Što se igre tiče, vidi se da smo se spremali samo za finale.
Jasno je da je bio plan da se skakavac pusti da divlja a ostale rupe popune, mada je previše štete napravio. Ostvarili smo potpunu dominaciju u skoku, prvi put da savršeno gradimo i kupimo lopte. Na početku sezone je to bilo loše, a sve do Mege je bilo problema sa time. Ovaj put, počeli su i bekovi da učestvuju u tome i to je dalo rezultat, svi su se vraćali da grade i kupe lopte, tako da im nijedan ofanzivni skok nismo dozvolili. Pojavile su se i neke nove akcije, Bertans je pametno napao Savovića prodorom, iskoristi brzinu, a počeli su i bolje da se kreću bez lopte i otvorili sebi neke lake poene. Šut spolja smo dobro započeli, ali i malo pokvarili do kraja. Očekivano smo ih napali u igri 2 na 2, fenomenalna rola Vestermana. Početkom treće pa do prekida smo imali šanse da ih zgazimo i ostvarimo malo veću prednost, nažalost, do izražaja je došlo srljanje naročito Vestermana, ali na to uvek moramo računati, momci su nezreli i ponese ih ritam, ponese ih dobra igra i onda hoće pošto poto da nešto naprave. Cigani u odbrani nisu jaki timski, ali individualno jesu (kako ko). Nelson je napravio decu Gordiću na početku, pa i par problema Vestermanu. U celini, jedini su Gordić i Musli podbacili.
Na kraju, moj utisak je da smo utakmicu uveli u ritam koji nama odgovara. Da li bismo pobedili još sinoć, ne znam, ali utakmica je išla u smeru koji nas favorizuje. Jedini problem smo imali sa tri lične Lučića i Gagića. Ta treća Lučića je bila smejurija, ali da se ne žalim previše, mislim da je suđenje bilo OK i kriterijum ravnopravan, i iako bi trebao da favorizuje cigane sa tim lakim sviranjem faulova, i mi smo se dobro snašli u tome. Jedino, nervira me ta situacija kada neko poput Rakočevića, Navara i sličnih dobija faulove kad hoće, em su dobri igrači, em su premazani svime i imaju ogroman autoritet. Ali to je skoro pa normalno, ne treba se obazirati na to, to nisu stvari koje lome utakmicu osim u samom finišu.
Mislim da je večeras psiha još više na našoj strani. Odlično smo pripremljeni, i nadam se da ćemo se pripremiti da igramo i bez Gordona, što je baš veliki hendikep. Kad bismo samo mogli ubaciti Lavernja umesto njega, ne bi bilo narušeno pravilo o strancima, ali nema šanse kod ovih kss idiota.
Ciganima su se tresle ruke, slobodno nisu mogli da ubodu. Tu se vidi razlika u srcu i karakteru, ko je kakav tim. Našima je srce na mestu i to raduje.