KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanima me Kostino vidjenje ove utakmice. I mišljenje o treneru.

Ja sam pricao o treneru pre svih vas, jos prosle godine........
Sad mi prosto dodje da ga branim.
Nije on kriv sto postoje ljudi koji mu ispunjavaju zelje i daju mu igracke vredne 3-4 miliona evra godisnje, da bi se on igrao.
I ja bih se igrao sa takvim igrackama, da mi neko da.
Mada bih ja ipak izabrao "zanimljivije" igracke(ako bih vec mogao da biram):Adrijanu Limu,Moniku Beluci.........:per::per::per:

izvinjavam se vj... ovaj put je izasao iz sablona i dao pravu i tacnu izjavu... jedino nije napomenuo da razlog lose realizacije iz reketa i nemogucnost da oteramo efes u faule su sudije koje dole ne bi sudile nista ni da je neko ubo peka ili macvana nozem...

i kod mene je jutro pametnije od veceri... :roll:

www.sportske.net/vest/kosarka/jovanovic-vraticemo-im-dug-58135.html

inace dobra je nasa precutna saglasnost u vezi loa :hahaha: niko ga ne pominje zato sto je decko los, a zaglavili smo s njim do kraja sezone.... tako da nam nista ne znaci da ga sutiramo dok je na podu, jedino sto mozemo je da ga podrzimo...

dobre izjave nasih " turaka " i pravog turcina....

www.sportske.net/vest/kosarka/savan-pobeda-od-neverovatnog-znacaja-58150.html

i za kraj pek: " tukli su me "

www.sportske.net/vest/kosarka/kecman-sta-je-tu-je-idemo-dalje-pekovic-tukli-su-me-58138.html

Poslednja izmena:
Zamalo da propustim još jedan facepalm.

Šta ti misliš kol'ko tek ljudi prebije Džeki Čen za 6 minuta?

Gledajuci fizikalije Pekovica, prilicno mi pick.asto deluje konstatacija:Tukli su me......:think::think:
Ali, da pretpostavimo da je cak i delom tako(ja licno sam video da su sudije dozolile igru sa malo vise kontakata, na sta se svih ovih sezona do ove niko u Partizanu nije bunio , kad su igrali kuci i takvom igrom dobijali), sta je Jovanovic radio pored klupe, sto nije protestvovao, napravio pritisak na sudije, dobio tehnicku?

Sad, nisam gledao ceo mec, pa ne mogu da sudim na osnovu samo drugog poluvremena, ali ono sto sam u drugom video je klasican kosarkaski nacin da se Pekovic zaustavi.Da imas brzu i skocnu cetvorku i jakog centra pod kosem, pa da se centar gura sa njim za poziciju, a da ga blokira cetvorka iz drugog plana, kada se Pekovic vec okrene prema kosu i nema na raspolaganju povratni pas.A to sto Pekovic nema nikakvu fintu suta u repertoaru, pa je lako procitati njegov sut je sasvim drugi problem.
A to se desilo bar 2,3 puta u drugom poluvremenu, i ne verujem da bi mu i Dule Vujosevic tu sudio faulove...

Šta sad, zato što je Peković najsnažniji centar koji igra u Evropi, onda svi smeju da ga biju a on mora da ćuti?
Efes je odigrao zaista dobru odbranu nad njime, ja se slažem, dobio je dve čiste rampe, za ostale ne bih rekao, bio je u dosta teškoj poziciji da poentira ono što je mašio, ali problem je što ta odbrana baš i nije bila tako idealno odigrana kao što kaže statistika i kao što je suđeno. Zato što su ga jahali i dok su ga lepili a i bilo je nekih nedosuđenih faulova. No to nije tako strašno, i da je dobio te neke faulove ne bismo pobedili, bilo je i gorih stvari što se tiče suđenja. Dok koševi padaju ređe nego golovi u rukometu, oni nam ne daju loptu u silaznoj putanji, sviraju ONU nesportsku ličnu grešku Čakareviću (koju su nam kompenzovali, al tek kad smo bili u dvocifrenom minusu), neki faul u napadu Raduljici (kretanje u bloku iako nije nikog blokirao), išutali nas iz bonusa za 3min treće četvrtine, i tako. Al' nisu propustili da dopuste da se Pekmen jaše ko mlado ždrebe. Ebga.

Zašto bi Jovanović pravio pritisak na sudije i dobijao tehničke? Ni Dule nije imao toliki respekt kod sudija, osim u Pioniru. Zašto su svi opsednuti time da svako mora da bude kao Dule? Koliko ima trenera koji dobijaju tehničke? Koliko ima uopšte temperamentnih trenera? Daj sjašite malo s čoveka, šta vi mislite, da se doktor košarke postaje preko noći? Tek treba da se vidi koliko taj čovek može, ako uopšte može. Mada ljudi već sada znaju, al ajde. :lol: Najviše stručnjaka po glavi stanovnika...

Majke mi, klonirao bih Duleta i dao bih svakom da nosi kući po jednog.

Poslednja izmena:
Судије су очигледно биле на противничкој страни,али што рече
коментатор ови турци су нам нудили победу јер и они су имали "застој"...
Штета мислим да смо могли до победе...
Шта је ово било синоћ са Пековићем ?
Јесте није имао "заштиту" судија али јесте да је играо лоше !
Чак ни он није показао неку агресивност ни кад је добијао личне грешке...
Ево пету лг чини ми се да је добио незаслужено а он - мртав ладан...
" Зашто није протествовао да добије техничку ? "
Иначе мислим да је ВЈ синоћ морао да игра више на центре када су њихови имали по 4 лг
Опет не игра Катић ?
Анђушић јесте шутер,али и јесте слаб у одбрани !

Šta sad, zato što je Peković najsnažniji centar koji igra u Evropi, onda svi smeju da ga biju a on mora da ćuti?
Efes je odigrao zaista dobru odbranu nad njime, ja se slažem, dobio je dve čiste rampe, za ostale ne bih rekao, bio je u dosta teškoj poziciji da poentira ono što je mašio, ali problem je što ta odbrana baš i nije bila tako idealno odigrana kao što kaže statistika i kao što je suđeno. Zato što su ga jahali i dok su ga lepili a i bilo je nekih nedosuđenih faulova. No to nije tako strašno, i da je dobio te neke faulove ne bismo pobedili, bilo je i gorih stvari što se tiče suđenja. Dok koševi padaju ređe nego golovi u rukometu, oni nam ne daju loptu u silaznoj putanji, sviraju ONU nesportsku ličnu grešku Čakareviću (koju su nam kompenzovali, al tek kad smo bili u dvocifrenom minusu), neki faul u napadu Raduljici (kretanje u bloku iako nije nikog blokirao), išutali nas iz bonusa za 3min treće četvrtine, i tako. Al' nisu propustili da dopuste da se Pekmen jaše ko mlado ždrebe. Ebga.

Zašto bi Jovanović pravio pritisak na sudije i dobijao tehničke? Ni Dule nije imao toliki respekt kod sudija, osim u Pioniru. Zašto su svi opsednuti time da svako mora da bude kao Dule? Koliko ima trenera koji dobijaju tehničke? Koliko ima uopšte temperamentnih trenera? Daj sjašite malo s čoveka, šta vi mislite, da se doktor košarke postaje preko noći? Tek treba da se vidi koliko taj čovek može, ako uopšte može. Mada ljudi već sada znaju, al ajde. :lol: Najviše stručnjaka po glavi stanovnika...

Majke mi, klonirao bih Duleta i dao bih svakom da nosi kući po jednog.

Pa tako kazi!
To tvrdim i ja sve vreme.
Da je Jovanovic dobio igracku vrednu 3,4 miliona evra godisnje da se igra..........Pa ako postane, postace, ako ne nema veze, igrao se..........
Dobro, ako nije skocio, nije napravio pritisak na sudije, ako nije dobio tehnicku , STA JE URADIO?Ostao da gleda, da bi posle ne konferenciji za stampu mogao da se zali?
Ja ne poredim Jovanovica sa Vujosevicem.Vujosevic je umeo i poslednje godine u Partizanu da pravi gluposti na terenu(tipican primer je pustanje Barselone u Beogradu da sutne za pobedu preko Lakovica, iako je imao mogucnost da faulom obezbedi u najgorem slucaju zadnji napad na neresen rezultat).Ja pricam o tome da Jovanovic ne vodi utakmicu nego da UTAKMICA vodi njega, a da je on samo pasivni posmatrac.
I to se nikada nece promeniti....Davno je receno o sportu i trenerskom poslu: Tu nema samoupravljanja.
Zna se ko vodi ekipu, ko kosi a ko vodu nosi u ekipi......A pogledaj tokom meca lice Jovanovica, njegovu mimiku, njegove reakcije na terenu pa ces odmah znati da on ustvari nikako ne utice na sam mec.
Sto se tice drugih stvari.Ja kazem da nisam gledao prvo poluvreme, pa nisam ni video tu silaznu putanju..
Ali sam video cinjenicu da je Pekovic vec sredinom trece cetvrtine napunio centre Efesa sa po cetiri licne, sto nikako ne moze da znaci da su bas pustali da ga biju.
Sudije su pustile malo tvrdju kosarku, na obe strane sto je, izuzev toga sto Partizan nije dao nijedan poen u 7 minuta trece cetvrtine, rezultiralo i tome sto je i Efes za to vreme dao mizernih desetak poena.I Partizan je igrao ostro , muski, i sudije su to takodje dozvolile.

U trećoj četvrtini smo ispunili bonus za 3min. A tokom celog prvog poluvremena smo imali stvarno mali broj faulova. Kao i u Beogradu, kriterijum se šetao tamo amo, kako kome, a uglavnom njima. Centri Efesa su najmanje faulova dobili na Pekoviću, posebno Kućo (Kučo, kako se već čita), ako se dobro sećam. Nemam ja ništa protiv tvrde košarke, i više mi se sviđa tako a i Partizanu više odgovara, al' brate, sudite tako svima i uvek, ne da sviraju dlan na kuku na niskom postu i ulaženje u putanju igraču kao nesportsku, a jahanje čoveka je ok.

Nisam mislio konkretno na tebe za poređenje sa Vujoševićem, to je više onako generalno za sve, jer imam utisak da bi se drugačije gledalo na Vladu da nije došao posle fajnal fora i Duleta. Ne znam kako je Vlada pasivni posmatrač. Jesi ti svestan npr. kakvu odbranu igramo, na koliko poena svodimo strašne individualne napadačke ekipe na svim terenima (mislim da ćemo i posle ovog kola imati najmanje primljenih koševa, jedino ako Makabi primi manje od 70p večeras) ? Pričaš da su gledaoci u Milanu zaslužniji za pobedu od Vlade. Jesu li oni postavljali odbranu ili on? Jesu li oni dobro pripremili tekmu ili on? Sad, u napadu očito škripimo, naročito tu možemo da raspravljamo o njegovim greškama, blablabla, ali nemojmo omalovažavati čoveka. On se ne igra, ako mu se za išta treba skinuti kapa, to je za grobarstvo i posvećenost. On se nimalo ne za'ebava. Sad, to što on radi i sprema tekme kao konj nije nikakva garancija da će biti veliki trener, jer se zna razlika između pukog štrebera, dobrog radnika i genija. A to da nikad neće od njega postati neko ko vodi utakmicu... smešno. Daj mi tu tvoju kristalnu kuglu, samo nešto da vidim...

Strpljenja, molim. Gledaj na to kao na ulaganje u budućnost i u srpsku košarku između ostalog. Kao i igranje Mačvana i Raduljice, pošto kriviš Partizan da srpska košarka nema koristi od njega.

Poslednja izmena:
Kriterujum je bio takav da se onemoguci igra Pekovica...
Dok su dozovljavali agresivnu odbranu na njemu u napadu, u odbrani su mu svirali svaki kontakt (3 ili 4 njegov faul je bio smejurija).
E sad, kad vas neko cukne dva-tri puta, pa vas izbaci iz takta, tesko je vratiti se...
Ponavljam, nema amnestije za ovaj poraz, Turci su nam se naguzili, pre svega u 3/4, ali mi smo bili jos gori i zasluzeno izgubili...
Vlada snosi krivicu zbog Andjusica definitivno, jer i pored slabe odbrane (sto se najbolje videlo kada je Guler vezao 6 poena, kad ga je Danilo cuvao), trebao nam je kvalitetan napadac, da presece crnu seriju svojim poenima i da nas vrati u mec.
Nazalost, Vlada je otvorio oci tek u 4/4, ali je tad bilo prekasno...

Poslednja izmena:
I peta lična za Pekmena je naročita smejurija al tad ionako nije bilo bitno...
Ja mislim da je Anđušićeva minutaža super za njega i za to kakvu odbranu igra, al' tajming ne valja.
Eno Savan je isto rupčaga u odbrani, malo je igrao u prvom poluvremenu kad su se igrale tvrde odbrane na obe strane, a ušao je kad smo se mi zapucali u napadu i napunio nas. Tu nema naše greške u njegovoj igri, to je strašan napadač, daće sa preko 7m ako treba, fade away, šta treba, samo smo trebali probati preko njega odigrati nešto, naterati ih da ga vrate na klupu.

I opet smo imali probelma sa branjenjem pick-a...
Raduljica je prijatno iznenadjenje, odlicno je igrao odbranu na Baracu u prvoj cetvrtini i mislim da se polako budi...
Ali oni glupi faulovi na protivnickim centrima, pri pokusaju izlaska nasih bekova iz bloka, ono je stvarno za nekoliko vaspitnih...
Pre svega me iznenadio Kecman, kao najiskusniji, koji je imao bas jedan takav glup faul...
A tek o Lucicu i Cakiju i njihovim selekcijama faulova, bolje da ne govorim...

Nisam mislio konkretno na tebe za poređenje sa Vujoševićem, to je više onako generalno za sve, jer imam utisak da bi se drugačije gledalo na Vladu da nije došao posle fajnal fora i Duleta. Ne znam kako je Vlada pasivni posmatrač. Jesi ti svestan npr. kakvu odbranu igramo, na koliko poena svodimo strašne individualne napadačke ekipe na svim terenima (mislim da ćemo i posle ovog kola imati najmanje primljenih koševa, jedino ako Makabi primi manje od 70p večeras) ?

Moram da primetim i da se ne slozim sa ovim.
Igranje odbrane je vise voljna stvar svakog igraca, i tu se svakako nema puno toga sta zameriti IGRACIMA Partizana, koji svaki mec igraju na 100% fizikalija u odbrani.
Medjutim, to ocigledno nije dovoljno , niti je skoro godinu i po dana dovoljno da bi se koliko toliko bolje branio pik......
Godinama je Vujosevic nedostatak kvaliteta u napadu kompenzovao dobrom igrom u odbrani, jer je to bio jedini nacin da izjednaci sanse u mecu.
Danasnji Partizan za razliku od tih "Vujosevicevih" godina(ne pozivam se na njega nego pravim komparaciju) ima mnogo veci ofanzivni kvalitet, koji nazalost ne moze da dodje do izrazaja jer se igraci potpuno potrose u odbrani.
Uostalom taj koncept prvo jake odbrane koja je krasila najbolje evroligaske timove, a koja je nastavak ucenja Nikolica,Maljkovica,Obradovica, preko Grega Popovica(koji je svojim trenerskim "turnejama" i seminarima oblikovao jednu generaciju trenera) je zadnjih godina potpuno prevazidjena i ponovo je "in" napadacka kosarka......Cak su ga i pomenuti Obradovic i Popovic napustili.
Jovanovic je doveo ekipu u stadijum Maljkovicevog Limoza, kada je jedino bilo vazno ne primiti kos, a u napadu sta se uradi.
Sasvim je iluzorno misliti da Partizanov ucinak u napadu nema veze sa igrom u odbrani.
Jednostavno se igraci potrose igrajuci odbranu i ne mogu pogoditi nista spolja.
A kad je vec akcenat igre na odbrani, onda je logicno da Jovanovic tome prilagodi i igru u napadu, time sto ce spustati loptu na centra,oslobadjati mu stranu, praviti dvostruke blokade i mnogo vise koristiti ulaze bekova i "livade"centara kao i sut sa poludistance, a mnogo manje sut sa spoljnih pozicija.
Za takvu igru Pekovic i nije neko idealno resenje, zbog slabog suta sa posta, ali je morao vise koristiti Katica.
Ili ako vec ima Pekovica, modulirati igru Partizana prema njemu i njegovim mogucnostima(ako nista drugo razraditi nekoliko modela zonske odbrane i njih cesce koristiti , jer time "stedis" igrace za igru u napadu).
Onda razraditi mnogo vise varijanti igre u napadu, a u odbrani sta se uradi, bez preteranog trosenja igraca.
Posmatrajuci taj napadacki potencijal Partizana(niko ne moze reci da Milosavljevic,Lucic,Cakarevic,Andjusic,Kecman nisu dobri suteri), nekada je bas ruzno gledati sta od njega pravi Jovanovic, time sto sve sutere u ekipi "unisti" igrom u odbrani.

Takodje bih dodao da mislim da se puno gresi ocenama da Lou nije dobar igrac.Lou je veoma dobar igrac, koji nazalost u ovakvom Partizanu, gde je igra postavljena na ovaj nacin ne moze da dodje do izrazaja.
S tih strana ja mislim da Jovanovic ne radi dobro.Ovaj Partizan bi trebao da igra dosta drugacije.Imas ofanzivni potencijal u Pekovicu, Macvanu, u petorici dobrih sutera(time osnovnu i potrebnu postavku za kvalitetnu igru na liniji centar-suter), a ti si najbolja odbrambena ekipa u Evroligi.......Ma daj..........To je morao da bude Limoz koji je od igraca imao samo Ostrovskog, dok Partizan moze i mora mnogo drugacije......

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back