Pa sa Duletom na početku smo imali po 2-3 pobede ukupno i bili ubedljivo zadnji u grupi (možda grešim, ali čini mi se da su i njemu par puta u to vreme vikali Dule odlazi), ali su ga trpeli ... Samo što je Dule sada stvorio iluziju da smo mi Barsa ili PAO i da je katastrofa epskih razmera ako ne uđemo u top 16, a seti se pre 5 godina kakvo je bilo radovanje kad smo konačno pobegli sa dna tabele u evroligi i kad smo prošli grupu - to je bilo kao da smo osvojili ...
A sada nismo finansijski u ništa boljoj situaciji nego tada, tako da je iluzorno očekivati da je to za nas rutina i da je smak sveta ako Vlada u prvoj sezoni ne ostvari ...
Razumeo bih ja sav ovaj gnev da mi nemamo nijednu pobedu u Evroligi, da su nas svi napunili sa 15-20 razlike, ali mi smo dobili i Kahu, i Žalgiris i Himki u Pioniru, a i taj Prokom na strani koji sada svima zadaje probleme ...
Mi imamo odličnu šansu da odemo dalje i boljoj smo poziciji nego i Kaha i Himki i Prokom, a ovde se raspisaste da nas puni ko kako stigne????
Odrao nas je Makabi, odrao nas je Himki (zadar na sreću nije) i na osnovu te dve tekme Vlada je govedo, neznalica i treba ga oterati odmah ... Pa ovakvih brukanja je kod Duleta bilo koliko hoćeš, i Dule se nekad mirio sa porazom već nakon 2 i po četvrtine, i Dule je nekad bio beskrvan na klupi i imao glupe poteze ...
Veruj da će biti ogromna greška ako otpuste Vladu i ovaj sistem, ako posle svakog poraza i nekih grešaka Partizan bude tražio novog trenera, i tek tada ćemo biti kao Zvezda koja svake sezone menja trenera u nadi da će biti kao Partizan, jer su oni sebi stvorili iluziju da su na našem nivou i da je trener isključivi krivac za to što nemaju rezultate ... E tako smo i mi stvorili iluziju da smo među 4-5 najjačih ekipa u Evropi, i da je trener kriv ako mi ne odvaljujemo svakog sa 20 razlike ... Čim otpuste Vladu, otpustiće i sledećeg ako ne bude imao bolje rezultate od Vlade (a nema šanse u ovoj situaciji da ima bolje), a onda i sledećeg i tako u krug dok i mi ne postanemo konstantno KK Sledeća Sezona ... Takvi smo i bili u Evroligi prvih 5-6 i više godina, a sad smo stvorili brend ... Sa Zvezdinom politikom (a otpuštanje Vlade je prvi znak te politike) trend pada će biti još brži ...

Ne znam da li si gledao danas,odnosno juce utakmicu? Cisto sumnjam,jer da jesi ,ne bi ovako pricao. Bruka je suvise blaga rec za ono. Ne za rezultat,nego za ponasanje igraca na terenu. Najzalosnije se kada se tvoji igraci i trener....*****ju po sopstvenom klubu,njegovom imenu,tradiciji.....
Pisao sam vec da Vlada nema energiju,nema filing za trenera. Ima takvilj ljudi,koji su teorijski veliki strucnjaci za kosarku,ali nemaju pravi odnos sa ljudima,tj. igracima i onda se njihovo znanje ne moze pretociti u rezultate na terenu. Trener mora da bude i psiholog,da se postavi na pravi nacin prema igracima. A nasi igraci na terenu deluju kao raspustena banda. A vreme je najbolji pokazatelj toga.
A proteklo je sasvim dovoljno vremena i vise je nego ocigledno:
- da Jovanovic nema nikakav autoritet kod igraca. 
- nema autoritet kod sudija. Danas nas sudije otvoreno kradu,od njega nema nikakve reakcije. Kada je Todoric poceo      da   besni na sudije i dobio tehnicku,Jovanovic samo sto se nije zaplakao
- da Partizan ni u jednom segmentu nije bolji nego sto je bio na pocetku sezone. Naprotiv,i ono malo igre sto smo imali ,potpuno smo izgubili.
- nijedan igrac nije individualno napredovao. Jovanovic nije uspeo da u tim uklopi na primer Lafajeta,koji vazi za igraca koji je potpuno podredjen timu,a mi sad treba da ocekujemo da ce Dzerelsa ( koji jeste individualno,posebno napadacki bolji igrac od Lafajeta) koji je i za americke pojmove veliki individualac,po naski da kazem indijanac u igri,uspeti da uklopi u tim. Dzerels se danas ponasao kao da je na prinudnom radu u Partizanu.
- da nam se iz utakmice u utakmicu ponavljaju iste greske
-da ga vecina protivnickih trenera takticki razbuca. Danas ga je Jusup,skroman trener,da skromniji ne moze biti,takticki razbio u 1.poluvremenu,jer smo mi postavili odbranu da branimo njihov sut spolja,gde su najaci,a oni su nam u 1. poluvremenu od 55 koseva,45 dali iz unutrasnje igre.
O ranijim biserima ,tipa da protiv Makabija na najbrzi bekovski par u EL Perkins-Pargo on krece sa najsporijim igracem na niskim pozicijama u istoriji EL,Perom Bozicem. I mi tu utakmicu gubimo u tih prvih 4-5 minuta.
- imamo jos gostovanje u zagrebu,ako tamo izgubimo,a lako je moguce,desice nam se da sve utakmice u gostima u 1. delu nlb lige izgubimo...
- da smo za ovih nekoliko meseci izgubili sve one najbitnije karakteristike koje su nas krasile. BORBENOST pre svega,ostavljanje srca na parketu. Partizan ovih poslednjih 10 tak godina nije bio tim izuzetnih znalaca,ali je bio ekipa izuzetnih ratnika,i tom borbenoscu smo nadoknadjivali i manjak kvaliteta. A ovo sada ne lici na moj Partizan...
I mislis da to nije dovoljno zvono za uzbunu da nesto mora pod hitno da se menja....Mozda tim nije dovoljno dobro sklopljen...ali tesko da mozemo da promenimo sad 5 igraca. Tako da se zna ko placa ceh.A krivica Vlade Jovanovica je tolika,da niko ne treba da ima ni trunku sumnje da on NE MOZE da bude trener KK Partizan.
Kad vec pricas o porazima DuletaVujosevica,pogledaj sastav Partizane u toj sezoni kada smo imali skor 2-12 u EL. Ovaj danas tim je neuporedivo kvalitetniji od tog tima. Kada se gleda individualni kvalitet igraca. A sad sto Jovanovic ne moze i ne zna da te igrace sklopi u pristojan tim,to je neka druga prica. To mu se desilo i sa mladom reprezentacijom letos na EP,kada smo igracki imali najbolji tim,ali smo kao tim delovali strasno bedno.
Kad pricas o parama,ovo je ubedljivo najskuplji tim Partizana u poslednjih 10 godina. Za plate igraca se ove godine izdvaja skoro 40% vise nego prosle.
Ocigledno je da Partizanu treba trener cvrste ruke. Poput Duleta. 
Samo nesto sumnjam u eventualni uletov povratak,jer koliko znam ,nikoga nece preuzimati dok se ne raskusurasa rusima. A ako taj spor ode na arbitrazu fibe,to moze da potraje i godinu dana.
Ko bi mogao da bude alternativa Jovanovicu....ne pada mi niko na pamet....u ovom trenutku. Mozda Marina Maljkovic...

...za nju vazi prica da je pravi trenerski tiranin....