KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne budi smešan. OK, indijanstvo kao stil igre stoji, ali ova ekipa je samo od Reala glat izgubila. Dobili su Efes u Turskoj, u Izraelu vodili do zadnje četvrtine, uplašili se da pobede Armani, izgubili jedva od Reala u Madridu. Putuju sad u Milano i imaju čemu da se nadaju, opravdano. Ako to nije EL nivo onda ne znam šta je. Koliko EL fenjeraša može to da uradi? Prokom, Zagreb, Olimpija?
Mi prosto ne znamo igrati protiv slabijih ekipa u EL, i zbog psihologije i "kako ćemo, lako ćemo", i zato što su to sve redom ekipe bazirane na šutu i trčanju bez centara. Seti se Orleana u našoj čuvenoj sezoni, kad je Marić trebao da ih uništi ispod koša, što se nije desilo. Šta je falilo našim centrima večeras? OK, Raško je promašio dva zicera, mada iz teških pasova, inače je sve korektno odradio. Nije on kriv što se nismo odmah aklimatizovali na Šengeliju, dok ovaj nije napravio preveliku štetu. Raduljica je imao super učinak za sebe i svojih 10ak min, jes' dečko neartikulisan, al' mnogo bi pomoglo da mu nisu sudili jedan "novi" faul u napadu, nepostojeću četvrtu, i isključili ga zato što ga je onaj ludak napao.

Za mene je ovaj poraz bio sasvim moguć, samo što sam velike nade polagao u to da će voljom kompenzovati sve, da će iskoristiti ovu sjajnu šansu kako znaju i umeju.

ma, po obicaju, samo da se slozimo da se ne slazemo...

krenuh sa objasnjenjima, ali me mrzi vise da pisem. drugi put... samo da kazem jos jednu jeres: nasa grupa nista nije jaca od drugih.

Poslednja izmena:
ma, po obicaju, samo da se slozimo da se ne slazemo...

krenuh sa objasnjenjima, ali me mrzi vise da pisem. drugi put... samo da kazem jos jednu jeres: nasa grupa nista nije jaca od drugih.

Tacno, to je bio i kontekst pretproslog mog pisanja.

Inace, ja ne koristim toliko rec 'balvan', koliko koristim rec 'pajser', i to vecina na forumu zna.

Unikaha ima dobru ekipu na papiru, a na terenu igraju tako sto zahebu sve moguce kosarkaske osnove koje postoje, za sta je naravno kriv trener.

Na papiru, ovaj Armani bi trebao da pobedi ove sa 10 razlike, ali nikad ne potcenjujem retardiranost Skariola, tako da me zanima koji hendikep ce da im daju:think:

turio sam ga u potpis, necu ga vise pominjati u postovima.

e, ali, ovo morate da procitate:

www.sportske.net/vest/kosarka/covic-za-evroligu-nam-treba-dvorana-od-11-000-mesta-59880.html

:rotf::rotf::rotf:

Jest, drzava i grad su imaju budzete koji su vrece bez dna, pa samo cekaju njemu da izgrade halu. Sto je najgore, ubacice se tu neko javno preduzece, i nastavice se tradicija kradje narodnih para od strane profesionalnog sporta. Hajd' barem da im pomognu u pocetku, pa da kasnije budu normalno preduzece koje samo zaradjuje profit, ali taj pocetak uvek nekako traje vec 60 godina.

Nisam imao prilike da gledam prvih 15-tak minuta meca, pa je zbog toga najbolje da upitam vas koji ste gledali ceo mec.
Ja u onih 25 minuta koje sam gledao nisam video nikakav plan B od Jovanovica, za igru ekipe bez Pekovica.
Ono sto sam video je da je Kecman proveo vise vremena na parketu nego u tri prethodne utakmice, i da bez obzira na to sot je ejdan od mojih omiljenih igraca vise nije na nivou da moze da igra vrhunsku kosarku.
Suvise teske noge u odbrani ne moze da zameni kreativnost u napadu.
Ona dva ceona lob pasa prema Katicu su nazalost prelomila mec.
Najgore je sto je bas zbog te kreativnosti proveo mnogo vremena na parketu, jer Jovanovic nije imao nikakav koncept u napadu..
Kao da ga je Jovanovic poslao u stilu: daj napravi nesto na terenu.

Типично за тебе !
Док је Партизан играо добро,ти ето ниси стигао да гледаш,
а кад је кренуло низбрдо - ти си ту !
Или си ти баксуз био Партизану ?
И ако хоћеш зар није план Б то што су 4 играча дала по десет коша и један 20 - уместо
онога што би дао Пековић...значи разигравање целе екипе !
Иначе и ја сам незадовољан овом и оваквом утакмицом.Морало је да се победи !
Све ! И судије ! И клизаву халу ! (Или кинеске патике ?)
Него као што рече црни-лепи : кад смо ми то урадили једноставно и на лакши начин
када може компликовано ?

Типично за тебе !
Док је Партизан играо добро,ти ето ниси стигао да гледаш,
а кад је кренуло низбрдо - ти си ту !
Или си ти баксуз био Партизану ?
И ако хоћеш зар није план Б то што су 4 играча дала по десет коша и један 20 - уместо
онога што би дао Пековић...значи разигравање целе екипе !
Иначе и ја сам незадовољан овом и оваквом утакмицом.Морало је да се победи !
Све ! И судије ! И клизаву халу ! (Или кинеске патике ?)
Него као што рече црни-лепи : кад смо ми то урадили једноставно и на лакши начин
када може компликовано ?

Znaci sad sam ja "kriv" sto nisam gledao tu "rapsodiju".......
Ono sto sma ja gledao je napad bez ikakve akcije, baziran na prodorima Loua koji je igrao protiv nizeg igraca, i na sutevima ko kako stigne...Kako nije bilo dominantnog centra to je lopta isla u vise ruku, i vise njih je dlao poene, sto je normalno.
Rezultat takve "strategije" je?
Ako ti mislis da je to odlicna strategija i pored poraza, onda se ja debelo ne slazem sa tim.
Lou je dao preko 20 lakih poena zato sto je igrao protiv nizeg i fizicki inferiornijeg igraca(uz njegovih 20+ palo je jos bar 10-15 kao direktna posledica tog prodora Loua).Da li ce se to dogoditi i protiv neke druge ekipe?
Ili je to stategija Jovanovica:Uzmi loptu pa sta uradis!
Bas mu dobra strategija.....:rotf::rotf::rotf:

Inace je uistinu neverovatno da se godinama Partizan vadi na klizavu halu.
U moje vreme, sredinom osamdesetih, kao juniori smo obavezno nosili dva para patika na gostovanja, ako slucajno zatreba da se preobujemo zbog klizavog parketa.
Jedne normalne patike(poluduboke toptenke su bile u to vreme hit , converse duboke original ili zagrebacke astre) i platnene starke koje se NIGDE ne klizaju......
Mi smo bili juniori amateri, a ovi profesionalci se sad vise bave umetnickim klizanjem po Moraci i slicnim halama nego kosarkom.
Pa u toj hali u Moraci se kliza od kad je sveta i veka......

Inace je uistinu neverovatno da se godinama Partizan vadi na klizavu halu.
U moje vreme, sredinom osamdesetih, kao juniori smo obavezno nosili dva para patika na gostovanja, ako slucajno zatreba da se preobujemo zbog klizavog parketa.
Jedne normalne patike(poluduboke toptenke su bile u to vreme hit , converse duboke original ili zagrebacke astre) i platnene starke koje se NIGDE ne klizaju......
Mi smo bili juniori amateri, a ovi profesionalci se sad vise bave umetnickim klizanjem po Moraci i slicnim halama nego kosarkom.
Pa u toj hali u Moraci se kliza od kad je sveta i veka......

Ne znam da li si nekada igrao u Bujanovcu, ali tamo ni smirgla na patikama nije mogla da pomaze:rotf::rotf::rotf:

Ne znam da li si nekada igrao u Bujanovcu, ali tamo ni smirgla na patikama nije mogla da pomaze:rotf::rotf::rotf:

Nisam u Bujanovcu, ali sam igrao u Novom Pazaru i Sinju(Alkar) gde na klupi domacina za vreme meca mozes cesto videti pistolj, a u hali sem sudija i gostujucih igraca retko mozes naci nekog treznog.
Nema gore klizavice od takve.......:rotf::rotf::rotf:
Klizas se samo tako.....:rotf::rotf::rotf:

izvinjavam se svima koji su procitali moj prethodni ( obrisani ) post. bio je agresivan, glup i nepotreban. to da li je bio tacan ili ne je nebitno...

onome kome je bio upucen se ne izvinjavam zato sto bi to bilo licemerno. sve receno zaista mislim, greska je u tome sto sam to javno rekao, a opet, stvarno, nisam morao,
( trebao )....

Poslednja izmena:
ovde savršeno odgovara ime sponzora na dresu štutgarta :P

5855133799_3485e3aecc.jpg

Verujem da je bilo izuzetno teško odraditi pripremu za ovu utakmicu jer:
- tim Olimpije je previše izmenjen ovih dana, promena njihove igre je bila jedino sigurno
- znalo se kako će se utakmica završiti

Ipak, nije mi jasno šta je u glavama naših igrača, počeli smo izuzetno nonšalantno. Ovakav start ne sme da nam se ponovi. Vlada mora da uspostavi kontrolu toka utakmice, jer smo i pored ovolike razlike na kraju opet imali onih famoznih 6 minuta mraka u napadu. Ovog puta to je bilo na samom početku, ali je bilo baš vidljivo.

Najupadljivije na utakmici je ipak bilo očajno suđenje, na štetu obe ekipe. Sudije su imale izuzetno nejasan kriterijum, nebrojeno grešaka. Ovakvo suđenje je veliki minus za ligu, a ponavlja se prečesto

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back