosem od pocetka, sto je na kraju dalo rezultata. Isto tako je i mnogo bolji pristup u odbrani u drugom poluvremenu resio mnogo toga.

Sto se sutrasnje utakmice tice, glavni Panteri su ocaj zivi i igraju samo na suvi kvalitet igraca, mada verujem da ce se protiv nas moci malo i opustiti pa ce im biti lakse. Nije preterano bitno sta ce se desiti i ko ce osvojiti, ali treba igrati muski i do kraja pre svega zbog timskog mentaliteta koji je zasad veoma dobar, a i uvek je dobra stvar da sto manje pehara ide u Zeleznik pa da se to preko UPPR-a prebacuje na Mali Kalemegdan, i ostale blagodeti sporta u Snsrbiji.
 
Još malo pa finale a ja zaboravio da napišem nešto o jučerašnjoj utakmici. Ključ je bio genijalni Trinki koji je nakon lošeg prvog u drugom poluvremenu FMPu oduzeo glavno oružje i paralisao ih stavivši Zagorca da čuva pleja. Od tog trenutka preuzimanja smo radili bez problema, mismeča više nije bilo. Dobro je da se Tomas probudio iz zimskog sna, mnogo nam znači.

Iz prvog meča imam dva utiska, prvi da je Šakota najslabija karika zvezde, a drugi da su me Megini klinci oduševili, pogotovo Simonović koji se celu utakmicu vrlo uspešno borio sa daleko iskusnijim i snažnijim protivničkim centrima.
 
Opasnu timsku odbranu igramo i u napadu smo u par navrata imali livadu. Fali nam onaj jedan koji moze da uzme loptu u ruke i napravi im decu.
Oni sve suprotno, da nije bilo nekoliko poteza Brauna ili trojke Pantera gde nije znao ni gde je kos, nista ne bi imali.

Sudjenje je korektno, uz razliku da su izupozoravali ceo sastav Zvezde i Sakotu na ponasanje, a duvaju (hehe duvaju :mrgreen: ) Rasonu tehnicku, ujedno 4. za trash talk. Po meni je on od prve violine dosao do najslabije karike tima.
 
Veliko srce imaju ovi momci, sta god da urade. A mislim da su nam sanse male, prosto smo ostali bez goriva.

Jos jednom, bez obzira na ishod, ovo su sampioni. Naklon do poda. :worth:

Ne moram ni da gledam dalje, a i ne mogu jer jbni stream kasni dobra 3 minuta. :mrgreen:
 
Partizan je realno mnogo bolja ekipa od Zvezde, ali su sudije ovo baš režirale i to ružno.
Faul u napadu Lorenca Brauna gde Page igra odbranu u vazduhu, na jednoj nozi(cca.3,4 minuta pre kraja), i faul u napadu Barona u produžetku su bili i više nego smešni.
Zvezda je opet imala šut za pobedu na kraju, a i 6 razlike na manje od minut do kraja tako da su i zaslužili da izgube.
Trinkijeri je po prvi put izgubio taktički duel sa Šakotom, što ozbiljno treba da zabrine Partizan pred utakmice u ABA ligi.
Drago mi je zbog trofeja, žao mi mog klinca što ga ovde zezamo u kući........
 
jare.jpg


:worth: :worth: :worth: :worth::worth:

Igraju momci do kraja svaku! Mogu i da gube, ali ovo sto rade je magija. Kakva timcina.
Pritom, oni koji su na papiru najjaci, ne doprinose koliko bi mogli. Tomas da se dozove pameti pod hitno, ali otom potom, pauza.

Ako izadje snimak bacite ovamo, da mogu da odgledam ko covek. Pola sam tekstualno ispratio.
 
Igramo na nekom osrednjem nivou (uz uvek korektnu odbranu), bez Gordica i sa dva neuklopljena igraca (Mekadu i novopristigli), a opet su momci ovo izvukli iz laganog poraza. Utakmica dobijena srcem, cista demonstracija karaktera, a to je ono bitno.

Panteri ne igraju nista, izolacije i sezdeset uzastopnih blokova za Berona, a imaju nekoliko vrlo kvalitetnih igraca koji sami resavaju iz teskih situacija, popunjen tim, sve imaju, osim trenera koji bi radje kuci gledao Slagalicu umesto sto se tu cima do ponoci sa nekim utakmicama. I nek' tako ostane.
 

Back
Top