KK Crvena Zvezda

Grčki Panionios - srpski klub!
Nedelja, 17. avgust 2008. 18:31

U atinskom košarkaškom klubu Panioniosu administrativci će morati da nauče srpski, jer će se u narednoj sezoni pričati uglavnom na tom jeziku!

Posle dolaska trenera Aleksandra Trifunovića, Ivana Zoroskog (iz Valjadolida), Gorana Nikolića (iz nemačke Albe) i Branka Cvetkovića (iz španske Đirone), još jedan srpski košarkaš obreo se u timu koji će od oktobra igrati Evroligu, i to u Grupi D, u kojoj se nalazi i Partizan.

Miroslav Raičević, dosadašnji igrač Crvene zvezde, potpisao je ugovor sa Panioniosom, objavljeno je na sajtu menadžerske agencije Beobasket. Nije, međutim, navedeno na koliko je Raičević dogovorio saradnju sa grčkom ekipom.

Dvadesetsedmogodišnji krilni centar u dva navrata je igrao za solunski Aris, sezonu 2005/06 odigrao je u dresu Zvezde, odakle je prešao u moskovski Dinamo. Posle sezone obeležene povredom, kratko je nastupao za Eldo iz Napulja, da bi se novembra prošle godine vratio među beogradske crveno-bele.

Raičević će tako opet imati prilliku da igra protiv Partizana, ali ovog puta sa sigurno većim šansama za pobedu.

Panionios su u ovom prelaznom roku pojačali i Amerikanac Loni Bakster, nekadašnji NBA centar, kao i Janis Kalombokis iz solunskog PAOK-a.

(MONDO)

Da li cemo mi imati bar 5 igraca ove godine.Pucamo po svim savovima i u fudbalu i u basketu :dash:

Sport BLIC

Svetislav Pešić poručuje iz Pirota
Uvažavam Zvezdu, ali odoh u Ameriku
Autor: Zoran Panić | Foto:fonet | 19.08.2008. - 06:25

Crvena zvezda je ostala bez Božidara Maljkovića, ali i bez Svetislava Pešića. Prva dva velika trenerska imena, koji su bili velika želja nove uprave crveno-belih tako su otpala, pa su na Malom Kalemegdanu primorani da traže dalje. Pitanje je samo da li u Srbiji ili inostranstvu, premda vreme neumitno leti i Zvezda još nije dovela nijedno igračko pojačanje.

- Od Zvezde nema ništa - otklonio je sve dileme Pešić, koji se ovih dana nalazi na odmoru u rodnom Pirotu, gde je napravio prve košarkaške korake i odakle se otisnuo u svet.
Nastavak teksta ▼

U jednom trenutku priznati stručnjak možda je i bio na pragu da preuzme crveno-bele, ali su u negativnom odgovoru upravi Beograđana presudili njegovi drugi planovi.
- Već sam ranije rekao, a ponoviću i sada, s obzirom na neke moje ranije planove, ponudu Zvezde koju jako respektujem, ne mogu da prihvatim. Generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić je bio u Pirotu i dugo smo razgovarali o toj ponudi. Njihov poziv i želja da budem trener Zvezde je sasvim u redu, sve to ja uvažavam, ali ponovo kažem, da je ona došla u nezgodno vreme, budući da imam zacrtane planove koje moram da realizujem. Razgovaraćemo još koji put da vidimo da li mogu neke stvari da rešim - kaže Pešić.
Trofejni trener dodaje da bi voleo da u ovoj godini završi neke privatne, ali i košarkaške obaveze.
- Ja sam pre svega trener, ali moje dugogodišnje prisustvo u košarci stvorilo je i određene obaveze. U FIBA Evropa sam mentor za studije za obrazovanje mladih košarkaških trenera za celu Evropu. Završena je druga godina studija. Druga generacija studenata nastavlja studije putem interneta i treninga koje organizujem. Ja sam i reprezent „Adidas Internešenela“. Oni sa NBA ligom imaju ugovor, tako da ću sa „Adidasom“ jedno vreme biti u Americi u košarkaškim kampovima - dodao je Pešić.

Posle Štimca, čeka se Kešelj
Uz Tadiju Dragićevića, Mirka Kovača, Elmedina Kikanovića i Bojana Bakića, Crvena zvezda će u narednoj sezoni moći da računa na Vladimira Štimca, pojačanje iz Žalgirisa, dok se čeka na dolazak Marka Kešelje iz Kelna. Osim ovih bivših mladih reprezentativaca naše zemlje, crveno-beli će pojačanja tražiti i u dvojici stranaca, kao i u nekoliko iskusnih imena sa prostora Srbije i Crne Gore.

Keselj ce doci ali sutra malo

Kešelj od danas u Zvezdi
Autor: Blic online | 20.08.2008. - 11:36

Marko Kešelj, član mlade košarkaške reprezentacije koja je nedavno osvojila Prvenstvo Evrope već bi danas mogao da postane član Crvene zvezde.

Kako je objavio "Sportski žurnal" ugovor je već napisan, a do potpisa potrebno je proveriti još par formalnosti.

"Radi se o administrativnim formalnostima, tako da praktično samo čekamo da Kešelj prođe lekarske preglede", izjavio je generalni menadžer kluba Milan Opačić.
Osim Kešelja na meti Zvezde nalaze se još bivši bekovi FMP-a Marko Marinović i Nikola Vasić, kao i Nenad Mijatović iz Budućnosti. Kada su u pitanju centri crveno beli merkaju Žarka Rakočevića iz Budućnosti i Aleksandra Čuvića, koji je nastupao za univerzitet Oregon.
I dok je Kešelj praktično na Malom Kalemegdanu, situacije nije takva kada je u pitanju angažovanje Svetislava Pešiča kao trenera.
"Realno, male su šanse da Pešić preuzme Zvezdu ali pregovori još traju. Za sada drugog kandidata nemamo", dodao je Opačić.
Ipak, kako se nezvanično saznaje moguće zamene za Pešića su Izraelac Pini Geršon i Velimir Gašić.

Štimac i Kešelj i zvanično u Zvezdi

Košarkaški klub Crvena Zvezda predstaviće svoja prva pojačanja za ovo leto, Vladimira Štimca i Marka Kešelja.

Dva mlada reprezentativca Srbije, centar Štimac i krilo Kešelj, imaju bogato iskustvo iz mlađih selekcija reprezentacija SCG i Srbije, sa kojima su iz leta u leto osvajali zlatne medalje na svetskim i evropskim prvenstvima. Promocija Štimca će se održati u prostorijama kluba na malom Kalemegdanu u petak, 22. avgusta u 11h, dok će Kešelj biti predstavljen tokom sledeće nedelje.

Vladimir Štimac (21) je prošao je sve reprezentativne selekcije i sa svojom generacijom bio apsolutno neprikosnoven u Evropi. Pre Crvene Zvezde igrao je za litvanski Žalgiris i letonski Valmier. Proglašen je za najboljeg stranog igrača letonske lige 2007. i 2008, i bio je učesnik all-star utakmica letonske i baltičke lige. Visok je 209cm i igra na poziciji centra.

Marko Kešelj (20) je sa kadetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore 2004.godine učestvovao na Evropskom prvenstvu, 2007. je sa reprezentacijom do 19 godina bio svetski prvak a ove godine na Evropskom prvenstvu u Rigi osvojio je zlatnu medalju sa ekipom do 20 godina i tom prilikom blistao u finalu sa 20 poena. Pre Kelna, igrao je u Đironi sa kojom je osvojio Evro kup 2007.godine. Visok je 208cm i igra na poziciji krila.

Zbog administrativnih problema na relaciji Keln-Đirona, zvanična promocija Marka Kešelja biće pomerena za početak sledeće nedelje. Marko Kešelj je obavio lekarske preglede i počeo je da trenira sa ekipom, ali zbog korektnosti prema Košarkaškom klubu Keln za koji je igrao Kešelj, KKCZ je odlučio da pomeri promociju za nekoliko dana.
!!!!!!

Štimac predstavljen, Pešić stiže u Zvezdu
Petak, 22. avgust 2008. 12:16

Nekadašnji centar mlade reprezentacije Vladimir Štimac (20 godina, 209cm) u petak je predstavljen na Malom Kalemegdanu, kao prvo zvanično pojačanje Crvene zvezde za novu sezonu.

Prema rečima generalnog direktora kluba, Milana Opačića, Štimac je potpisao trogodišnji ugovor, sa opcijom da leta 2010. može da ode u NBA ligu.

"Zvezda želi da okupi što više mladih, perspektivnih, a istovremeno zrelih igrača, sa dobrom statistikom, koji mogu odmah da pomognu timu. Štimac je jedan od takvih igrača, ovih dana stići će Marko Kešelj, a radimo i na dovođenju Filipa Šepe, najboljeg juniora Evrope na poziciji plejmejkera", rekao je Opačić.

Štimac je ponikao u juniorskoj školi Beovuka, a leta 2005. prešao je u Žalgiris. Litvanci su ga 2007. pozajmili letonskoj Valmijeri, u čijem dresu je postao MVP i najbolji skakač Baltičke lige.

Talentovani centar kaže da je napustio Žalgiris jer nije bio zadovoljan minutažom i da ga je u Zvezdu dovela želja koju gaji iz dečačkih dana.

"Trebalo je malo duže vremena da stvari dođu na svoje mesto, ali nema veze. Vratio sam se u Beograd da pokažem ovdašnjoj publici šta znam i za mene će Evrokup i NLB liga biti veliki izazov. Imao sam ponude iz Poljske, Grčke i Italije, međutim, presudila je moja davnašnja želja da zaigram za Zvezdu".

Štimac će naredne sezone nositi crveno-beli dres sa brojem 30.

Milan Opačić za petak i subotu je najavio završne razgovore oko dolaska Svetislava Pešića na mesto šefa struke.

"Pešićev menadžer Lućano Kapikjoni dolazi u petak posle podne, a i naša postava će biti kompletirana povratkom Bože Maljkovića, kao i Slobodana Vučićevića iz Pekinga. Danas ćemo napraviti nacrt ugovora i u subotu, nadam se, svi zajedno završiti posao, tako da Zvezda konačno dobije prvog trenera".

Opačić je dodao da se sa Pešićem vode "razgovori, a ne pregovori", pošto postoji obostrana želja da trofejni stručnjak sedne na klupu crveno-belih.

"Pešić je uticao na karijere mnogih mladih igrača i hoćemo da ga dovedemo upravo zato što smatramo da će biti idealno rešenje za naš novi, mlad sastav".

Petak, 22. avgust 2008. 12:16

Nekadašnji centar mlade reprezentacije Vladimir Štimac (20 godina, 209cm) u petak je predstavljen na Malom Kalemegdanu, kao prvo zvanično pojačanje Crvene zvezde za novu sezonu.

Prema rečima generalnog direktora kluba, Milana Opačića, Štimac je potpisao trogodišnji ugovor, sa opcijom da leta 2010. može da ode u NBA ligu.

"Zvezda želi da okupi što više mladih, perspektivnih, a istovremeno zrelih igrača, sa dobrom statistikom, koji mogu odmah da pomognu timu. Štimac je jedan od takvih igrača, ovih dana stići će Marko Kešelj, a radimo i na dovođenju Filipa Šepe, najboljeg juniora Evrope na poziciji plejmejkera", rekao je Opačić.

Štimac je ponikao u juniorskoj školi Beovuka, a leta 2005. prešao je u Žalgiris. Litvanci su ga 2007. pozajmili letonskoj Valmijeri, u čijem dresu je postao MVP i najbolji skakač Baltičke lige.

Talentovani centar kaže da je napustio Žalgiris jer nije bio zadovoljan minutažom i da ga je u Zvezdu dovela želja koju gaji iz dečačkih dana.

"Trebalo je malo duže vremena da stvari dođu na svoje mesto, ali nema veze. Vratio sam se u Beograd da pokažem ovdašnjoj publici šta znam i za mene će Evrokup i NLB liga biti veliki izazov. Imao sam ponude iz Poljske, Grčke i Italije, međutim, presudila je moja davnašnja želja da zaigram za Zvezdu".

Štimac će naredne sezone nositi crveno-beli dres sa brojem 30.

Milan Opačić za petak i subotu je najavio završne razgovore oko dolaska Svetislava Pešića na mesto šefa struke.

"Pešićev menadžer Lućano Kapikjoni dolazi u petak posle podne, a i naša postava će biti kompletirana povratkom Bože Maljkovića, kao i Slobodana Vučićevića iz Pekinga. Danas ćemo napraviti nacrt ugovora i u subotu, nadam se, svi zajedno završiti posao, tako da Zvezda konačno dobije prvog trenera".

Opačić je dodao da se sa Pešićem vode "razgovori, a ne pregovori", pošto postoji obostrana želja da trofejni stručnjak sedne na klupu crveno-belih.

"Pešić je uticao na karijere mnogih mladih igrača i hoćemo da ga dovedemo upravo zato što smatramo da će biti idealno rešenje za naš novi, mlad sastav".

Taman sam ja teo kad pre covece postavi :lol:

Pešić trener Zvezde
Bivši selektor potvrdio da će u narednoj sezoni voditi crveno-bele košarkaše

Srpski trener Svetislav Pešić potvrdio je da će u narednoj sezoni sedeti na klupi Crvene zvezde. Popularni Kari je istakao da su razgovori došli u završnu fazu i da će u što skorije vreme uslediti potpisivanje ugovora sa klubom sa Malog Kalemegdana.

- Biću trener Crvene zvezde 99 odsto i ne vidim šta bi moglo da se dogodi da dođe do neke promene. Naravno, postoji i ta mogućnost da ne dođe do saradnje, ali naši razgovori idu u dobrom pravcu i verujem da ćemo veoma brzo utanačiti sve detalje u vezi sa potpisivanjem ugovora. Očekujem i dolazak mog menadžera Kapikjonija, posle čega ćemo staviti potpis. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku - kazao je Pešić.

Generalni menadžer Zvezde Milan Opačić najavio je da su razgovori sa Pešićem ušli u poslednju fazu i da bi tokom današnjeg dana Pešić i zvanično trebalo da postane trener crveno-belih.

- Pešićev menadžer Lućano Kapikjoni dolazi na završne razgovore, a i naša postava će biti kompletirana povratkom Bože Maljkovića, kao i Slobodana Vučićevića iz Pekinga. Napravljen je nacrt ugovora i nadam se da ćemo svi zajedno završiti posao, tako da Zvezda konačno dobije prvog trenera - rekao je Opačić.

Opačić je istakao je da je Kari uticao na karijere mnogih mladih igrača i da je to idealno rešenje za mladi sastav Zvezde.

- Pešić je uticao na karijere mnogih mladih igrača i hoćemo da ga dovedemo upravo zato što smatramo da će biti idealno rešenje za naš novi, mladi tim.

Opačić se osvrnuo i na odluku kluba da odbije poziv Bosne da Zvezda učestvuje na memorijalnom turniru „Mirza Delibašić“ u Sarajevu krajem avgusta.

- Pre dva meseca smo dobili poziv da učestvujemo na ovom turniru, na kojem je trebalo da igraju izuzetno jake ekipe, ali ispostavilo da će u Sarajevo doći sasvim drugi timovi. Pored toga, poslednje izjave Admira Buke o našem bivšem igraču Milanu Guroviću doprinele su da odlučimo da ne odemo u Sarajevo na tradicionalni turnir, na kojem smo bili učesnici svake godine - završio je Opačić.

ŠTIMAC POTPISAO

Talentovani centar Srbije Vladimir Štimac kaže da je napustio Žalgiris jer nije bio zadovoljan minutažom i da ga je u Zvezdu dovela želja koju gaji iz dečačkih dana.
- Trebalo je malo duže vremena da stvari dođu na svoje mesto, ali nema veze. Vratio sam se u Beograd da pokažem ovdašnjoj publici šta znam i za mene će Evrokup i NLB liga biti veliki izazov. Imao sam ponude iz Poljske, Grčke i Italije, međutim, presudila je moja davnašnja želja da zaigram za Zvezdu - smatra Štimac.

Pešić konačno potpisao za Zvezdu!
Ponedeljak, 1. septembar 2008. 14:56

Tri nedelje otkako je prvi put pomenuta mogućnost da Svetislav Pešić postane šef stručnog štaba Crvene zvezde, dogovor je konačno postignut!

Proslavljeni trener, nekadašnji selektor Nemačke i SR Jugoslavije, u ponedeljak je sa crveno-belima potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na sezonu 2009/10.

Tim potezom su privremena uprava kluba (trio Vučićević, Drakulić, Maljković) i generalni menadžer Milan Opačić završili jedan od najvažnijih poslova na putu povratka Zvezde u trku za trofejima, pre svega na srpskoj i regionalnoj sceni.

Svetislav Pešić će već u poslepodnevnim časovima izaći na parket dvorane Pionir i upoznati se sa prvotimcima. Narednih dana trebalo bi da se postojećim snagama doda još nekoliko pojačanja, ali na zvanične informacije po tom pitanju ipak treba još malo sačekati...

Jasno je da se stručnjak Pešićevog renomea ne bi prihvatio posla da nije dobio garancije da će na raspolaganju imati respektabilan sastav.

Svetislav Pešić rođen je 28. avgusta 1949. godine u Novom Sadu, ali je od treće godine živeo u Pirotu. Taj grad ga je prošle nedelje imenovao za svog počasnog ambasadora.

Igrao je za Pirot, Partizan i sarajevsku Bosnu, sa kojom je 1978. osvojio prvenstvo i Kup Jugoslavije, a godinu dana kasnije i Kup evropskih šampiona.

Na klupskom nivou trenirao je Bosnu (osvojio prvenstvo Jugoslavije 1983. i Kup 1984. godine), berlinsku Albu (četiri titule prvaka Nemačke i Kup Radivoja Koraća 1995), Keln, Barselonu (Evroliga, Kup kralja i dve titule prvaka Španije), rimsku Lotomatiku, Đironu (FIBA Evrokup) i prošle sezone Dinamo iz Moskve, koji ga je otpustio nakon finalnog turnira ULEB kupa.

Od 1987. do 1993. godine bio je selektor Nemačke, od koje se oprostio tako što je na domaćem parketu postao šampion Evrope.

Posle Olimpijskih igara u Atini 2000. godine nasledio je Željka Obradovića na kormilu našeg nacionalnog tima. U Turskoj 2001. vodio je "plave" do zlata na EP, a godinu dana kasnije i do titule svetskog prvaka u Indijanapolisu.

Posle toga je prihvatio basnoslovnu ponudu Barselone i napustio reprezentaciju, pošto propisi ACB lige ne dozvoljavaju klupskim trenerima da paralelno obavljaju i funkciju selektora bilo koje zemlje.

(MONDO, foto: MN Press)

Marko Marinović poznatiji kao Malina je odličan igrač ali je okoreli navijač Partizana. Baš sam ga sad video na jugu protiv Fenera. A imam i snimke kako navija na derbiju. E Malina, Malina!!!
(Čačanin, 2. septembar 2008 17:54)

Šta reći a ne nasmejati se... :mrgreen:

mA,sve je to smešno. Mnogo igrača koji navijaju za Partizan igra u Zvezdi i obrnuto,a da mi o tome nemamo pojma. Iskreno,meni je to strašno daleko,ali razumem kada ljudi stavljaju profesionalni interes ispred emotivnog. Moj jedan ortak je okoreli navijač Zvezde,a brani boje Partizana...

Vidim ovi iz uprave najavljuju Fucku kao pojacanje.Da li su oni normalni?Sta ce nam penzosi bolje dovedu onog klinca Raduljicu.

Iskustvo.
Nije dovoljno samo trcati po terenu.
Partizan je slicno uradio u fudbalu dovodjenjem penzionera iz Porta ;) i udjose u Ligu Sampiona ;)

A i dosta je vise bilo klinaca. Dokle da citam kako imamo perspektivan tim. Neka dovedu iskuisne koji ce klincima imati sta da pokazu. Iskustvo i misici prava kombinacija ;)

Mislim da je to dobro, narocito sto je Pesic dosao. Sad ce se i igraci daleko vise truditi jer znaju da posle Zvezde on ide u neki zapadni bolji tim i nadace se da ce ih povesti sa sobom ;) a i kazu da su iz istih razloga zatrpani ponudama igraca koji ovako nikad ne bi isli u Zvedu.
Sve u svemu ako se pametno odigra mozemo da imamo uspesnu sezonu.

Poslednja izmena:
Fućka bi bio sjajan potez. Naravno da ne bi doprineo mnogo na terenu,ali bi prosto uneo dozu ozbiljnosti u klub. A da ne pričamo o iskustvu i pobedničkom mentalitetu koji je stekao u vrhunskim klubovima i onoj reprezentaciji Italije sa kojom smo se svojevremeno klali za zlata. Voleo bih da dodje,ali MISLIM DA TO NIJE REALNO U OVOM TRENUTKU

Imaćete, vi Ganovi, ove sezone dobar tim! Pešić trener - odličan potez; bekovi Marinović, Bakić, Vasić i Kovač, krila Kešelj i Tadija, centri Štimac i Kikanović. Treba da dovedete neku jaku četvorku i pleja i to je deset igrača, ostalo omladinci. Biće zanimljivo ove godine, i Hemofarm je jači nego prošle sezone, Partizan je slabiji nego pre a FMP je otprilike istog kvaliteta. Biće gusto.

Back