KK Partizan

Sad su poceli da jedu sta se ne jede. Koga Odzo udari, njemu faul. Lakat u glavu i 2+1 za njih. Povlacenje za vrat, faul Jaramazu.
Da ne pricam da je odmah posle nesportske, u prvom sledecem napadu uradio isto. Da su mu dunuli, ispao bi.

Nisam brojao udarce u glavu u 3/4, tesko da je slucajno.
 
Pobedili foliranjem, ja zadovoljan. Mozemo mnogo bolje, a ovi su truba. Da nemaju soliste, ili da smo bolje sutirali bacanja, dobili bi.

Nije ok ako neko udara u glavu, a nije sankcionisan.
 
Zanimljiva utakmica, veoma dobra taktička borba dva trenera, gde je stari lisac Šakota bio na visini zadatka, i dosta dobro parirao Trinkijeriju.
Sitnice su odlučile, moglo je na obe strane lagano, konačno jedna dobra košarka za gledanje, bez "pozadinskih" igrarija.
Pravi derbi, veliko osveženje.
 
Ma videlo se sa sudijama od pocetka da ce da igraju igricu dam ti, uzmem ti. Na kraju su uveli Pantere u mirnu penal-zavrsnicu sa smesnim faulovima svirajuci im svako koprcanje, za sta su jos tokom utakmice pripremili teren. Kao sviracemo i mi njima nesto lagano u 22.-om minutu, evo i tehnicka za matorog sismisa. :hahaha: Toliko ocigledno perfidno, ali prolazile su i ociglednije stvari.

Sto se nas tice, i Trinkijeri je pripremio teren za ovo izdanje jucerasnjim izjavama, nagovestivsi da necemo umreti u zapinjanju. Puno je rotirao i cuvao igrace, a opet je i balansiran neki ritam kojim smo usli u egal-zavrsnicu. Ovo je bila sasvim prosecna nasa utakmica, daleko od onoga sto mozemo pre svega na planu volje. Oni nas jesu limitirali i sveli na losiju partiju, ali samo u pola druge cetvrtine, sto su nasi brzo oprali.

Panteri mlitavi i nedoreceni, sa onoliko evroligaskog kvaliteta, pa i evrokup kvaliteta, domacih igraca koji vec godinama igraju zajedno,... na dva koraka su od bande, a ne tima. Imaju mnogo vise instant-kvaliteta u odnosu na nas, atletiku da nam ispariraju, igrace svih vrsta i profila, i opet mlohavi. Sve se nesto kao loze, pritiskaju sudije, a zapravo su pobedili samo zato sto su im sudije u finisu odsvirale svako koprcanje da im pomognu da ne moraju da stvarno da se pomuce. Bolje penali nego da se blamiraju sa cetvorokoracima.

Oni nemaju kuda dalje, jedino da im se vrati Perperoglu i donese jos malo instant-resenja i raz'ebe jos kog domaceg igraca. Ne mozemo ni mi bogznasta uraditi po pitanju same igre, ali mozemo igrati daleko, daleko agresivnije i energicnije, i jos cemo za odlucujuce borbe imati i domaci parket. Tako da, ako se nista bitno ne promeni, morace Coronja dobro da zasuce rukave, a mozda i da opet vrhovni Vozd intervenise i telefonira.
 
Напад и функционише некако, одбрана је танка и то мора боље, надам се да ће извући поуке за битније утакмице које следе а то су са Виртусом на страни и Будућност кући.Иначе ми се не свићају ова стална ротирања играча, како да уигра и устали једну поставу и повећава форму појединим играчима ако их склања и мења константно.Оно што је добро више играча може да повуче клуб до победе.
Јаре већ постаје легенда а Мозлијеве блокаде немају цену.
 
Nemamo sta ovde da trazimo, dekoncentrisani smo, oni su jaci individualno i ubacuju frizidere. Igrati za sto manju razliku, ako je moguce.

Samo da se Gordic nije ozbiljnije povredio.
 
Nije nasa utakmica definitivno, nasi kao na ekskurziji, a oni daleko vise zele pobedu. Uzasno smo limitirana ekipa kad nema energije i kad nas svedu da igraci sami nesto izmisljaju.

Teodosic povredio Gordica. :eek: Jbte, ako ne znas da igras odbranu, onda se nemoj ni podvlaciti da neko pada preko tebe i povredjuje se.
 
Haha, al' su ih iz'ebali na brzaka. Ova Bolonja je malo fejk prica, nadam se da ce ispasti od Darusafake.

Ananas Volden nam dupeta povadio, posto su svi uglavnom bili u minusu. Teodosic opet masi protiv nas sut za utakmicu (karma), ali ovaj put mu nema Cildresa. :mrgreen:
 
Aaaaaaaaaaaaaaa! :worth:

Kakva reakcija nasih, do 38. minuta je delovalo da ne mozemo da povedemo sve da se do sutra igra.
Prvi poraz Bolonje na domacem parketu i to u utakmici u kojoj nikako nismo mogli da resimo njihova 2 najvaznija igraca!

Volden ima nesto licno protiv ovih, preko 50p im je zbirno ubacio. :mrgreen:
 
Top 16 faza je arhivirana u Bolonji, ko "crno-bele" čeka među osam najboljih?!

Gubili su tokom čitavog susreta košarkaši Partizana u "PalaDoci", na kraju su zahvaljujući sjajnom Koriju Voldenu uspeli da dođu do preokreta i da slave.

Velika pobeda, kojom je obezbeđen i plasman među osam najboljih u Evrokupu ove sezone i to sa prvog mesta u grupi E.

Poznato je da će finalisti Evrokupa ove sezone izboriti plasman u Evroligu, što je velika želja "crno-belih", a sada su praktično na dva koraka od tog cilja.

U Top 8 fazi kreću eliminacije, plej-of sistem koji se igra na dve ostvarene pobede.

Ono što je takođe jako bitno, to je da će Partizan imati i prednost domaćeg terena u narednoj fazi, a sada se postavlja pitanje sa kim će se Trinkijerijevi puleni ukrstiti u četvrtfinalu.

Grupa E, koju je Partizan osvojio, ukršta se sa grupom G, što znači da će "crno-beli" igrati sa timom koji nakon šestog kola bude bio drugi u toj grupi.

Trenutno je Monako prvi zbog bolje koš razlike, ali je Uniks već obezbedio plasman u Top 8 i u poslednjem kolu će odmeriti snage sa Monakom u borbi za prvo mesto u grupi.

Galatasaraj i Ritas imaju samo po pobedu manje od dva prvoplasirana tima, ali se čini da je i ovde poprilično jasna situacija, šanse Galatasaraja su samo teoretske, te se čini da će poraženi u duelu Monaka i Uniksa u Francuskoj na noge "crno-belima" u četvrtfinalu Evrokupa!
 
Partizan ruši rekord ABA lige protiv Budućnosti!

Košarkaški klub Partizan pozvao je danas navijače da podrže ekipu protiv Budućnosti u ABA ligi i da se suzdrže od nepristojnog ponašanja.

"Velika podrška navijača oseća se poslednjih dana na svakom koraku, a tri dana pre utakmice, sve karte za Nivo 200 Arene su rasprodate. Ipak, mesta na Nivou 400 ima još puno, a kako se utakmica bliži, tako i rekord ABA lige svih vremena od 16.200 gledalaca iz Zagreba 2010. izgleda sve dostižniji", navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan će u nedelju od 18.00 igrati protiv budućnosti u 19. kolu ABA lige.

Ulaznice za nivo 400 koštaju 200 dinara, dok je za decu besplatno, uz preuzetu besplatnu kartu i pratnju odraslih.

Beogradski klub je navijače da "još jednom pokažu svoju veličinu i istaknu zbog čega je Partizan klub od nacionalnog značaja", ali i klub za koji navija ogroman broj ljudi koji žive van Srbije i druge su nacionalnosti.

"Bodrite naš tim, dajte igračima vetar u ledja, ali budite svesni da će u nedelju, kao i svakog puta, uz Partizan biti i navijači različite vere i različite nacionalne pripadnosti. Pokažimo zašto te ljude baš ljubav prema košarci i crno-belim bojama ujedinjuje", ističi se iz Partizana.

Crno-beli su pozvali pristalice da pokažu kako se voli Partizan i uz njega stoji do pobede "ne činivši ništa što klubu može doneti i najmanju štetu".

Dodaje se da je Partizan već morao da izdvoji veliki novac za kazne u Evrokupu i ABA ligi zbog ponašanja neodgovornih pojedinaca i klub je apelovao na sve da se suzdrže od vredjanja po bilo kom osnovu i ubacivanja predmeta u teren.
 
Posle Virtusa opet pokazujemo da smo šampionski tim, dobili smo ovu frustrirajuću utakmicu - bez Gordića, uz neverovatan šut Budućnosti za 3, gurali smo, rudarili i izvukli pobedu koja nam donosi prvo mesto u ABA. Nadam se da će se Redži vratiti do aprila, potreban nam je.
 
Steta sto nismo izvukli +6, poslednji napad smo uzasno odigrali. Ali dobro, ni pobeda protiv tima koji nekako saspe 15 trojki nije mala stvar.

Meni deluje da u Areni nemamo domaci teren, i kad je puna (mislim da nasi prijavljuju koliko je zvanicno karata ocitano, uvek bude vise ljudi, ili drugim recima pustaju tuznu tribinu za dzabe) ne oseca se pritisak. Dodatno sto navijaci nece da pevaju sa cigansturama.
 

Back
Top