KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ipak ovaj lo dobar covek... skratio nam muke... eto sanse da kalimo miljenovica... mada licno ne verujem da cemo to i raditi...

elem, posto sam ja pristalica teorije da se talentovan igrac odmah vidi, dovoljno je nekoliko minuta, za videti mu pokrete, motoriku, nacin sutiranja itd. miljenovic koga sam jako malo video mi deluje talentovaniji ( dosta ) od jaramaza...

@keeper da li si ti siguran da on ne zeli da ostane ako mu dobro placamo?? :D zapitaj se

Lo je za nase uslove bio odlicno placen. Ali i to nase "odlicno" placanje ce biti u egalu sa onim sto ce dobiti u NBA do kraja sezone bude li sklopio ugovor.
Jasni su motivi Loa. Za otprilike iste pare bice kuci, na oku svim ekipama u NBA. On svoju kosarkasku buducnost vezuje za NBA , a ne za Evropu.

Da se ovde nije snasao nije. Mislim da je najveci razlog tome sto mu ne odgovara kosarka koju Partizan igra. On je u Partizan dosao sa karakteristikama igraca koji ima slab sut, ali dobar prodor, da je odlican u kontri i polu kontri. A kod nas toga nema. Kod nas ( citaj Vlade Jovanovica ) posao pleja je da prenese loptu, tapka je jos 10 sekundi i spusti na post.

Ono sto mene vise zabrinjava je su konstantni promasaji u izboru pleja u poslednje 2 sezone. B.Popovic, Lafajet, Klobucar, Dzerels ( jedini koji je nesto kao odigrao, ali mu isto nije odgovarao staticni stil igra Partizana, Lou,....).
Ali dobro, poznato je da strucnjak ne zna sa bekovima, ali sa centrima fantasticno radi. To se videlo kod Dzavaija, sad kod Radujice...

Да ли сте чули за ову вест :
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naslednik Ejsija Loa u startnoj petorci Partizana mt:s mogao bi da postane nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, Cibone, Makabija i Efesa. U trci i Zagreb.
Ime Endrua Viznevskog (30 godina, 191 cm) uskoro bi moglo da se nađe na podužoj listi košarkaša, koji su u karijeri branili boje oba beogradska "večita" rivala.
Kako saznaje MONDO, američki plejmejker, kog je Zmago Sagadin 2004. doveo u Crvenu zvezdu, sada je prvi "pik" Partizana mt:s za poziciju upražnjenu prekidom saradnje sa Ejsijem Loom.
Popularni Viz doneo bi upravo ono što crno-beli nisu imali kod prethodne trojice igrača na "kecu" (Lafajet, Džerels, Lo), a to je iskustvo igranja u Evropi i tačna predstava o onom što može ili ne može da uradi.
Da bi ga doveo u svoje redove, Partizan će morati da dobije bitku sa hrvatskim prvakom Zagrebom, koji je u potrazi za novim organizatorom igre otkako se Ti Džej Ford vratio u NBA ligu. Da nemaju problema sa novcem, popularni "mravi" dokazali su dovođenjem Damira Markote, donedavno igrača Olimpije.
Rođeni Njujorčanin, Viznevski je posle Zvezde bio član Bona, Udina, Cibone, Urala, Spartaka iz Sankt Peterburga, Makabija i Efesa.
Prošle sezone je u Top 16 fazi Evrolige igrao protiv crno-belih sa Efesom, dok je 2010. bio u timu Makabija, kog je Partizan eliminisao u četvrtfinalu plej-ofa i tako otišao u Pariz na Fajnal for.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Не знам,чини ми се да је добар играч,али ...како је онда без клуба ?

Lo je za nase uslove bio odlicno placen. Ali i to nase "odlicno" placanje ce biti u egalu sa onim sto ce dobiti u NBA do kraja sezone bude li sklopio ugovor.
Jasni su motivi Loa. Za otprilike iste pare bice kuci, na oku svim ekipama u NBA. On svoju kosarkasku buducnost vezuje za NBA , a ne za Evropu.

Da se ovde nije snasao nije. Mislim da je najveci razlog tome sto mu ne odgovara kosarka koju Partizan igra. On je u Partizan dosao sa karakteristikama igraca koji ima slab sut, ali dobar prodor, da je odlican u kontri i polu kontri. A kod nas toga nema. Kod nas ( citaj Vlade Jovanovica ) posao pleja je da prenese loptu, tapka je jos 10 sekundi i spusti na post.

Ono sto mene vise zabrinjava je su konstantni promasaji u izboru pleja u poslednje 2 sezone. B.Popovic, Lafajet, Klobucar, Dzerels ( jedini koji je nesto kao odigrao, ali mu isto nije odgovarao staticni stil igra Partizana, Lou,....).
Ali dobro, poznato je da strucnjak ne zna sa bekovima, ali sa centrima fantasticno radi. To se videlo kod Dzavaija, sad kod Radujice...
slazem se sa ovim sto si rekao i imam da dodam jos nesto... nikad nece nista biti kao pre... kad je bio Vujosevic :(

EDIT
Partizan mt:s je raskinuo ugovor sa Amerikancem Loom nakon što se ovaj nije vratio u Beograd u ponedeljak, sa odmora iz SAD-a.
ma daaaa price za malu decu ...

Poslednja izmena:
viznjevskog bi svaki grobar pozeleo da vidi...

u dresu fmp-a.

vest lici na jednu od cuvenih toletovih buva... u ovom slucaju se izgleda sprema za dovodjenje nekog indijanca ( koji nam ne treba ), a viznjevski je u prici da bi mogli da kazemo: cuti, jos je ovaj dobar sto su ga doveli, mog`o je da bude i onaj idiot viznjevski...

viznjevskog bi svaki grobar pozeleo da vidi...

u dresu fmp-a.

vest lici na jednu od cuvenih toletovih buva... u ovom slucaju se izgleda sprema za dovodjenje nekog indijanca ( koji nam ne treba ), a viznjevski je u prici da bi mogli da kazemo: cuti, jos je ovaj dobar sto su ga doveli, mog`o je da bude i onaj idiot viznjevski...

nije bas idiot, ali mi se ne svidja
ovo bezanje igraca je bilo karakteristicno za Zvezdu, nama se nije desilo poslednjih 10 godina ovako nesto :neutral: stranci nas uzimaju za neozbiljan klub...
ja bih iskreno voleo da gurnemo te klince koje imamo u vatru
izboricemo mi pored ovakvih FMP, Hemofarma i Radnickog titulu i bez Loa
na pleja mozemo staviti Andjusica, to je igrao u Hemofarmu, tu je i Jaramaz... mozemo da vratimo Miljenovica i Bogdanovica sa pozajmica
mene vise brine to sto nam je Raduljica los...

Bertans potpisao za Partizan

Krilo Davis Bertans (19 godina, 203 cm) potpisao je troipogodišnji ugovor sa Partizanom. Talentovani momak iz Letonije sezonu je počeo u ljubljanskoj Olimpiji, ali napustio je 'zmajčeke' zbog neisplaćenih zarada i posle pregovora sa crno-belima odlučio da karijeru nastavi u redovima srpskog šampiona.

Bertans godinama važi za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope u svom godištu (rođen 12. novembra 1992.), prošlog leta je biran na NBA draftu u drugoj rundi, kao 42. pik od Indijana Pejsersa.

Sigurno je da Letonac neće debitovati u subotu kada Partizan dočekuje Zagreb u Jadranskoj (ABA) ligi. Trening crno-belih u sredu održan je u novobeogradskoj Hali Sportova, gde će Partizan i dočekati 'mrave', pošto se dvorana Pionir 'doteruje' za potrebe predstojećeg Evropskog prvenstva u rukometu.

Poznato je i da će se u Hali Sportova igrati veliki derbi Jadranske lige 21. januara, kada Partizan dočekuje Makabi. Biće to zvanično meč 18. kola regionalnog takmičenja, a ono će se zbog prilagođavanja kalendara izraelskom šampionu igrati u terminu 17. kola.

Na treningu Partizana u sredu radili su i mladi Nikola Radičević (17 godina), Nikola Pešaković koji se oporavio od povrede i Ivan Marinković koji je nedavno potpisao ugovor sa crno-belima. Nemanja Jaramaz još uvek trenira po posebnom programu.

Jako lepa vest, pogotovo sto je decko potpisao na 3,5 godine...
P.S.Od Viznevskog nema izgleda nista, jer je potpisuje za Hapoel najverovatnije (http://www.sportklub.info/viznevski-u-hapoelu)
Ma stize nam neki nigga 100 % :super:

Poslednja izmena:
Ne znam koliko je planski ovo sa Bertansom, al' dobro, dečko važi za perspektivu evropske košarke, niko ne bi propustio priliku da ga dovede, s obzirom na situaciju u Olimpiji.

ovo bezanje igraca je bilo karakteristicno za Zvezdu, nama se nije desilo poslednjih 10 godina ovako nesto :neutral: stranci nas uzimaju za neozbiljan klub...
Možda su i naši njega ispalili i složili ovako priču za javnost, nije isključeno...

Ovo ce verovatno znaciti rokadu, Djekic odlazi iz kluba (pisalo se prethodnih dana), Lucic ide na 4-ku zajedno sa Macvanom a Bertans na poziciju krila

Jedini problem je sto Partizan ima previse visokih igraca a nijednog plejmejkera koji ce da ih razigrava. Nisam siguran da je Bertans igrac koji sam sebi iskreira poziciju za sut

Bozic i Jaramaz uopste nisu plejmejkeri, samo sluze da prenesu loptu na pola, ako ih malo stisnes izgubice loptu

Eto, izgubili smo Demonda Maleta a decko potpisao za Makabi za 400.000 dolara godisnje, manje nego Ejsi Lo

Eto, izgubili smo Demonda Maleta a decko potpisao za Makabi za 400.000 dolara godisnje, manje nego Ejsi Lo

A obestecenje Belgijancima?
Jesi li i to racunao?
Drugo, Malet je igrac koji trosi mnogo lopti, tako da od tog razigravanja centara sa njim na "kecu", ne bi bilo nista...
Trece, Lo je mnogo kompletniji igrac od Maleta, mozemo da pricamo sta hocemo...
Aca Zakon je imao drugaciji problem, a to je onaj u glavi...

Dolazak Bertansa odlican potez.
Ali da li ce i on biti samo jedan u nizu od podosta mladih igraca koje smo doveli , a koji su kod strucnjaka Vlade Jovanovica dobili " ogromnu " sansu da igraju i veoma napredovali.

Mozemo mi dovoditi talenata koliko hocemo, ali dzaba nam to dok ne budemo imali trenera koji ce imati mooda da gurne te talente u vatru i stvara od njih igrace.
Jovanovic nije taj trener sigurno.

A obestecenje Belgijancima?
Jesi li i to racunao?
Drugo, Malet je igrac koji trosi mnogo lopti, tako da od tog razigravanja centara sa njim na "kecu", ne bi bilo nista...
Trece, Lo je mnogo kompletniji igrac od Maleta, mozemo da pricamo sta hocemo...
Aca Zakon je imao drugaciji problem, a to je onaj u glavi...

I Mekejleb je trosio mnogo lopti i slabo razigravao saigrace pa vidim bas nam bilo mnogo lose sa njim

Nadam se da se Todoric konacno opametio - NE DOVODI AMERE KOJI NIKAD NISU IGRALI U EVROPI !!!

Obestecenje za Demonda Maleta ne verujem da je uopste veliko, 33-ogodisnji igrac koji igra za 400.000 dolara

A oni su svojevremeno Vojvodini za Nemanju Besovica platili 300.000 evra obestecenja, a taj decko evo i dalje ne igra

Jako lepa vest, pogotovo sto je decko potpisao na 3,5 godine...
P.S.Od Viznevskog nema izgleda nista, jer je potpisuje za Hapoel najverovatnije (http://www.sportklub.info/viznevski-u-hapoelu)
Ma stize nam neki nigga 100 % :super:

Realno su smorili sa njima. A i izbor je iz godine u godinu sve losiji.
Meni ne trebaju, da budem iskren. Ne zato sto su crni, nego iz navedenog razloga.

STOP YOUTUBE CRNCIMA U KKP-U z:mrgreen:

I Mekejleb je trosio mnogo lopti i slabo razigravao saigrace pa vidim bas nam bilo mnogo lose sa njim

Nadam se da se Todoric konacno opametio - NE DOVODI AMERE KOJI NIKAD NISU IGRALI U EVROPI !!!

Obestecenje za Demonda Maleta ne verujem da je uopste veliko, 33-ogodisnji igrac koji igra za 400.000 dolara

A oni su svojevremeno Vojvodini za Nemanju Besovica platili 300.000 evra obestecenja, a taj decko evo i dalje ne igra

Mekejleb i Malet su takodje drugaciji tipovi igraca...
Maleta moze da krene sut, a moze i da ga ne krene...
Kad ga krene, nezaustavljiv je, ali kad ga ne krene, covek se ne vidi...
Od Boa si na svakoj tekmi mogao da ocekujes dvocifren broj poena...
I ne slazem se da je Bo trosio toliko lopti, kao Malet sto trosi...
Mislim da je Bo racionalniji...
Drugo, Lo je ipak mnogo vece ime od Maleta, pa je i ocekivano da ima vecu platu shodno tome...
Inace, slazem se da treba dovoditi Amere sa iskustvom u Evropi...

Najveci problem je taj sto Vlada Jovanovic ne zna da eksploatise crne igrace !

Zasto se dovode Ameri - zato sto odlicno kontrolisu loptu, brzi su i dobri u prodoru

Da imamo nekog normalnog trenera on bi trazio od Amera da konstantno idu na prodor, povuku za sobom protivnicke igrace i onda izbaci loptu spolja za Bertansa ili Andjusica koji imaju otvoren sut. Prosto i jednostavno

Kod Jovanovica je to drugacije, njemu Ameri sluze da dodju do linije 6,75 i onda spuste loptu centru, ili dodje do linije 6,75 i doda loptu Kecmanu ili Milosavljevicu

Ukratko - Lo je placen 500.000 dolara da doda loptu prvom saigracu, to od njega trazi Jovanovic

Sve polazi i zavrsava se sa trenerom.
Kad imas pravog trenera na klupi, onda on cini svoje igrace boljim, koristeci ih tako sto ce eksploatisati najbolje osobine tih igraca a sakriti nedostatke.
Kod Jovanovica, Lou je sam u prvih nekoliko utakmica morao resavati problem igre protiv zone pres(jedan od problema).
Tek posle 5,6 utakmica setio se Jovanovic da postavi visokog igraca na centar terana.
Prica cele Partizanove igre i ekipe u ovoj godini je pravi primer kako jedan dobar i kvalitetan iograc potpuno ugusi celu ekipu.
Pekovic je neplanirano dosao(neplanirano sa stanovista izbora igraca za narednu sezonu), i Jovanovic je iduvsi linijom manjeg otpora podredio cleu ekipu njemu.
Bez njega, Partizan je trebao igrati mnogo drugacije, ne oslanjajuci se toliko na dominantnog centra, sto svakako Raduljica nije.
Zato je doveden i Andjusic,kao "kompenzacija" za nedostatak u sutu Lou.
Uz Milosavljevica,Lucica koji su pretnja spolja, te dzekpota u vidu Macvana, Partizan bi bio veoma opasan za svih pozicija(I Raduljica bi bio mnogo produktivniji kada bi ostajao jedan na jedan).
Ovako Jovanovic je pola sezone trazio od Loua da igra ono zbog cega on i nije doveden u Partizan.
A sad se peru ruke od toga.
Tako da, Partizanu skoro da nije ni vazno kog igraca dovede.
AKO igrac bude dovoljno kosarkaski pametan pa sam shvati i ima viziju igre, bice dobro.
Posto mu to Jovanovic ne ume objasniti

Ono sto mene raduje to su lose igre Raduljice (!?) i sto su ljudi iz Efesa izjavili da ga verovatno nece zadrzati, to nam daje sansu da ga otkupimo na kraju. Koliko god lose igrao trenutno ne verujem da je zaboravio da igra kosarku, bio je najtalentovaniji centar Evrope

Takodje, sledece godine bi voleo da Rasko Katic ode, pa neka Besovic dobije sansu, a ako ne onda neka dovedu Vardu. Mislim da bi se Varda i Raduljica sjajno dopunjavali, Raduljica tezak centar pod kosem a Varda inteligentan igrac sa mekom rukom

Sta mislite o ovome ?

Ono sto mene raduje to su lose igre Raduljice (!?) i sto su ljudi iz Efesa izjavili da ga verovatno nece zadrzati, to nam daje sansu da ga otkupimo na kraju. Koliko god lose igrao trenutno ne verujem da je zaboravio da igra kosarku, bio je najtalentovaniji centar Evrope

Takodje, sledece godine bi voleo da Rasko Katic ode, pa neka Besovic dobije sansu, a ako ne onda neka dovedu Vardu. Mislim da bi se Varda i Raduljica sjajno dopunjavali, Raduljica tezak centar pod kosem a Varda inteligentan igrac sa mekom rukom

Sta mislite o ovome ?

Varda?
Pa ako je Partizan dom penzionera, onda bi to bilo ok.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back