KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas nema srece, taman se vrati u formu dodje jos jedan "derbi". Nadam se da ce ostati i sledece sezone, mislim da nismo od njega videli koliko moze, a vidi se da zeli da se pokaze. Pitanje je jedino koliko je isplativo sada drzati igraca kome raste plata (koju vec dobija neredovno), a izlazi iz povrede.

Biće spreman za sledeću sezonu, nije to problem. Dal kod nas il negde drugde, videćemo.
Za nas je isplativo samo da držimo igrače poput Đumare, Milutinovića i Daloa, jbg, moraš nekog platiti i 150-200,000e godišnje.

Luka Bogdanović odvezao Vanju na maturu. :mrgreen:

CHAFAcZWgAEgIUB.jpg

Zanimljivo:

"Ukoliko bi me oni koji u ime Partizana učestvuju u razgovorima pitali za mišljenje, ja bih ponovio da je regionalna liga sa puno slabosti bolja nego što bi bila bilo koja republička liga pojedinačno. Sa druge strane, treba vrlo precizno sa Fibom razjasniti šta ona traži, s obzirom na to da ima vrlo oprečnih informacija zašto ne uzme pod svoje Evroligu, nego moć dokazuje zavođenjem reda u regionalnoj ligi", rekao je Vujošević.

A ako znamo da na razgovore sa Đilasom i Čovićem ide Šilobad, jasno je da Danilović stoji iza ovoga što će KKP da uradi. A odavno se priča da je Danilović ona "pomirljiva" struja u KKP, koja se ne bi mnogo zamerala Vučiću, SNS i Čoviću...

Tako da možemo da očekujemo da će da uradi ono što Čović i Đilas žele.

Svakom ko je bio na makar jednoj utakmici po sezoni u prethodnih 5-6 godine je jasno da se Danilovicev odnos prema celoj stvari znatno promenio. Od kad je SNS na vlasti nema ga nigde, drzi se podalje od svega sto Vujosevic prica, a "uterivao je zveri u kavez" dok se nije zahuktalo. Ako mu bace mrvice cini mi se da bi ih uzeo samo tako. Nadam se da gresim.

Igranje samo domacih liga bi bila smrt za kosarku na ovim prostorima. I Kls je "na aparatima", igra se jer mora.

A čak i da se radi po Vujoševićevom, čak i da je on radikalan po pitanju ABA lige (a nije, već skreće pažnju na to šta gubimo van ABA), mi ne možemo ništa.
Ako bismo se oglušili o ono što traže Čović i Đilas, isterali bi nas do kraja iz ove države. Ključ na Pionir, tuži za svaku glupost koju stigneš, ni jedan jedini sponzor, itd. Ovako nas bar drže kao protivnika kog su ove sezone sveli na vreću za udaranje, koja može da vrati udarac samo svaki drugi ili treći put.

No, ipak mislim da je makar malo ograđivanja i glas razuma umesto slepe poslušnosti, čak iako si nemoćan, moralna obaveza pred onakvim kreaturama i njihovim sebičnim interesima. Tužno da u ovoj košarci jedan sujetni trener koji davi igrače i psuje sudije bude glas razuma jednom pomahnitalom predsedniku saveza koji radi kako mu kaže jedan kvazi-predsednik kvazi-najmoćnijeg kluba u zemlji.

Poslednja izmena:
Danilovic boravio na Atosu i doziveo prosvetljenje. Kaze da Partizan nece uraditi nista sto nije u interesu Srbije, one iste u kojoj pola stanovnistva iscekuje da se ugasis, a vlast se trudi da im ispuni zelju. Demokratija valjda.
Cemu se nada, da pored Taboo pilula za potenciju i neke termo-izolacije, dobijemo za sponzora i neku pekaru ili slicno.

Daj mu šansu, jbg.
Jasno je rekao da neće ići preko reprezentacije, ali dobro je što se nije poveo za ratničkom retorikom Đilasa i Čovića, jer treba biti triput oprezan ako ideš za takvima.

Čak i da se Vujošević pita, ne znači da bi izabrao ABA ligu. On samo napominje da mu je bitna ABA liga, a svestan je i da je reprezentacija bitna.
Svakom normalnom je jasno da su oba puta koja nam se trenutno nude štetna, to je biranje između dva zla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back