KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sramota je to što trener makabija dok mu tim vodi 20 razlike stoji pored linije i dere se kao da mu život od toga zavisi, dok trener partizana vežba svoju AJS KUL 007 facu ceo meč.
Druga sramota je što posle toliko vremena prvo provedenog vremena na pripremama i na zvaničnim mečevima drugo Vlade kao trenera Partizana nema napretka u igri, igramo bez taktike i nezainteresovano.

Da pokušam da objasnim slikovito:
Lou drži loptu 10 sekundi u međuvremenu se dodajući sa igračima na perimetru, zatim na nagoveštaj slobodnog prostora on kreće na koš gde mu igrač drži blok te je on u nemogućnosti da završava akciju (jer jelte, mekejleb se dešava jednom i nikad više u Partizanu) pa nastavlja da kruži kroz obruč (pritom zaobilazeći Pekovića) i kod mrtvog ugla nailazi na aut te mora da doda, nažalost nedostatka očiju na leđnoj strani tela primoran je da je baci nerezonski iza sebe i da se nada da će neki igrač Partizana spolja da je uhvati i spasi napad. Poeni u tom napadu nisu postignuti, čisto da dodam.

Ono što me preneražuje iz napada u napad je što, u momentu kad imamo jednog od 3 najjača centra u Evropi ne postoji ne ideja, nego ni NAGOVEŠTAJ IDEJE igranja pick and rolla. Vlada taj aspekt igre košarke očigledno ignoriše maksimalno, što je za mene enigmatično apsolutno.
Dalje, Jovanović je jedan period igre postavio sa 2 centra, što ne da se nije isplatilo, već mi taktički ta odluka uopšte nije bila jasna. Verujem da je Vlada hteo da smanji pritisak na Pekoviću (kome to u suštini nije ni trebalo jer se odlično snalazio sa dosta bednom centarskom linijom Makabija, Skorcijanitis je masa bez mozga) i natera odbranu Makabija da se sabije čime bi se spoljna pozicija više otvorila, ispostavilo se da je ceo taj period Raduljica bio apsolutno beskoristan na parketu (zapravo celu utakmicu, ali njegova uloga u tim momentima je bila jedan veliki ? ), a dominacija pod košem se uopšte nije povećala igranjem 2 centra, zapravo tad je Peković postigao najmanje poena. Dalje Peković izlazi a ulazi Katić gde nam centar postaje apsolutno neutralisan iako nam 2 igraju u isto vreme. Za sve to vreme šut spolja ne postoji.
Pasivnost Loua iz utakmice u utakmicu prenosi veću odgovornost na Milosavljevića i Lučića koji opet imaju više beskorisnih egzibicija jer oni nisu tolika klasa da rešavaju utakmice, obojica su imali previše izgubljenih lopti a zajedno ukupno koliko, 20 poena?
Ulazak Jaramaza u momentu kad gubimo 15 razlike, mislim, WTF
Kecman i Božić ne zaslužuju komentar.

Odbrana nam je kriminal, ajde missmatch sve svima dešava, ali broj situacija u kome je igrač jednostavno KASNIO, znači čista pozicija ostavljena za šut i bezvezno primljena 3 poena brdo puta, imali su 50% i kusur za 3, a pola utakmice su se ZAJEBAVALI SA NAMA, to je strašno.

Postojalo je 2 perioda u utakmici gde je makabi bio skroz letargičan, gde im em nije ulazilo em su pravili korake, izlazili van terena, em su nam lopte posle neiskorišćenih napada u ruke padale i mi to nismo iskoristili, to ne sme da se dešava, svaka ozbiljna ekipa KAŽNJAVA lošu igru protivnika, mi smo bukvalno ostajali na istoj razlici kad oni nisu postizali poene.

Ja da se pitam ja bih prišao vladi i rekao ''imaš još jednu šansu'' posle toga bih mu se zahvalio, imamo najjači tim u ne znam koliko a peru nas kao KKSS:

Zato se ti ni ne pitaš, na sreću il' na žalost, da su se navijači pitali, šutnuli bismo "svinju debelu" otprilike 2002. ili 2003. godine. :lol: U Partizanu, za razliku od KKSS, FMPa i mnogih drugih, postoji neko poštovanje tima i institucije trenera. Makar uglavnom na tribinama. Uz "časne" izuzetke.

Partizan i pikenrol? Nisam baš siguran da bi ti Pekmen mogao igrati pikenrol, s obzirom na stil igre, masu i pokretljivost sa loptom licem ka košu. On bi se još možda i snašao, ali Raduljica i Katić? I kad je uopšte Partizan igrao pikenrol? :lol:
Ono što Vlada traži je očito isto ono što je i Dule radio. To što neće da igra pikenrol nije nikakav problem, problem je što sad nema alternativu kad osnovna ideja (poprilično lako čitljiva) fejluje, a odbrana + tranzicija ne funkcioniše.

Poslednja izmena:
Ono sto sam zaboravio da dodam, kod ove price o zonskom presingu i igre protiv njega je da je nas plej amerikanac, koji se prvi put u zivotu srece sa takvom odbranom, te da mu ideju igre protiv te odbrane mora objasniti Jovanovic.
Video sma nekoliko puta da je Lou resio prenosenje lopte tako sto je kroz sredinu dao loptu igracu na centru sto je veoma pogresno, iz dva razloga: Igrac na centru prima loptu ledjima okrenut kosu, i treba mu vremena da se okrene i uputi dobar pas napadacima( sto i kod okretanja predstavlja rizik da je izgubi), a drugi je sto igraci koji igraju "krila" u klinu zonskog presinga nisu izlozeni napred te mogu brzo da se vrate u odbranu.....

Pa meni je to neverovatno, što mi pickenroll ni ne pokušavamo, a možemo realno sa pekovićem barem. A smatram Pekmena sposobnim da igra taj fazon iako mu to nije primaran stil. Pa i da grešim, ja ne vidim da je ovo što rade urodilo plodom. ****** pickenroll u svakom slučaju ako imaš stil koji ti pravi pobede, al nas nakantali 2x bez frke, a nismo još igrali ni sa realom a igramo i sa efesom tamo i još jednu s ovima a ovako će bude cirkus.
Zato se ti ni ne pitaš, na sreću il' na žalost, da su se navijači pitali, šutnuli bismo "svinju debelu" otprilike 2002. ili 2003. godine. U Partizanu, za razliku od KKSS, FMPa i mnogih drugih, postoji neko poštovanje tima i institucije trenera. To još postoji na tribinama, ako ne na forumima i komentarima vesti.

Danas mi je došo doovde : pokazuje na čelo: , apsolutno bezidejno igramo, a UVEREN SAM da ćemo tako i sledeću i sledeću itd.
Svaka jača ekipa može da nam ga metne, a kad ode Peković a Raduljica ostane ovako nezainteresovan šta onda? :roll:

To što neće da igra pikenrol nije nikakav problem, problem je što sad nema alternativu kad osnovna ideja fejluje, a odbrana + tranzicija ne funkcioniše.

Prvo, osnovna igra mu je BACI LOPTU PEKOVIĆU, a s obzirom da je to tako lako provaliti, alternativa mora da postoji. Zato mi fejlujemo, jer se ne zna ko pije ko plaća na terenu kad peković nema lopte.
Zona nas ubija u pojam, ja ne kapiram kako nema pomaka na tom polju.

Znaš kako sam se iznerviro...

Poslednja izmena:
Zato se ti ni ne pitaš, na sreću il' na žalost, da su se navijači pitali, šutnuli bismo "svinju debelu" otprilike 2002. ili 2003. godine. :lol: U Partizanu, za razliku od KKSS, FMPa i mnogih drugih, postoji neko poštovanje tima i institucije trenera. Makar uglavnom na tribinama. Uz "časne" izuzetke.

Partizan i pikenrol? Nisam baš siguran da bi ti Pekmen mogao igrati pikenrol, s obzirom na stil igre, masu i pokretljivost sa loptom licem ka košu. On bi se još možda i snašao, ali Raduljica i Katić? I kad je uopšte Partizan igrao pikenrol? :lol:
Ono što Vlada traži je očito isto ono što je i Dule radio. To što neće da igra pikenrol nije nikakav problem, problem je što sad nema alternativu kad osnovna ideja (poprilično lako čitljiva) fejluje, a odbrana + tranzicija ne funkcioniše.

Pikenrol u Partizanu moze da se igra jedino sa Katicem kao centrom, jer on jedini od centara moze da pogodi sa poludistance..U drugom slucaju bi opet lako procitali igru te bi bilo i smesno gledati kako Pekovic ili Raduljica sutiraju sa penala.....
Problem Partizana u napadu je bas onih 5 sekundi koje im fali kada dobiju povratni pas da distribucijom lopte nadju najbolju poziciju, ili da Pekovic ima vremena da se ugura u kos.
A tih 5 sekundi im protivnik uzme zonskim presingom..

nisam mislio da trosim reci, ali `ajde da vam pravim drustvo...

izgledamo kao da smo u fazi prvih pripremnih utakmica, a posle duzeg vremena imali smo vremena i igraca za prave pripreme.

kada se pogleda igracki potencijal ekipe, deluje dosta jako, kada se pogleda igra, ne deluje nikako.

svaki minut koji kec i pera oduzmu jaramazu, andjusi ( ko bese bogdan bogdanovic ? ) je jjbni minut izgubljen.

poludecu vise od kontrolisanih napada, kada se ne sutira otvorena trojka u 12-oj sekundi, ali se onda nakon sledecih 10 sekundi muljanja lopta izgubi ili frlja ka kosu iz nemoguce pozicije.

koliko lopti gubimo mozemo da otvorimo humanitarnu organizaciju, prvi put gledam partizan bez dominacije u skoku iako opet imamo igrace koji bi morali da je imaju.

posto je bilo zamerki sto diramo loa, necu ga dirati, samo cu reci da je : spor, nema ulaz, sut ima od table, lose prevodi loptu i los je organizator igre i uz sve to su mu napunili glavu kako mora da igra " timski ", pa urucuje loptu i sklanja se u cosak ( kao i kurta prosle godine dok je igrao " timski " ). crnac, a pogotovo na poziciji 1 mora da bude za 2 klase bolji od nasih igraca koji bi to igrali. vec sam rekao, ovaj je gori od dobrog klupskog igraca ( i nista visae od toga ), pavkovica.

i da, vlado, odlazi...

i jos jedno da,, opet napisah manji esej... mrzim to... od sad, nista ove analize, samo lakonski komentari...

pregledao sam post da vidim da li ima greski u koracima, i primetih da mi iza vlado odlazi fali dodatak - osim ako ne misle da vrate duleta...

onda otvorih link iz gornjeg posta i krv mi se sledi u zilama...

ako se to desi, ozbiljno cu relaksirati paznju i entuzijazam za kk partizan...

pa dosta bre vise, upm, nije partizan njegovo kraljevstvo, ima bre jos trenera ( dobrih )... pu, presede mi ovo...

pregledao sam post da vidim da li ima greski u koracima, i primetih da mi iza vlado odlazi fali dodatak - osim ako ne misle da vrate duleta...

onda otvorih link iz gornjeg posta i krv mi se sledi u zilama...

ako se to desi, ozbiljno cu relaksirati paznju i entuzijazam za kk partizan...

pa dosta bre vise, upm, nije partizan njegovo kraljevstvo, ima bre jos trenera ( dobrih )... pu, presede mi ovo...

koga bi ti?

dzikic, vukojicicicic, mutavi... bilo koji od njih trojice bi mi odgovarao.

trifa je dobar trener ( ne za nas ).

i naravno psiho iz vrsca :mrgreen:

nije problem u rezultatima, izgubili smo 3 tekme, jedino protiv efesa je kiks ( uz klasicnu sudijsku kradju ). igra nam na nista ne lici, vj je dostojan naslednik duletovog sistema, samo slabiji za krvavu odbranu izazvanu ozbiljnim strahom od debelog.:mrgreen:

za idolopoklonike lika i dela duleta, mi pod njim nikad nismo igrali lepo i tecno u napadu, ni u godini f4, tekme smo dobijali na fanatizam ( to je prava rec ) u odbrani, secam se utakmica kad su momci bukvalno klecajucim nogama napustali teren posle utakmice. taj fanatizam je dosta snage crpeo i iz pionira, tako da je partizanova rutina godinama u EL bila : krvavih 3-5 kuci i laganih - 20 napolju ( a bogami bilo je i - 30, i to ne jednom ).

jjbm li ga pomalo mi i zao vj, simpa mi, ali mnogo lose igramo...

Poslednja izmena:
Zonski presing se igra protiv ekipa koje nemaju razradjenu taktiku niti spremljene akcije protiv iste odbrane.
Poenta zonskog presinga koje igraju ekipe protiv Partizana nije samo u tome da otmu loptu na protivnickoj polovini(i to im je uspevalo dosta puta), koliko da potrose pola napada Partizana na prenosenje lopte.
A kako Partizan ima centre kojima treba vremena da se nag.uze, nameste, kad lopta ode njima, vise nema vremena da ona ode nazad, te se centar lako brani prostim udvajanjem
Zonski presing je odbrana koja MORA da se kazni u prvih 10-12 sekundi napada.
Igrac koji izvodi loptu ide ivicom terena oslobadjajuci dovoljno prostora pleju da void loptu i ima pregled terena.Taj igrac prelazi u napad sto brze..
Centar ili visoki igrac napadacke ekipe, stoji u samom centru terena cekajuci da primi loptu od pleja i ODMAH je prosledi napadacima koji dobrim primanjem lopte imaju cistu situaciju 2 na 1 ili cak 3 na 1( tri odbrambena igraca u klinu usmeravajuci pleja, jedan na centru cuva primanje lopte, tako da se peti igrac brani od dvojice , ili trojice napadaca,zavisno koliko brzo onaj koji izvodi loptu predje u napad.
To je skolska akcija, koja omogucava napadackoj ekipi da od 10 napada bar 8,9 zavrsi takvom kontrom u desetoj sekundi napada, sa visokim procentom suta.
Da je Partizan dva ili tri puta PROBAO da odigra tako brzo, Makabi bi prestao sa zonskim presingom.....
Ali to izgleda ne zna Jovanovic.....
Nema veze naucice jednom, tek je drugu godinu trener Partizana.

Odlicna analiza Kosta:ok:
Samo bih dodao da je zonski presing ubitacan protiv ekipa koje igraju pozicioni napad, koji polako grade napad 24 sekunde, koji igraju sporo. To smo mi u ovom slucaju sa Pekmenom.

posto mi lou kao veliki promasaj stalno fokusira paznju nikako da se osvrnem na raduljicu, sad cu.

velika ocekivanja sam imao od njega, mislio sam da ce biti istinsko pojacanje u odnosu na dzavaja, obradovao sam se njegovom potpisu. ispalo je medjutim da je on veliko razocaranje... nije ovo ni senka igraca od pre 2 godine ( zadnja sezona u fmp ). prakticno dvogodisnja pauza je uslovila da dobije visak kilograma i sve ono sto sa tim ide : nepokretan ne moze da skoci, kondicija nula... ako bi mnogo radio, smanjio masu, negde krajem sezone ( bas na vreme da moze opet negde da se proda ), mozda opet pocne da lici na igraca od ranije.... na zalost mala korist partizanu tu od svega...

nije sve crno medjutim, pozitivno, i to mnogo, sto se desava su djeca: cakarevic i brze nego sto sam ocekivao se pridruzuje lucicu na putu vrhunskog igraca, andjusi trebaju minuti i konstantnost da se i on pridoda, jaramaz mi prosle godine nije delovao kao veliki potencijal ( izmedju njega i bogdanovica pare bih bacio na ovog drugog; da, ko bese bogdan bogdanovic, i ` de je ? ), medjutim ove godine izgleda dosta bolje. i njemu kao i andjusi trebaju minuti i sto je mozda bitnije, konstantnost tih minuta, da bi se razvili u sjajne igrace...

djekic jedini tu ima velikih problema. stigla ga je cuvena kletva, spor za 3 slab za 4... tesko ce se izvuci...

Raduljica je razocarenje sezone...
Covek nema elementarno kosarkasko znanje...
Sta li su sa njim radili u FMP-u?! :dontunderstand:
Jovanovic ima problem sa motivacijom igraca, sa autoritetom, koga nema, kao i sa reakcijama...
U 3/4, cini mi se, Makabi nam 3 puta zaredom uzima loptu, pravi seriju 6:0 i ide na +20, a Vlada se samo setka kraj aut linije, ni tajm aut da zatrazi, da proba da prekine seriju...
To su neke elementarne stvari...
U napadu, nema alternative...
Ako ne prodje guranje lopte na Pekovica ili Raduljicu, onda sledi neki smesan pokusaj ulaza, koji protivnik lako brani...
Nemamo recimo neku alternativnu akciju za bekove, ako ne prolazi pas ka centru, kao sto smo nekad imali cuveni "krug za Urosa" kod Duleta ili slicno...
Igraci su u totalnom down-u, nemaju ni trunke samopouzdanja i sve ono sto se izgara u odbrani, sve ono sto protivnik promasi, mi neuspevamo da kaznimo u napadu...

samo jos da se zahvalim vladi za onu egzibiciju kad su mu pekovic i raduljica igrali zajedno. gledati 3 medveda ( pek-rad-sofo ) koji zajedno imaju 1/2 tone, kako zajedno trupetaju onim " maleckim " terenom je bilo zaista neprocenjivo. :klap::rotf::hahaha:

u to vreme, kad smo igrali sa 2 petice prva 3-4 napada su resavana, naravno, sutem spolja. :klap: a onda, konacno, kad smo se organizovali, uspeli da postavimo raduljicu da ledjima napadne nihovu 4-orku elijahua, od koga je tezi, jedno 30 kila, ovaj nije uspeo da ga unese ni milimetar, a onda je napravio fintu desno, pa 4-5 koraka levo i dao kos. posle su mu objasnili da moze samo 2 koraka da napravi bez tapsanja lopte, sto im je uvek hladnokrvni raduljica mnogo zamerio. :rotf: onda je vlada resio: ma ovo sa 2 petice pek-rad ne ide, cek da probam sa pek-kat. :hahaha:

jos jednom hvala vladi za sve ovo, jedini period utakmice u kome sam uzivao.

Teško... info iz najpouzdanijeg izvora... ;)

najvisi, sto ? pera planira da igra do starosne panzije ? :hahaha:

ne, ozbiljno, elaboriraj malo ( koliko mozes bez odavanja izvora ). ;)

inace, da se vratim na malopredjasnju pricu. nije ovo prvi put da neki trener dodje na ideju da proba da postavi miss-match negde, pa da vidi sta ce da bude. prednosti oba igraca su tu jasne: brzi jaceg izvlaci napolje, pa ga napada prodorom/sutem, a jaci brzeg nabija pod kos pa ga napada ledjima/skokom. sad, u 90 % slucajeva cela ta zjbncija se zavrsava tako sto se ova dvojica pokolju faulovima u roku od 2 minuta i sve se vrati u normalu.

u nasoj izvedbi, macc nam je u tom periodu zabio svaki napad koristeci svoju prednost, a mi smo, ja mislim promasili sve napade, ne znajuci da iskoristimo svoju. sto je samo po sebi tuzno i zalosno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back