KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko si ti sam sebi odvratan, da li citas svoje komentare?
Daj ako si vec sam sebi tezak brisi odavde...
Iskusan kosarkas kosta, mnogo vise nego mlad.
Vujosevic je dobio odresene ruke na pocetku sezone, da uigrava ove mlade igrace, u periodeu od sezone, dve, u kojima mozda nece biti rezultata, a kasnije ovi mladi momci ce da zderu i zvezdu i ostale...
Drago mi je da se Novica vraca, trebace mu par meseci da uhvati formu, ali ako bude sve u redu sa njim, ocekujem veliku snagu u vidu njega kao krila..

Idi, nema para. Ali se zato teraju igrači (Miljenović, Andjušić), dovodi se fenomenalni plej koji je oteran iz Azovmaša koji je košarkaška veličina. Naš "pametni" trener dovodi 10 poluigrača, umesto da dovede 4 dobra i iskusna. Varda je slobodan igrač, on nam ne valja jel da? Ne treba nam, imamo mi "vrsne" Muslija i Gagića. Još kada dođe ovaj, biće odlično. Neka nam dođe još i Dašić i neka nam se vrati i Slavko Vranješ. Novica nije potrčao godnu dana, nije na koš šutnuo. Njemu će trebati vremena. Ai najtužnija je kuknjava kako nema para. Jadno je što pokušavaš da nađeš opravdanje i što pokušavaš da opravdaš trenera posle svega što je napravio u uradio. Postajemo kao cigani. Po principu "Biće bolje sledeće sezone",

Lovernj je igrac koji ima predispozicije, jos jedan prospekat i posto je potpisao na 2,5 godine mislim da bi mogao biti dobro resenje na poziciji 4 koja je njegova prirodna pozicija.Rec je o visokom krilnom centru, za svoju visinu je pokretljiv i ima meku ruku, siguran sa linije penala a ume i trojku da pogodi.Rec je pre svega o face up igracu , ima solidan i odraz, u reketu cesto zavrsava akcije zakucavanjima. Mislim da ce on se menjati sa Gordonom a nekada ce verovatno igrati i zajedno ali ocekujem u tom slucaju Gordona na poziciji 5.

e pa da, to vec ima smisla. to sto ima preko 210 ne znaci da je centar. videcemo posle prve utakmice koju bude igrao dal je centar ili cetvorka.

I ovaj neuhranjeni će da se gura sa Traoreom? Mnogo smo jadni. Ali dobro tu su "fenomenalni" Gagić i Musli. Imamo "fenomenalan" tim. Pravo pozorištance Puž.

cuj, braun, katic i taj traore ne mogu da igraju sva trojica u isto vreme. s obzirom da na cetvorci imaju savovica i skota a na petici katica i brauna traore im treba ko piletu sisa.

A odlaskom Anđušića nismo praktično izgubili ništa, jer dečko bukvalno nije igrao nimalo u zadnje vreme. Bilo bi lepo da je ostao i izborio se i da igra, ali nažalost nije tako. Tako da u odnosu na ovo sad nismo ništa spec izgubili, ali četiri beka u rotaciji zvuči jako malo na duže staze. Ne znam šta misle, možda se povremeno napravi neko solomonsko rešenje da Čakarević igra beka makar za odbranu, kao kod Jovanovića što je umeo da radi.

A odlaskom Anđušića nismo praktično izgubili ništa, jer dečko bukvalno nije igrao nimalo u zadnje vreme. Bilo bi lepo da je ostao i izborio se i da igra, ali nažalost nije tako. Tako da u odnosu na ovo sad nismo ništa spec izgubili, ali četiri beka u rotaciji zvuči jako malo na duže staze. Ne znam šta misle, možda se povremeno napravi neko solomonsko rešenje da Čakarević igra beka makar za odbranu, kao kod Jovanovića što je umeo da radi.

da bi se otislo na f4 dovoljno je da imas 8 igraca. 2 pleja, 3 beka-krila i 3 centra. Partizan dokazao.

lukovski -vidacic
beric-brkic-cubrilo
tomasevic-drobnjak-koprivica (doso pred f4)

Pre 15 god, kad se igrala jedna liga, a tadašnja evroliga nije bila tolika ako se dobro sećam. Iz grupe direkt u 1/8 finala. Dosta se promenila i ojačala košarka, ali sad igramo samo jedno takmičenje, pa kontam da će sve biti OK po tom pitanju umora i iscrpljivanja, tj da ga neće biti.

Partizanu svakako nedostaje snazan i jak centar koji bi znao da odigra u reketu, koji ima ledjnu tehniku i ume da odigra povratni pas .Posto je evidentno da takav nece doci, ostaje da se kombinuje sa ovom trojicom od kojih nijedan igrac nije za startera vec su vise za ''backup'' opcije a opet Gagic nije opravdao poverenje ni za tu ulogu.Sto se tice spoljnih pozicija ni tu nije bas pogodjeno sa Gordicem i ukoliko bi neko dosao morao bi neko da ispadne iz rotacije jer ipak tu na svakoj poziciji ima dva igraca koja dele minutazu.

Nema mnogo takvih igrača na tržištu...a pogotovo nema jeftinih, koje mi možemo dovesti.

Takvi su deficitarna roba na evropskom tržištu...a najbolji dokaz tome je što za Barcelonu igra Džavai.

Jeste, ali nama treba neko ko ce da daje koseve...
Imamo Milosavljevica i Bogdana koji su dobri odbrambeni igraci i zaista ne vidim svrhu dovodjenja Paunica...

Da bi se držao visok nivo agresivnosti u odbrani svih 40 minuta.
Nisu Milosavljavić i Bogdanović loši napadači...ali se mnogo troše u odbrani. Ako bi imao ko da ih odmeni kvalitetno u defanzivnim zadacima...ne sumnjam da bi Bogdanović pre svih imao svežine da odigra nešto i u napadu.

Ne treba nama sad neki košgeter, koji će blejati u odbrani.
U tom slučaju...nismo morali ni otpuštati Andjušića.

Nama treba neko ko će pristati na manju minutažu pored Milosavljavića i Bogdanovića...a da na neki način ipak doprinese ekipi.

Jeste, ali nama treba neko ko ce da daje koseve...
Imamo Milosavljevica i Bogdana koji su dobri odbrambeni igraci i zaista ne vidim svrhu dovodjenja Paunica...

Nama treba neko ko će da smiri igru, neko ko neće da srlja. Iskreno ni ja ne vidim svrhu pravljenja pozorištanca Puž od našeg tima, pa se ipak pravi. Sad bih bio srećan da nam dođe i Rašić. Ali najiskrenije.

Ne treba nama sad neki košgeter, koji će blejati u odbrani.
U tom slučaju...nismo morali ni otpuštati Andjušića.

U tome je cela poenta...
Dolaskom Paunica dobijamo jos jednog igraca zadatka, kakav je i Milosavljevic, a i Bogdanovic...
Mislim da je to greska i ja bih sad potpisao da se vrati tunjavi Tepic, pa cak i Rasic...
Odbrana moze da se nauci, ako se radi intezivno i ako se hoce, ali napadacki potencijal je malo teze poboljsati...
Ja sam uvek za to da trener ima raznovrsniji profil igraca i da ih koristi po potrebi, jer time je i ekipa opasnija...

U tome je cela poenta...
Dolaskom Paunica dobijamo jos jednog igraca zadatka, kakav je i Milosavljevic, a i Bogdanovic...
Mislim da je to greska i ja bih sad potpisao da se vrati tunjavi Tepic, pa cak i Rasic...
Odbrana moze da se nauci, ako se radi intezivno i ako se hoce, ali napadacki potencijal je malo teze poboljsati...
Ja sam uvek za to da trener ima raznovrsniji profil igraca i da ih koristi po potrebi, jer time je i ekipa opasnija...

Pa ne bih se ja baš složio sa tobom.
Odbrana jeste pre svega stvar volje...ali neki elementi su stvar pre svega fizičkih predispozicija.

Andjušić recimo sa svojim sporim nogama, nikad neće igrati odbranu na pristojnom nivou...ma koliko on to hteo i želeo.

A Bogdanović ima sve fizičke predispozicije za defanzivnu zver...mada je on u mladjim kategorijama bio poznat po ofanzivnim karakteristikama.

U tom smislu...pre će Bogdanovića krenuti šut, nego što će Andjušić korektno odbranu odigrati.

U svakom slučaju...Milosavljević i Bogdanović jesu zasluženo ispred Andjušića po minutaži ove sezone.

Bilo bi lepo da Paunić dođe. DA konačno dobijemo nekog iskusnog igrača. Kakvog takvog.

paunic nam treba ko fmp-u traore. u stvari nama paunic jos i manje.

na pozicijama 2 i 3 imamo cak 5 igraca. to je vise nego dovoljno. zbog tog broja morali smo da se odreknemo igraca poput andjusica i smesno je pricati o dovodjenu nekog slicnog igraca na poziciji 2 ili nekog kombo beka. smesno je pricati o paunicu ili tepicu. cak sta vise to je i uvredljivo. sta vi mislite kakvi su ljudi dule i todoric, da puste andjusica jer im je treca opcija, a onda da dovedu istog ili slicnog igraca. meni je to totalno glupa prica i izgleda mi kao da je izasla iz ganske kuhinje. ali vi vidim tu temu ne pustate.

Poslednja izmena:

na pozicijama 2 i 3 imamo cak 5 igraca. to je vise nego dovoljno. zbog tog broja morali smo da se odreknemo igraca poput andjusica i smesno je pricati o dovodjenu nekog slicnog igraca na poziciji 2 ili nekog kombo beka. smesno je pricati o paunicu ili tepicu. cak sta vise to je i uvredljivo. sta vi mislite kakvi su ljudi dule i todoric, da puste andjusica jer im je treca opcija, a onda da dovedu istog ili slicnog igraca. meni je to totalno glupa prica i izgleda mi kao da je izasla iz ganske kuhinje. ali vi vidim tu temu ne pustate.

Pa Andjušić i Paunić su sve, samo ne isti igrači.

I Paunić bi verovatno pristao na minutažu koju Andjušić nije hteo.

Svima ovde je jasno da mi bez iskusnog igrača nemamo šta da tražimo. Sa ovim vrtićem mi možemo samo da odemo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back