KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Takodje bih dodao da mislim da se puno gresi ocenama da Lou nije dobar igrac.Lou je veoma dobar igrac, koji nazalost u ovakvom Partizanu, gde je igra postavljena na ovaj nacin ne moze da dodje do izrazaja.

Sa ovim se apsolutno slazem i ne mogu da verujem koliko ljudi omalovazavaju tog momka...
Posle Boa, izgleda da Grobari ne priznaju pleja koji ne postize 20 poena po mecu...
Lou je sasvim dobar plej i mozda mu treba dati malo vise slobode u napadu, ali to je vec stvar Jovanovica...
E sad, drugi je problem sto mi nemamo back up pleja, koji bi bar 10-ak minuta po tekmi, zamenjivao Loa...
Ovako, kad se covek umori, padne mu koncentracija i napravi neku gresku, svi raspale salve uvreda na njegov racun...
Taj Mutin sistem, koji mi primenjujemo, sa izrabljavanjem pojedinih igraca sa tako velikom minutazom, apsolutno nije na mestu...

Hm. Zašto onda Lamar Odom dolazi? Ako je istina da će se dogovoriti, moraće za vikend, što znači da ni protiv Makabija nećemo imati Pekmena, a Odom neće stići ni da pljune na aerodrom.

S tih strana ja mislim da Jovanovic ne radi dobro.Ovaj Partizan bi trebao da igra dosta drugacije.Imas ofanzivni potencijal u Pekovicu, Macvanu, u petorici dobrih sutera(time osnovnu i potrebnu postavku za kvalitetnu igru na liniji centar-suter), a ti si najbolja odbrambena ekipa u Evroligi.......Ma daj..........To je morao da bude Limoz koji je od igraca imao samo Ostrovskog, dok Partizan moze i mora mnogo drugacije......
To svakako važi za Jadransku ligu i taj nivo takmičenja. Međutim, teško da Partizan može uraditi nešto u EL a da ne pogine u odbrani, baš ovako kako je dosad. Jes' da Milosavljević, Čakarević i Lučić imaju daleko veći potencijal no što ga prikazuju, ali ne možemo sa njima igrati otvoreno protiv Rudija, Ljulja, Mirotića, Galinarija, Kerola, Vujačića i ostalih. Al' da treba imati još načina osim ovog glavnog da se igra i da se brani, treba.

cigani polako zavrsavaju sa ovim cirkusom. peka imamo verovatno jos samo za maccabi. :sad2:

www.sportske.net/vest/kosarka/nazire-se-kraj-lokauta-pocetak-sezone-25-decembra-58244.html

Ja ne mislim da je pocetak NBA lige i odlazak Pekovica nesto sto je apriori lose za Partizan, zato sto ocekujem da ce sad prinudno Jovanovic morati razradjivati plan B.......Raduljica sasvim solidno moze odigrati odbrambeni deo igre, takodje se ne moze reci da je Vranes u napadu.
A ostalo se treba nadomestiti brzom igrom, boljom tranzicijom , brzim protokom lopte.
U takvoj igri ce mnogo vise doci do izrazaja igra bekova sutera, a posebno Loua, kome mnogo vise odgovara brza igra u napadu(najbolji ucinak je napravio protiv Belgijanaca gde se igralo bas brzo).
Ako nista drugo, bar ce za sledecu sezonu bekovi dobiti pravo iskustvo, i nece samo stajati u cosku terena odmarajuci od trcanja u odbrani i cekati da vide sta ce Pekovic uraditi pod kosem.

pa nije bas nuklearna fizika... tvrditi da odlazak najboljeg igraca moze da bude dobra stvar zato sto ce gori od njega dobiti vise prostora u igri je...hm, nesto sto uglavnom samo tebi moze da padne na pamet...

Pa izgleda da za tebe JESTE nuklearna fizika.
Jos kad bi se setio da je ekipa Partizana sastavljana kada Pekovic nije bio ni u mislima, onda bi verovatno tu tesku nuklearnu fiziku shvatio.
Partizan kada su birana pojacanja nije ni trebao da igra ovako: baci loptu Pekovicu, pa sta bude.......
Cak ni Lou nije biran "prema" Pekovicu, jer je doveden kada se jos nije znalo da li Pekovic stize, i doveden je na celu godinu.
A Pekovic NIJE doveden na celu godinu, ali se opet celokupna igra Partizana zasniva samo na njemu, i oko njega
Tako da je tvoja komparacija sa Cikagom, potpuno promasena.
Mada, cak ni samu poentu cele price nisi shvatio, a ona je vise upucena Jovanovicu i njegovoj nesposobnosti da Partizan promeni nesto u svojoj igri, i stvori i plan B , kada je to potrebno.
PS:To naravno tebi nikada ne moze ni da padne na pamet........
I ja sam svakako ponosan na tu cinjenicu, jer se time razlikujem od takvih kao ti....

pa nije bas nuklearna fizika... tvrditi da odlazak najboljeg igraca moze da bude dobra stvar zato sto ce gori od njega dobiti vise prostora u igri je...hm, nesto sto uglavnom samo tebi moze da padne na pamet...
Pa pazi, Raduljica definitivno može mnogo bolje od ovoga. Osim što je luda glava, bio je dugo i povređen, a može se reći i da nema prostora od Pekovića. Isto važi i za Katića za kojeg smo videli kako je prošle sezone prevazišao ono što je do 2011. uvek bio, a to je običan drvoseča koji eto, ima jedino meku ruku.
Sad, ako bi se odlaskom Pekovića otvorio prostor za druge, koji su, po učinku, slabiji od njega, u idealnom slučaju da svi počnu da daju veći doprinos, onda bismo bili u boljoj situaciji. Puno slabijih da proradi, naravno da ćemo izgledati bolje nego sa jednim dominantnim i jakim igračem.
No to je više teoretsko naklapanje. Videćemo šta će biti.
Mene jedino plaši period neposredno posle njegovog odlaska, to bi mogao da bude veliki šok i da se tu pogubi dosta utakmica, a idu nam jake. Osim EL, nismo igrali ni sa Cedevitom ni sa Olimpijom. Za neke duže staze ne sumnjam da će tim bez Pekmena izgledati dobro, ima tu dosta kvaliteta i potencijala.

ko se seca ( tj prati ovaj topic ) zna da sam ja bio protiv dovodjenja pekovica na " neodredjeno " bas zbog ove situacije. ali sada kada smo tu, mislim da vas vise vodi nada, nego logika u razmisljanju da ce gubitak najdominantnije ( uz krstica, rekao bih i sofoa, da ga pek nije razneo u tel avivu ) petice u jevropi biti " a good thing " .

kosta nemoj da si bezobrazan u obracanju, ja prema tebi nisam.

Poslednja izmena:
ko se seca ( tj prati ovaj topic ) zna da sam ja bio protiv dovodjenja pekovica na " neodredjeno " bas zbog ove situacije. ali sada kada smo tu, mislim da vas vise vodi nada, nego logika u razmisljanju da ce gubitak najdominantnije ( uz krstica, rekao bih i sofoa, da ga pek nije razneo u tel avivu ) petice u jevropi biti " a good thing " .

kosta nemoj da si bezobrazan u obracanju, ja prema tebi nisam.

Ja bezobrazan?
Pa ja samo odgovaram na TVOJU konstataciju, na isti nacin:

.hm, nesto sto uglavnom samo tebi moze da padne na pamet...
pa nije bas nuklearna fizika

Znaci, ti sebi dajes pravo, ali ga uskracujes drugima?
Ili ces mozda TI da budes jedini merodavan za to sta je bezobrazno?

To što sam ja rekao je čista, suva, možda i suviše uprošćena logika. Nada postoji samo u tome da se ta logika realizuje, tj da Vlada i ostali budu u stanju da to ostvare.

To što sam ja rekao je čista, suva, možda i suviše uprošćena logika. Nada postoji samo u tome da se ta logika realizuje, tj da Vlada i ostali budu u stanju da to ostvare.

hehe, sumnjas u vladu ? :mrgreen:

kosta u redu je... btw, ako mi 1 tip kaze da nisam u pravu, ko ga ebe kad ne zna nista, ako mi kazu dvojica, obojica su glupi, ako mi BAS SVI kazu: mile, nisi u pravu, postoje amo 2 opcije, ili sam ja jjbni genije koji vidi ono sto svi drugi ne vide ili ..sam " just full of shit, again and again " . a ti mile, genije def nisi... over and out sto se ove diskusije tice.... a vala i svake druge, ja ti walken nisam, da se teram s` tobom na 5 strana...

i malo pojasnjenje ako ni ovaj post nisi ukapirao: necu ti odgovarati na buduce postove, tako da iskoristi sansu, dobro me opleti u sledecem...

" nije on ni za tebe ni za njega, SAMO KONTRA "....

daj bre, majstore, razmisli, da li si zaista pametniji od svih drugih... mnogo... ili si samo jjbna kontra...uvek...

Poslednja izmena:
hehe, sumnjas u vladu ? :mrgreen:

kosta u redu je... btw, ako mi 1 tip kaze da nisam u pravu, ko ga ebe kad ne zna nista, ako mi kazu dvojica, obojica su glupi, ako mi BAS SVI kazu: mile, nisi u pravu, postoje amo 2 opcije, ili sam ja jjbni genije koji vidi ono sto svi drugi ne vide ili ..sam " just full of shit, again and again " . a ti mile, genije def nisi... over and out sto se ove diskusije tice.... a vala i svake druge, ja ti walken nisam, da se teram s` tobom na 5 strana...

i malo pojasnjenje ako ni ovaj post nisi ukapirao: necu ti odgovarati na buduce postove, tako da iskoristi sansu, dobro me opleti u sledecem...

" nije on ni za tebe ni za njega, SAMO KONTRA "....

daj bre, majstore, razmisli, da li si zaista pametniji od svih drugih... mnogo... ili si samo jjbna kontra...uvek...

Vec sam se zabrinuo da odavno nije neko generalizovao stvari, i pisao u ime svih ovde..........
Ti si glasnogovornik svih ovde, i svi su te ovlastili da mozes da pricas u njihovo ime?
Ili si ti toliko veliki da sebe dozivljavas kao "svi", u mnozini?
A da, posle generalizacije obavezno sledi" necu ti odgovarati".........
Tako poznato, i tako jadno, kad nemas cinjenica ili argumenata.
Umes li ti da pricas o kosarci, ili samo lupetas ovde bezveze?
Ako umes, ajde pokazi to nekim argumentom.......
Ako ne umes, postedi me tih sra.nja, i posebno generalizacija.

Sto se tice toga koliko ja jesam ili nisam pametan,meni je vazno da se razlikujem od tebe, da ne generalizujem i da pricam argumentima
Ali koliko vidim, ti uzimas sebi pravo da pricas "u ime svih"..
Po kom osnovu?
Time si meni dovoljno rekao o svojoj pameti.
I svakako iskreno navijam da ne odgovaras na ovo.
Ja svakako na tvoje takve komantare, koji nece imati veze sa samom kosarkom necu odgovarati.
Ne zasluzujes.

Strim sos kanala u vreme sos koša i zone pres možeš naći na Balkan Sport Network sajtu/forumu. Information and News, pa Schedule (programska šema za svaki dan).
Uvek bude free za gledanje, ali se mora registrovati na sajt. I ne budu baš redovno ispraćene te emisije, ali često.

Dobro je da Pekmen ostaje do Makabija, mada bi bilo lepo da može u Belgiju. Imamo kvalitet i bez njega da dobijemo Spirou, ali valjalo bi s njime na masu da ih utrpamo, pošto nemaju ništa pod košem. Zna se kako su nam kritična gostovanja "slabima" u grupi.

Иначе ма како то чудно звучало можда стварно "добијемо" одласком Пековића...
У ствари грубо је речено добијемо,али не изгубимо много...
Наравно да је услов да ови други СВИ запну и покажу више него до сада.
А могу то ! Наравно уз тренера !
Сећам се одавно једног интервјуа легенде С Ђорђевића,не знам ни коме ни где
али отприлике овако је рекао: "... кренула утакмица,ја летим по терену,дајем кошеве,тројке...
до полувремена убацио 20-ак (не сећам се)...и ми водимо малом разликом...кад на полувремену тренер
каже да ништа то не ваља ! ... и објасни да као плеј морам да разиграм екипу,а не себе, и победићемо
још лакше...и тако је и било...остао на тих 20-25 поена,али разиграо тим и победа још убедљивија...
Мислим да је јасно о чему је реч !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back