KK Partizan

Nije ovo bila utakmica za poraz svakako, prosto smo kvalitetniji na papiru. I treba nam sto vise ovih sranje-utakmica da igraci budu pod presijom, mada je Zadar prejadan protivnik i moraju se rutinirati. Verujem da ce sledeci protivnik ovog ranga biti nakantan, ali nas muke jos cekaju svakako. Verujem da bi nas prva jaca ekipa razbila (Panteri ili mozda cak i Buducnost), mada bismo i mi podigli gard vise da je malo jaci protivnik.

Madar i Smailagic moraju cim pre da se priviknu na ozbiljniji rang i da zalice na ono sa priprema, uz ova tri iskusnija stranca, oni treba sve da nose. Ovo je bilo klasicno mladalacki izgubljeno veceras.

Zagorac me obradova' partijom u prvom poluvremenu na obe strane parketa (cuva cak i centre), ali onda u klasicnom njegovom stilu radikalno obrne plocu.

Ostalo, prema ocekivanjima.

Ne vidim smisla u tome da se papir projektuje od prve sekunde utakmice na parket da bismo mi pravdali uloge favorita, nije u tom smisao, niti je Zeljko ziheras. On vadi Pantera sa vrucom rukom da bi igrali i drugi jer zna da ce svakako dobiti mrsavi Zadar, decko se posle nije vise sastavio sa poenima. Samo hocu da kazem, nije princip da se kvalitet pretoci odmah u rezultat, vec da se oformi tim, igra i lideri na parketu u zeznutim situacijama.

Данас са Сплитом,да видимо против можда једног од најслабијих тимова где смо. Таман текма да се уиграју неке акције,појача одбрана. Надам се да Загорац,Дангубић и Трифуновић неће ни улазити. Очекујем у том случају +20 за нас.

Pa necemo videti gde smo protiv najjadnijeg tima. :D Ove slabije utakmice treba iskoristiti da se adaptiraju ovi pocetnici.

Meni je bitnije da se prikljuce Madar i Smailagic, da se vidi da je probijen led "prve utakmice", a sto se razlike tice nebitna mi je, ali ne moramo bas do poslednjeg minuta da se koljemo sa njima.

Ništa mi se ne sviđa igra Partizana, sreća pa su protivnici takvi kakvi jesu, nikakvi. Sledeći Studenti ti su valjda još gori od Jugoplastike, očekujem 3 pobedu pa onda na Cibonu koja je dosta jaka ove sezone.

„Čim sam u Partizanu, cilj mi nije deseta titula EL“​

1633606547-Zeljko-Obradovic-750x500.jpg

https://sportklub.rs/kosarka/uleb-eurocup/emotivni-zoc-duda-i-ja-buzuki-partizan-razlaz-sa-bilijem/

Mislim da je gotovo sa ovim produzenim pripremama i utakmicama koje ne mozemo da izgubimo sve i da hocemo. :D Sledeci protivnik je Cibona koja je nesto jaca od ovih potencijalnih fenjerasa s kojima smo igrali, ali imaju zasad dobar zalet i ako ih potcenjujemo, kaznice nas.

Гледам овај наш Партизан, и не могу да не приметим да је једна епоха завршена. Без да коментаришем игру, у Жељка не сумњам, његов рад се зна, буџет, имена, Жељков печат и добитна комбинација, али оно што ми се не свиђа, притом не мислим да је то нешто лоше, али је свакако нешто на шта смо навикли, је недостатак емоције. Сетимо се Весе Петровић, Крстића, Декија Милојевића, па трио ТНТ, Богдановић... Све пршти од емоције. Неко ће рећи Дуле Вујошевић, али не. Сећам се и Кимета Богојевића, Дарка Русоа, па и Владе Јовановић. Код нас су и странци били егзотика. Фреди Хаус, Милт Паласио, Лазме, Бо Мекејлеб... Да не причам о Веселом, Жофрију, Леу и Бертансу, које сам доживљавао као децу Партизана. Сад гледам ове црнце, атлете, у оним уским дресовима, личе ми на неки Реал, или НБА клуб. Па и ови 'наши' Смаилагић, Копривица, Аврамовић... Нико од њих није ту због Партизана... Али, тако ваљда мора. Можда сам ја само оматорио, па постајем носталгичан.
У сваком случају, срећан нам нови Партизан, али имам право да ми се више свиђа онај стари...

Ima i tu istine, promenila se kosarka, mnogo vise igraca protrcava kroz klubove, vece su plate daleko, treneri postaju menadzeri, kosarka se sve manje trenira, itd.

A nama ce uspeh ove sezone svakako i zavisiti od toga koliko ce ekipa da izgradi medjusobni odnos, pre svega medju domacim igracima, a onda koliko ce primiti ove strance. Zelimir je tu glavno vezivno tkivo.

Polako, tek su se okupili, a za pravi odnos prema klubu je potrebno vreme. Ako neko može da ih upozna sa Partizanom to je Željko.

A čini mi se i da previše romantizuješ prošlost :)
Па кажем ја да има ту носталгије, али мораш признати да је било другачије. У већини случајева аутсајдери у Европи, а онда срцем до победе. Једна од мојих омиљених утакмица, против Ортеза, пре скоро двадесет година, или тако некако, на полувремену губимо четрнаест разлике, почиње друго, ми правимо серију 14:0, изједначујемо, а затим рутинирамо. Некако ми не изгледа да ћемо убудуће гледати такве утакмице.

Eh, ja se sećam gostovanja u Italiji, onaj naš f4 tim pre 11 godina, čini mi se Montepaskiju, gubimo na poluvremenu 21 razlike, ćale mi kaze "šta ima da gledaš drugo poluvreme" a ja uveren u pobedu, rekoh "čekaj samo,nije završeno", preokrenemo i pobedimo :)

Može se to vratiti sa Želimirom, možda ne ove godine ali sledeće lagano.

Igrali smo pre skoro tacno 10 godina protiv Milana tamo i okrenuli smo ih sa -20. To je tim drugi tim posle F4, Vlada Jovanovic kao trener, i Pekovic privremeno sa lok-auta, Kecman, Macvan, Andjusic, Raduljica, Ejsi Lo kratko... Kecman je sam igrao finis u stilu Bodiroge.

Onda je otisao Pekovic i ostali smo na dve mec lopte za TOP16 i izgubili od mucenog Sarlorororoa i na kraju smeli da izgubimo od Milana kuci do 5 razlike i naravno pukli sve.

Vil Mozli više nije košarkaš Partizana NIS. Doskorašnji centar crno-belih, postigao je sporazum sa klubom o prekidu saradnje i od danas je slobodan igrač.

http://kkpartizan.rs/sr/vest/3103/mo-hvala-na-svemu-i-srecno

:(

Znaci, morace da se zaista trazi centar-korektor. Nadam se da je sve OK sa Mozlijem, posto se provlace price da ima neku ozbiljniju bolest i da vaga da li ce da igra ili ne - nadam se da je to samo trac.

Bas steta za Mozlija. Zeleo sam njega i Markusa u timu kao neke konstante.

Ni za jednog ne znamo pravi razlog razilazenja, mada se spekulisalo i moze se naslutiti. Samo se nadam da spekulacije za Mozlija nisu tacne i da je zdrav.

Mozli navodno nije prosao test opterecenja kod nas, pa je bilo peripetija gde je on isao u USA i tamo radio testove koje je prosao, ali nasi ga nisu prihvatili. Navodno, postoji neki zdravstveni problem i nisu hteli da rizikuju ni promil. Sad je potpisao upravo za Mornar, kom uopste ne treba u onoj njihovoj trkackoj kosarci, i gde ce da igra malo rekreativno, kako se vec kod njih inace i igra.

Nas za po' sata ceka utakmica sa Cibonom, gde ocekujem vecu ozbiljnost nego na pripremama. Ovo se vec moze i izgubiti ako ih potcenimo i udjemo lagodno. Posle lakih utakmica, vreme je da se pocne dizati lestvica.

Back