KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e jbg sad. da neko u ovom momentu dovede nekog djuru, dali bi mu i mulija i gagica i djeknu pride.a protivnici za prolaz iz grupe ( znaci ne za f4 ) su ti bili lejkersi i pistonsi ? ne brate, no ortezi, arisi, aeki.... isto kao i sad, uvek ( skoro uvek ) smo imali u grupi 2 ekipe od kojih smo jasno veci i bolji i 1-2 naseg ranga. i 5 godina fulali.

a ta fora da se svake godine krpi novi tim je samo jos jedan razlog da ih psujem i ove godine. kome bre prodaju mooda za bubrege, kako prave tim za buducnost ? mogu ovim klincima sto sad pocinju da prate. ja i svi vi ostali, koji imate staza, znate da cemo i sledece godine imati novi tim. samo jos mladji, jos perspektivniji, talentovaniji i od ovog najtalentovanijeg svih vremena.

Tepić, Bogdanović, Kecman, Bakić, Borovnjak, Tripković, Veličković, Perović, Peković, Đurković, Drobnjak, Božić, Cummings, Micov.

pa ovo i jeste ala od tima. verovatno najjaci koji smo imali.

ajmo ovaj: 02/03 Vujanić, Krstić, Kecman, Ostojić, House, Čanak, Sekulić, Perović, Avdalović, O'Connor, Savović, Tripković, Lekić, Radenović - zadnji u grupi

ili ovaj: 03/04 Šćepanović, Kecman, Ostojić, Avdalović, House, Perović, Brown, Krstić, Božović, Materić, Tripković, Šilobad, Kovač, Ćakić, Sjekloća - predzadnji

i ovaj: 04/05 Tripković, Bogdanović, Božić, Perović, Šuput, Božović, Marković, Samardžiski, Milojević, Avdalović, Erden, Bakić, Step, Borovnjak, Veličković, Goran Savanović - zadnji

i ovaj : 05/06 Tripković,Bogdanović, Perović, Šuput, Stefanović, Borovnjak, Bakić, Veličković, Milojević, Peković, Smiljanić, Božić,Cummings,Nikola Lončar,Gerald Brown, Damon Edwards - zadnji

sve timovi koji nisu prosli dalje, a jaki do bola. ovo zadnji, nije 5. 6. no 8. 5. i pocesto 6. je isao dalje. prvi put kad smo prosli, provukli nas zabari pobedom nad cibonom 78 razlike, isli smo kao 6. da je zavisilo od nas i to bi ispali porazom kuci od unikahe, u ko zna kojoj izgubljenoj " dobijenoj ' utakmici.

Poslednja izmena:
Tepić, Bogdanović, Kecman, Bakić, Borovnjak, Tripković, Veličković, Perović, Peković, Đurković, Drobnjak, Božić, Cummings, Micov.

pa ovo i jeste ala od tima. verovatno najjaci koji smo imali.

ajmo ovaj: 02/03 Vujanić, Krstić, Kecman, Ostojić, House, Čanak, Sekulić, Perović, Avdalović, O'Connor, Savović, Tripković, Lekić, Radenović - zadnji u grupi

ili ovaj: 03/04 Šćepanović, Kecman, Ostojić, Avdalović, House, Perović, Brown, Krstić, Božović, Materić, Tripković, Šilobad, Kovač, Ćakić, Sjekloća - predzadnji

i ovaj: 04/05 Tripković, Bogdanović, Božić, Perović, Šuput, Božović, Marković, Samardžiski, Milojević, Avdalović, Erden, Bakić, Step, Borovnjak, Veličković, Goran Savanović - zadnji

i ovaj : 05/06 Tripković,Bogdanović, Perović, Šuput, Stefanović, Borovnjak, Bakić, Veličković, Milojević, Peković, Smiljanić, Božić,Cummings,Nikola Lončar,Gerald Brown, Damon Edwards - zadnji

sve timovi koji nisu prosli dalje, a jaki do bola. ovo zadnji, nije 5. 6. no 8. 5. i pocesto 6. je isao dalje. prvi put kad smo prosli, provukli nas zabari pobedom nad cibonom 78 razlike, isli smo kao 6. da je zavisilo od nas i to bi ispali porazom kuci od unikahe, u ko zna kojoj izgubljenoj " dobijenoj ' utakmici.

Azdahe od timova

Au...:eek:
Ovo ne bih ni da komentarisem...
Ajde opet pogledaj tekmu sa Barsom i ovu sinoc, pa napisi ovo opet...

gledao sam sve meceve ove sezone i zato ti i kazem. ako nisi video, jbg. svi se kriju, svi se lose krecu, svi se zabadaju. i lucic nije uopste izuzetak. jedini igrac koji ce uvek biti spreman na sut je zuca.

:eek:

i btw kad neces da komentarises onda jednostavno ne komentarises, a ne, ostavis komentar a satro ne komentarises. :roll:

Poslednja izmena:
Mi smo nudili 300 000€ za Brown-a, FMP dao 400 000€, kako si to zakljucio da smo obojicu izgubili za 10-20 000€, zaboravio nulu?

Ove cifre o kojima pricas nisu tacne niti smo toliko nudili niti je Zvezda toliko dala,daleko od toga .To je jos jedan primer,dezinformacija i predimenzioniranja cene stranaca .Nijedan stranac koji igra u klubovima u Srbiji nije ni blizu placen 300 000 evra, da smo toliko nudili Braunu lako bi nasli zamenu i to bolju za te pare .Najskuplji igrac je Rakocevic koji je medjutim dobio i nekretnine ali jedino njegov ugovor odskace od ostalih.

Što se Kecmana tiče, to je upravo bila velika greška. Koliko god da je tražio, trebalo ga je ostaviti, a ne ceo tim pretvarati u obdanište. Kad već govorimo o forsiranju istog, šta onda da se kaže za Rakočevića? Jel će i on da umre od eksploatisanja? Apsolutno nismo trebali da se lišimo Kecmana.
Jeste, mi ćemo da damo Kecmanu blanko ček da upiše koliko želi, al u snovima.

Zar jedan Raško Katić koji nije šutnuo na koš 4 meseca da izhebe naše centre kao sansku kozu? To je samo odraz kvaliteta Gagića i Muslija.
Zapravo, odraz njihoog kvaliteta su utakmice i igre koje pružaju u kontinuitetu, neki prosek. Dok ono najbolje što su pružili govori koliko zapravo mogu. Ako jedan Musli može da bude statistički u polovini boljih centara EL, a u najboljoj partiji "izhebe Krstića kao sansku kozu", onda to govori drugačije od toga što pričaš.
Ali džaba svaka rasprava s nekim ko je od starta umislio nešto i držaće se toga bez obzira na sve, nema smisla.

Koliko su para dali za Tomasa? Mogli su sigurno mnogo bolje da izaberu i da nadju, ali nama je bitno da su oni dobri ljudi i da vole da čitaju.
Tomas je koštao manje od 100,000e, bukvalno bagatela. Da bi našao nešto što zaista vredi i siguran si da vredi, moraš da iskeširaš bar tri puta više. Sve ostalo je kockanje, u kojem smo ovaj put izgubili.

RenegadeNS:
Pored toga Partizan je zbog cenkanja oko 10-20 000 evra propustio igrace Brauna i Pulena a odbio je Vajta koji je bio ponudjen
A koji je tebi izvor informacija kad znaš koliko primaju stranci i za koliko smo mi promašili Brauna i Pulena? Moj izvor je internet čaršija, a čaršija se ugrubo složila da se kod Brauna radilo o cifri od 250 od nas, a 275-300 od Dive.
Što se mene tiče, ako je Braun prešao u Divu zbog dinara više, takav igrač nam ne treba. Ne samo zbog morala koji je potreban za kompaktan tim koji je tu da igra košarku i napreduje, a ne da se cenjka, već zato što bi vrlo moguće šmugnuo kod bolesne babe u USA posle dve neisplaćene plate.

Rough Colie:
i lucic se krije itekako.
Uhhh. Uzeo je sinoć 16 šuteva iz igre, a pride iznudio 7 faulova, od čega je možda i za pola dobio slobodna bacanja jer su bili na šutu ili dvokoraku. Znači dečko je tokom utakmice minimum 20 puta preuzeo stvar u svoje ruke. Pride uhvatio neke krucijalne lopte u ofanzivnom skoku.
Protiv Barselone je pogodio dve najbitnije trojke. Uz to, on, Milosavljević i Vesterman su najistrošeniji igrači, igrači koji se najviše eksploatišu i motori tima. Bilo kakva zamerka na njihov račun je potpuno neopravdana, jer ima razloga i zašto su promašivali i zašto su gubili lopte.

Ima još nešto što me čudi. Pustili su Kecmana da ode jer je Dule rekao da hoće da podmladi tim. I onda se dese neki porazi i on kaže: "Mladi smo i neiskusni." ??????????????????!!!!!!!!!!
Ti to čitaš kao opravdanje, kao da oni moraju da pobeđuju i da se plasiraju uvek u top16 kao da nam je to garantovano, a nikad nije. To nije opravdavanje, to je suva činjenica. Napravili smo takav tim i željom i silom prilika, i sad mane toga moraju da se istrpe.

Ove cifre o kojima pricas nisu tacne niti smo toliko nudili niti je Zvezda toliko dala,daleko od toga .To je jos jedan primer,dezinformacija i predimenzioniranja cene stranaca .Nijedan stranac koji igra u klubovima u Srbiji nije ni blizu placen 300 000 evra, da smo toliko nudili Braunu lako bi nasli zamenu i to bolju za te pare .Najskuplji igrac je Rakocevic koji je medjutim dobio i nekretnine ali jedino njegov ugovor odskace od ostalih.

Ja nisam ni napisao da je klub koji ne postoji nudio toliko, nego je CINjENICA da je FMP dao mnogo vise a mi nismo ni smeli ni hteli preko 300 soma, znaci bar 350 soma su dali ako ne i svih 400!!

Ja nisam ni napisao da je klub koji ne postoji nudio toliko, nego je CINjENICA da je FMP dao mnogo vise a mi nismo ni smeli ni hteli preko 300 soma, znaci bar 350 soma su dali ako ne i svih 400!!

Posto kazes da je cinjenica onda pretpostavljam da imas jak izvor informacija i direktan uvid u ugovor igraca .Ukoliko nemas onda to nije cinjenica vec spekulacija kao sto gore kaze Keeper da je on na osnovu internet carsije imao procenu da smo nudili 250 a ovi 275 itd.Tacna je info da je Tomas imao manje od 100 000 evra tj imao je oko 8 000 evra platu mesecnu.
Ja opet imam potpuno drugi izvor informacije koji govore o nesto manjoj cifri u odnosu na ovu koja se cesto spominje za Brauna.Covic je sam nedavno dao interviju Novostima gde je istakao da su stranci znatno jeftinije placeni i da su sve ostalo spekulacije .Kompletan budzet Zvezde je 2,2 miliona evra ukljucujuci ne samo plate igrace vec i sve ostale troskove.
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:409450-Covic-Trenutni-dug-Zvezde-je-300000-evra

Poslednja izmena:
E, sve, sve, al ćokiju ne bih verovao. Naravno da će da priča da mu tim košta milion i po. Jedino verujem da je Demarkus Nelson doveden jeftino, jer je doveden kasno, kad je sve što valja razgrabljeno u julu-avgustu. A nešto ne verujem da su najbolji skakači i MVP-evi turskog prvenstva, kao i britanski i australijski reprezentativci pravo sa Olimpijade došli u Srbiju za bagatelu.

Čekajte ljudi, polako. Pa ne razapinjite ni Muslija ni Gagića. Pustite neka ide svojim tokom. Tog Gagića sam gledao na turniru u Laktašima, čovjek je razbio sve pod tablom, bio MVP turnira. Poslije toga se povrijedio, treba vremena da se vrati opet u formu. Strpljenja malo. Čitam gore neke kometare tipa, bačene pare za Muslija, ne vrijedi dinara i sl. Ja vas napominjem da je taj isti Musli platio da dodje u Partizan. Biće on dobar, vidićete. Čovjek je sinoć bolestan igrao. Složio bi se sa komentarom prije za ovog vehabiju Brauna. Ma daleko mu kuća ako je kod njega prevagnula ponuda od par hiljada eura više. Ako on nije svjestan šta je propustio, njegov problem...

Uhhh. Uzeo je sinoć 16 šuteva iz igre, a pride iznudio 7 faulova, od čega je možda i za pola dobio slobodna bacanja jer su bili na šutu ili dvokoraku. Znači dečko je tokom utakmice minimum 20 puta preuzeo stvar u svoje ruke. Pride uhvatio neke krucijalne lopte u ofanzivnom skoku.

je sam ja rekao da on ne sutira? nisam. ja govorim o mnogobrojnim situacijama ove sezone gde nasi ne znaju sta ce sa loptom pa ona na kraju dodje do nekog naseg igraca kojeg udvoje, a niko od saigraca mu se ne otkriva niti prilazi da mu pomogne. i sinoc je bila bar jedna takva situacija i ima je na skoro svakoj utakmici. i kad je lucic u igri i kad nije. sve te situacije samo potvrdjuju da se nasi igraci itekako sakrivaju u odredjenim situacijama a i lucic sa njima. nemoj mi reci da nisi registrovao situacije kad nam udvoje igraca a niko od nasih ne prilazi. mozda sakrivanje nije dobar izraz, ali eto reci ti kako bi to moglo da se nazove, kad saigraca udvoje a niko nece da mu pridje.

Posto kazes da je cinjenica onda pretpostavljam da imas jak izvor informacija i direktan uvid u ugovor igraca .Ukoliko nemas onda to nije cinjenica vec spekulacija kao sto gore kaze Keeper da je on na osnovu internet carsije imao procenu da smo nudili 250 a ovi 275 itd.Tacna je info da je Tomas imao manje od 100 000 evra tj imao je oko 8 000 evra platu mesecnu.
Ja opet imam potpuno drugi izvor informacije koji govore o nesto manjoj cifri u odnosu na ovu koja se cesto spominje za Brauna.Covic je sam nedavno dao interviju Novostima gde je istakao da su stranci znatno jeftinije placeni i da su sve ostalo spekulacije .Kompletan budzet Zvezde je 2,2 miliona evra ukljucujuci ne samo plate igrace vec i sve ostale troskove.
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:409450-Covic-Trenutni-dug-Zvezde-je-300000-evra

covic moze da prica sta hoce. fmp u timu ima bar 3 igraca koji ne igraju za manje od 300k i bar 3 igraca koji ne igraju za manje od 200k+10tak ostalih igraca koji verovatno igraju za 50-100k, kako koji. +trener sigurno nema manje od 100k evra.. a plus pripreme 2 puta godisnje, plus skupa putovanja. ali ko zna mozda neki igraju zbog cv-ja

Poslednja izmena:
mozda sakrivanje nije dobar izraz, ali eto reci ti kako bi to moglo da se nazove, kad saigraca udvoje a niko nece da mu pridje.
Nisam registrovao neki frapantan broj takvih situacija, jedino kod centara, ali ni centri nešto ne umeju da vrate loptu nazad. Bertans, Lučić, Milosavljević, Vesterman i Bogdanović imaju zavidnu drskost da rešavaju, sigurno i preveliku u odnosu na svoje godine i trenutne sposobnosti (ali mora tako, nema druge), tako da nema razloga da se sumnja u to da se sakrivaju i beže od odgovornosti u jednoj situaciji, a u drugoj je preuzimaju. Nema logike. Generalno kao tim igramo previše organizovano, verujem i da mora tako jer se mora ukalupiti da bi dobio jednog dana bilo kakav oblik, pa i nešto slobodniji, možda se svi drže svojih pozicija i nisu naučeni da reaguju na takve stvari, kad nešto pođe kako ne treba.

Jeste, mi ćemo da damo Kecmanu blanko ček da upiše koliko želi, al u snovima.

Iskreno čisto sumnjam da je tražio više nego što smo dali za Tomasa na primer. Ali dobro, šta je tu je.

Zapravo, odraz njihoog kvaliteta su utakmice i igre koje pružaju u kontinuitetu, neki prosek. Dok ono najbolje što su pružili govori koliko zapravo mogu. Ako jedan Musli može da bude statistički u polovini boljih centara EL, a u najboljoj partiji "izhebe Krstića kao sansku kozu", onda to govori drugačije od toga što pričaš.
Ali džaba svaka rasprava s nekim ko je od starta umislio nešto i držaće se toga bez obzira na sve, nema smisla.

Krstić protiv nas nije pružio ni 30% onoga što može. I to je činjenica. Da li je posledica ljubavi prema Partizanu ili nešto drugo, nemam pojma.

Tomas je koštao manje od 100,000e, bukvalno bagatela. Da bi našao nešto što zaista vredi i siguran si da vredi, moraš da iskeširaš bar tri puta više. Sve ostalo je kockanje, u kojem smo ovaj put izgubili.

Mislim da je koštao više. Dule je shvatio da je zaj.ebao što se tiče pozicije 1. Prvo sa Tomasom, pa onda sa Gordićem. Isto kao što je shvatio da je zahebao što se Gagića tiče.

Ti to čitaš kao opravdanje, kao da oni moraju da pobeđuju i da se plasiraju uvek u top16 kao da nam je to garantovano, a nikad nije. To nije opravdavanje, to je suva činjenica. Napravili smo takav tim i željom i silom prilika, i sad mane toga moraju da se istrpe.

Ne govorim samo za utakmice protiv EL ekipa, nego i za ABA ligu. Uvek je to bio izgovor. Mladi su, neiskusni. Uvek jedno te isto. Šta je to neko opravdanje.

Oni su premladi i neiskusni za sve. Samo što je ABA liga mnogo manje kvalitetna od EL i mane se lakše ispeglaju.

Kecman košta sigurno duplo više od Tomasa. Nema šta da misliš koliko je Tomas koštao, rečeno ti je. Jedina bolja informacija koju možeš dobiti od ove moje je da pogledaš u njegov ugovor. :lol:
Fora sa domaćim i proverenim igračima je ta što su skupi, a mnogi i precenjeni. A on je na kraju karijere i gleda da ućari zadnji novac od košarke, zaslužio je, i više od toga. I dokle ćeš više s Kecmanom, čovek je prošle sezone igrao sa dušom u nosu, šuškalo se i da je pomalo nezadovoljan jer igra previše, nije mu bilo pravo, mislim, ne može ni on sam, otkud znaš da bi on hteo da ga jašemo ko ragu i dalje.

A što se tiče toga koliko je Krstić pružio, znaš onu priču, neko igra koliko mu protivnik dozvoli. Mi smo se dobro spremili za njega. Nije samo Musli radio dobar posao na njemu, već i ostali u pomaganju.

Poslednja izmena:
A nema šta da se nadaš, video si i sam. Mi i Igosi, malo neočekivano, sami držimo vrh tabele. To ne znači da ćemo i dalje biti u vrhu, ko zna, ispadanje iz EL će dati timu više vremena za regeneraciju, pripremu, pa i trening vezan za napredak, ali će sa druge strane opasti tenzija bez EL. Mi smo najgoru polusezonu odigrali prošle sezone kad smo ispali iz EL, bukvalno kao da se mnogim igračima nije igralo po Laškom i Širokom, tačno je sve splasnulo. Naravno, Dule će to bolje prevazići od Vlade, valjda će sve biti OK i da će se napredovati.
Idemo polako. Prvo ide Solnok, pa Zadar, Krka, Cibona i Široki, od toga samo Cibona kod kuće. Osim Solnoka, svuda se može svako okliznuti, a ni Solnok nije isključen skroz. Ako to preživimo sa svim pobedama, velika stvar.

Dragan Milosavljevic je u zavrsnici, ispustio pobedu u mecu sa Bambergom.

Dragan Milosavljevic je jedini i mogao, i ove, a i prosle sezone, prema sastavima timova, da nam donese prolaz u Top 16.

Ni Pekovic, ni Kecman, najverovatnije ne ni Lucic.

Pekovic ipak, nije Olajdzuvon, Kecman da je mogao on bi to uradio protiv Armanija, Lucic, se mozda, ipak u nekim prelomnim, zavrsnim momentima utakmice, pomalo (mozda ce to ispraviti u nastavku karijere) krije od lopte.

E, sad, kljucni problem je bio sto mi ni ove, a ni prosle sezone nismo imali dovoljno kvalitetne trenere, da to prepoznaju i da tako postave igru tima,i tokom sezone, prvo, pa onda i u prelomnim mecevima.

Znaci, da je Milosavljevicu data sloboda, od pocetka sezone, da resava zavrsnice protiv CSKA, Barselone,Bamberga u Beogradu, on bi recimo, mozda sve te tri upropastio (a mi smo ih, sto se videlo,i tako izgubili sa Duletovom taktikom), ali bi se prekalio, i vrlo moguce da bi ovu zadnju, odlucujucu, resio u korist Partizana.

E, tako se stvaraju mec-wineri, koji ti kada zatreba rese, presudnu utakmicu. Ako bi on ispustio presudnu utakmicu, i pored ovakvih sansi od strane trenera, onda ga lepo na kraju sezone, prodaj, pa stvaraj nosioce tima od nekih drugih igraca
.

Poslednja izmena:
Nije problem ABA liga ove sezone.Bice Partizan prvi na kraju regularnog dela, pre F4.

Problem je sto ce da opet Partizan rasproda ekipu, na kraju sezone. Problem je sto cemo na taj nacin, biti jos slabiji za Evroligu naredne godine.

Ova ekipa je bila sasvim solidna ove sezone, a kada bi ostala i naredne na okupu, bila bi jos jaca.

I svakako, kada je ne bih trenirao, ni Dule, ni Vlada, ni neko slicne trenerske filozofije ili kvaliteta.

Bilo bi idealno:

1.Westerman vise da igra kao plej, da razigrava i trazi loptom, Milosavljevica ili Lucica, da popravi procenat suta i smanji broj izgubljenih lopti.

2.Milosavljevicu puno veca sloboda u napadu, da sutira, dribla, probija. Ne menjati ga pod hitno nakon samo dva vezana promasaja i najboljeg protivnickog igraca koga on obicno cuva, preuzimati kod blokova.

3. Lucic, uz Milosavljevica, glavni strelac tima, treba da dobija loptu blize kosu, i da ga najcesce napada sutem sa poludistance.

4.Gordon mocan skakac, ne toliko efikasan strelac, takvu mu ulogu treba i dati u igri.

5.Musli, ipak mora biti prvi center, i glavni strelac iz reketa, i on ce sigurno tokom dalje karijere znacajno napredovati.

To je prva petorka i ona treba najvise da postavi igru u napadu za Milosavljevica i Lucica i ponekad za Muslija.

6.Andjusic treba da bude prva i glavna izmena, ona od koje se najvise ocekuje da podigne tim, kada nekom od startera ne ide.

7.Gordic da menja Westermana, u proseku oko 15 minuta.

8.Bertrans, odlican suter, da popravi koncetraciju i da ne pravi nepotrebne greske, i u napadu i u odbrani.

9.Milutinov, talentovan centar, zamena Musliju.

10.Bogdanovic, 5 minuta, u proseku.

Gagic i Cakarevic, ispisnice.

I jos kada bi nas kojim slucajem preuzeo, Zeljko Obradovic, ova ekipa bi mogla u sezoni 2014-15, da OSVOJI Evroligu

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back