KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragan Milosavljevic je u zavrsnici, ispustio pobedu u mecu sa Bambergom.

Dragan Milosavljevic je jedini i mogao, i ove, a i prosle sezone, prema sastavima timova, da nam donese prolaz u Top 16.

Ni Pekovic, ni Kecman, najverovatnije ne ni Lucic.

Pekovic ipak, nije Olajdzuvon, Kecman da je mogao on bi to uradio protiv Armanija, Lucic, se mozda, ipak u nekim prelomnim, zavrsnim momentima utakmice, pomalo (mozda ce to ispraviti u nastavku karijere) krije od lopte.

E, sad, kljucni problem je bio sto mi ni ove, a ni prosle sezone nismo imali dovoljno kvalitetne trenere, da to prepoznaju i da tako postave igru tima,i tokom sezone, prvo, pa onda i u prelomnim mecevima.

Znaci, da je Milosavljevicu data sloboda, od pocetka sezone, da resava zavrsnice protiv CSKA, Barselone,Bamberga u Beogradu, on bi recimo, mozda sve te tri upropastio (a mi smo ih, sto se videlo,i tako izgubili sa Duletovom taktikom), ali bi se prekalio, i vrlo moguce da bi ovu zadnju, odlucujucu, resio u korist Partizana.

E, tako se stvaraju mec-wineri, koji ti kada zatreba rese, presudnu utakmicu. Ako bi on ispustio presudnu utakmicu, i pored ovakvih sansi od strane trenera, onda ga lepo na kraju sezone, prodaj, pa stvaraj nosioce tima od nekih drugih igraca
.

Nije problem ABA liga ove sezone.Bice Partizan prvi na kraju regularnog dela, pre F4.

Problem je sto ce da opet Partizan rasproda ekipu, na kraju sezone. Problem je sto cemo na taj nacin, biti jos slabiji za Evroligu naredne godine.

Ova ekipa je bila sasvim solidna ove sezone, a kada bi ostala i naredne na okupu, bila bi jos jaca.

I svakako, kada je ne bih trenirao, ni Dule, ni Vlada, ni neko slicne trenerske filozofije ili kvaliteta.

Bilo bi idealno:

1.Westerman vise da igra kao plej, da razigrava i trazi loptom, Milosavljevica ili Lucica, da popravi procenat suta i smanji broj izgubljenih lopti.

2.Milosavljevicu puno veca sloboda u napadu, da sutira, dribla, probija. Ne menjati ga pod hitno nakon samo dva vezana promasaja i najboljeg protivnickog igraca koga on obicno cuva, preuzimati kod blokova.

3. Lucic, uz Milosavljevica, glavni strelac tima, treba da dobija loptu blize kosu, i da ga najcesce napada sutem sa poludistance.

4.Gordon mocan skakac, ne toliko efikasan strelac, takvu mu ulogu treba i dati u igri.

5.Musli, ipak mora biti prvi center, i glavni strelac iz reketa, i on ce sigurno tokom dalje karijere znacajno napredovati.

To je prva petorka i ona treba najvise da postavi igru u napadu za Milosavljevica i Lucica i ponekad za Muslija.

6.Andjusic treba da bude prva i glavna izmena, ona od koje se najvise ocekuje da podigne tim, kada nekom od startera ne ide.

7.Gordic da menja Westermana, u proseku oko 15 minuta.

8.Bertrans, odlican suter, da popravi koncetraciju i da ne pravi nepotrebne greske, i u napadu i u odbrani.

9.Milutinov, talentovan centar, zamena Musliju.

10.Bogdanovic, 5 minuta, u proseku.

Gagic i Cakarevic, ispisnice.

I jos kada bi nas kojim slucajem preuzeo, Zeljko Obradovic, ova ekipa bi mogla u sezoni 2014-15, da OSVOJI Evroligu

NETACNO!!!

E, sve, sve, al ćokiju ne bih verovao. Naravno da će da priča da mu tim košta milion i po. Jedino verujem da je Demarkus Nelson doveden jeftino, jer je doveden kasno, kad je sve što valja razgrabljeno u julu-avgustu. A nešto ne verujem da su najbolji skakači i MVP-evi turskog prvenstva, kao i britanski i australijski reprezentativci pravo sa Olimpijade došli u Srbiju za bagatelu.

Worthington je igrac koji nikada i nije igrao za neke vece sume niti jace timove iako ima 30 godina tek pre dve godine je napustio Australiju i igrao kratko u Nemackoj a dosao je iz Portorika.On ni u Radnickom ne pravi razliku vec je vise igrac role ,solidan klupski igrac koji je inace razmisljao da ove godine zavrsi karijeru i igra fudbal u Australiji.Emening je opet igrac koji se jos uvek dokazuje i jedini klub za koji je igrao je taj klub iz Turske koji je tek 2011 prvi put usao u prvu ligu,dakle igrac koji se jos dokazuje i trazi bolji ugovor.Zvezdini stranci takodje sigurno nisu preplaceni pa Skot je do juce igrao u Madjarskoj.Nelson je igrao u Zagrebu i klubovima po Evropi koji su slabijeg rejtinga nema logike da oni budu preplaceni.Tomas je igrao u Ruskoj ligi koja je jedna od najjacih u Evropi gde je bio treci strelac sto pokazuje da statistika i ne mora da bude merodavna pa je ovde igrao za male pare.Od svih tih stranaca najskuplji je Braun.U kosarci se ne vrte velike pare , velika je ponuda igraca pre svega iz Amerike a nema veliki broj klubova koji izdasno placaju.Zato su ovi stranci kod nas i skromnije placeni mada cifre oko 150-250 000 evra za mnoge i nisu toliko skromne, prosto nisu ni imali bolje ponude a za cifre koje se spominju od preko 300 000-400 000 evra vec se mogu naci daleko zvucniji i kvalitetniji igraci.Izbor igraca je veliki i treba imati dobar skauting,pronaci igrace poput McCaleba koji vredi vise nego sto je njegova trenutna trzisna cena a taj igrac ce kasnije ukoliko pokaze kvalitet svoje znanje lakse unovciti.

imagesCACKX3VY.jpg
=
imagesCALL590A.jpg

imagesCAZ0Z941.jpg
=
imagesCARHA016.jpg

Ok, makar su Lucic i Milosavljevic napredovali. A sto se tice Andjusica, nadam se da ce Dule da mu da malo vecu minutazu, da malo pocnem da se valjam na podu od smeha,

od andjuse su pajseri poput tebe poceli da ocekuju, da kad ga DV ubaci 3 minuta, na svakoj trecoj utakmici, on za to vreme ubaci 30 poena, po mogucnosti davajuci 3 trojke u jednom napadu i da ima 16 asistencija.

u realnosti on radi, bas ono sto neko ko poznaje igru i ocekuje od igraca sa takvim tretmanom: saplice se o loptu i frlja suteve o tablu. nema vise danila u partizanu. zivim za dan kad ce on i cakar da odu i negde drugde pokazu koliko su dobri kosarkasi.

nedovic je dobar primer za ovo o cemu pricam. u pesicevoj glavi on nije imao kvalitet za yugoligu, kod ovog litvanca, on je evroligaski igrac i kod selektora reprezentativac. a da su mu se malo gadnije promesale karte ( kao ovoj dvojici u partizanu ), pa da je ostao i on i pesic u fmp-u i ove godine, i on bi pokunjeno gledao utakmice sa klupe, ulazio ponekad, po malo, a pesic bi objasnjavao kako on zna najbolje i kako ovaj mora vise da radi.

Poslednja izmena:
igokea.

nema nikakve misterije sto su tu gde jesu. igraju najbolji basket u regionu.

ono sto jeste misterija, kako i zasto ? :think: vidi se na terenu da je trener odlican, da je hemija u timu fenomenalna. vidi se da su radili ozbiljno i da grizu za svaku loptu. svi. ali opet, mnogo bre dobro igraju.

Dobar trener, jako iskusni igrači (mislim da su bar 6-7 godina stariji od nas u proseku) i koliko ja znam ne igraju nijedno drugo takmičenje.

Dobar trener, jako iskusni igrači (mislim da su bar 6-7 godina stariji od nas u proseku) i koliko ja znam ne igraju nijedno drugo takmičenje.

cenim da je ovo prvo i trece presudno, ovo prvo mozda ponajvise. evo ti radnicki, iskusni i na svakoj poziciji kvalitetniji igraci, ne igraju nista osim yugolige, po svemu bi trebali da su oni na mestu igokee, ali prc. nisu.

hm, a sto nisu. zato sto muta za razliku od tradicionalne srpske trenerske skole, ne ebe odbranu 2%. tradicionalci ( DV ) su otisli u jednu krajnjost, a mutavi u drugu.

kako se zove ovaj iz igokee ? covek je nasao balans, ozbiljno se i kvalitetno igra odbrana ( ali ne do mere da se crkne u njoj ) i razigrano napad. i prilagodjavanje protivniku, protiv nekih akcenat na sto jacu odbranu, protiv nekih na napad. vukojicic slicno igra.

Poslednja izmena:
Šta reći što se utakmice tiče... Razočarenje, idiotluk, bezobrazluk. Dule sve više i više gubi konce, pravi glupe greške, pokušava nemoguće. Mi ne možemo ove mađarske klošare da pobedimo?!! A govorimo o trofejima?!! Dule me sve više i više nervira, Andjušić opet nije igrao, Čakarević takođe. Ako ove indijance ne mogu da pobede, šta će da rade protiv Zadra, Cedevite? Pukli smo totalno, nema više šta da se kaže. Dule se pretvara u jednog običnog gmaza. Jedina svetla tačka u timu je Gordon.

ne znam kakve ce rezove da prave i pravo receno zabole me kita, posto ce rezove da prave oni sto treba da budu srezani. i mene i mnoge druge, koji su na vreme kritikovali neke stvari koje su se valjale iza brega, su raznorazni, na raznim mestima, isuvishe iznapushavali. jer oni, jelte' " vole " a ja ne.

sad je neka prica bespredmetna. situacija je zjbna do bola. zna se ko je zasluzan za nju, taj sad i nek razmislja sta ce, ali kako ce. a tesko ce.

Zasluzen poraz, nema sta...
Madjari nas rastrtili u prvom poluvremenu, a u drugom nam dali sansu da ih lagano dobijemo...
Sve sto smo napravili na ovom mecu, a tu mislim pre svega na ucinak Gordona, bilo je na silu...
Izgleda da smo se vodili geslom "sutni loptu iz muda, pa ako udje, dobro je, a ako ne udje, posoraj se za nju".
Dakle, bez ikakvih izgradjenih akcija, bez ideje u napadu, bez suta...
Cisto soliranje...
Vesterman sve vise pocinje da me nervira, dok Gagica vec ne mogu da smislim i da se ja pitam, to drvo bi dobilo nogu u dupe momentalno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back