KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije su mi ovde jasne neke stvari...
U poslednjih nekoliko godina smo, cini mi se, uvek dovodili mlade igrace i od njih pravili reprezentativce. Sad smo prodali 4 najbolja igraca koja smo imali, a dovodimo dvojicu iz Srpske lige i dvojicu koji su na zalasku karijere. Ne bukvalno, ali od Milojevica (1977) i Hausa (1978) ne mozemo ocekivati one partije kao od pre par godina.
Dalje, vidim da neki veruju da cemo zrtvovati ovu sezonu zato sto imamo zagarantovanu Evroligu, a da se za to vreme stvori neki tim na duze staze?!
Sa Hausom i Milojevicem??? Tesko...

Doveli smo Aleksa Marica iz Granade. Centar 211,125 kg. Stigao na preporuku Vlade Scepanovica. Ima australijsko i nase drzavljanstvo.

U Granadi imao skroman ucinak : 12 minuta,4,5 poena,3,5 skokova.
Ali mu je poslednja sezona na Nebraska univerzitetu,odakle je dosao u granadu,bila odlicna: 15,7 poena i 10 skokova. A Nebraska je odlican univerzitet sto se tice kosarke.

I ovo mi sve lici da se sprema odlazak,verovatno Vranesa.

Evroliga: Partizan u jakoj grupi
Košarkaši Partizana takmičiće se u grupi ’B’ Evrolige sa ekipama Olimpijakosa, Unikahe, Efes Pilsena, Lijetuvos Ritasa i pobednikom kvalifikacija.

’Crno-beli’ su dobili veoma jake rivale ali prvak Srbije je i prethodne dve sezone imao ozbiljne rivale u prvoj fazi takmičenja ali i prolazio u drugu rundu. Fajnal for Evrolige igraće se u Parizu.

Nova sezona počinje 21. oktobra, posle dva kola kvalifikacija, koje su na programu od 29. septembra do 9. oktobra.

Grupa ’A’: Regal Barselona, Montepaski Sijena, Cibona Zagreb, Fenerbahče Ulker, Žalgiris Kaunas, Asvel Vilerban
Grupa ’B’: Olimpijakos Pirej, Partizan Beograd, Unikaha Malaga, Efes Pilsen Istanbul, Lijetuvos Ritas, pobednik kvalifikacija
Grupa ’C’: CSKA Moskva, Taukeramika, Makabi Elektra Tel Aviv, Virtus Roma, union Olimpija Ljubljana, pobednik kvalifikacija
Grupa ’D’: Panatinaikos Atina, Real Madrid, Armani Džins Milano, Aseko Prokom, Jimko Moskovska regija, Oldenburg

Pred ceremoniju žreba dodeljene su nagrade najuspešnijima, trener Partizana Duško Vujošević dobio je trofej 'Aleksandar Gomeljski'.

Završni turnir košarkaške Evrolige održaće se sledeće sezone u Parizu, u dvorani Bersi od 7. do 9. maja 2010. godine. Odluka je saopštena na žrebu za Evroligu u Barseloni.

Pariz nema tim u Evroligi, tako da će ovo biti četvrti put u poslednjih pet godina da se "fajnal for" održava na neutralnom terenu.

bogami ne bih bio u ciboninoj kozhi sad :lol:

ma daj dobili su najlaksu grupu
Zalgiris se raspada, a ovi Francuzi su Indijanci,a i Fenerbakce sigurno pada u Zagrebu ili Istambulu
mi smo usrali motku bojim se
Olimpijakos je samo za nijansu slabiji od PAOa
Unikaha za dve nijanse
Lietvos je ekipa sa vec lepom tradicijom u Evropi
Efes ima brdo para, platili su Rakocevica, a sigurno ce imati kintu da se jos bolje pojacaju
bilo ko da nam dodje iz kvalifikacija bice zayebano

Poslednja izmena:
Zna čovek šta je dobro. :)
Blic komentar
Sport
Vladimir Dašić | 18.07.2009
Partizan je moja velika šansa

Moj dolazak u Partizan iz Podgorice jeste sve realniji. Iskreno, mislim da postoje velike šanse da zaigram u crno-belom dresu. Za moje usluge su bili zainteresovani i neki inostrani klubovi, ali verujem da ću već ovih dana postati novi član srpskog šampiona.
Znam da uveliko traju pregovori na relaciji Budućnost – Partizan, ali s obzirom da neki detalji ne zavise samo od mene ne znam u kom pravcu idu i dokle su stigli. Dakle, moj transfer u Partizan nikako nije nemoguća misija, iako se tako do skoro činilo.
Zna se koliko je Duško Vujošević, trener Partizana i selektor reprezentacije Crne Gore, već postigao sa crno-belima. Izlišno je napominjati koliko je veliki stručnjak, jer imam sreće da sarađujem s njim u državnom timu. Cela Evropa već godinama priča o fenomenu kluba iz Humske. Pa, prepuna „Arena“, „grobari“… Sigurno da je želja svakog igrača da igra u takvoj atmosferi.
---
http://www.blic.rs/blickomentar.php?id=3439

Ode Djurkovic posle sedam godina u crno-belima

Crnogorski košarkaš, Marko Đurković, posle sedmogodišnjeg boravka u Humskoj napušta redove Partizana. Naime, Nikšićaninu je istekao ugovor i on sada kao slobodan igrač može nesmetano da potraži novu sredinu.

- Sporazumno smo se rastali i na meni je da pronađem klub gde ću moći da igram - rekao je za "Sportski žurnal" Đurković koji se trenutno odmara u Nikšiću.

Vise na: http://sportal.rs/news.php?id=6674

Кошаркашки репрезентативац Србије Урош Трипковић од наредне сезоне биће члан шпанског Хувентуда. :( :( :(
Трипковић је имао најозбиљније понуде управо од клуба из Бадалоне, али и од италијанске Лотоматике. Да ће наредне сезоне играти за Хувентуд потврђено је на и на сајту Урошеве менаџерске агенције "Беобаскет".

Партизан је тако званично напустио и пети играч ове сезоне. Пре Трипковића из клуба су отишли Миленко Тепић (Панатинаикос), Новица Величковић (Реал Мадрид), Стефон Лазме (Макаби Тел Авив) и Чедомир Витковац (Будућност Подгорица).

p.s ako je neko ovo vec postavio sorry nisam citala predhodne postove ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back