KK Crvena Zvezda

Jeste da navijam za Zvezdu, ali moji su moji... Pazi sad...

METALAC POBEDIO ZVEZDU

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u sredu u pripremnoj utakmici od ekipe Metalca iz Valjeva rezultatom 68:77 (16:25, 16:25, 17:16 i 19:11).

Posle dva poraza na turniru u Francuskoj, "crveno-beli" su pretrpeli još jedan neuspeh, ovog puta od ekipe iz Valjeva u hali 'Pionir'. Metalac je na poluvremenu imao čak 18 poena prednosti, što domaći u nastavku meča nisu uspeli da nadoknade. Goste su predvodili Teodosić i Mićević, sa po 14 poena, dok je najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio Marinović, sa 16 poena.

Crvena zvezda u petak putuje u Rim gde će odigrati dva meča sa Lotomatikom na otvaranju sezone italijanskog kluba.

Povratak je planiran za nedelju kada će ekipa biti zvanično predstavljena navijačima i simpatizerima u Pioniru.

Crvena zvezda - Metalac 68:77 (16:25, 16:25, 17:16 i 19:11)

Crvena zvezda: Marinović 16, Ovens 13, Kikanović 6, Kovač 3, Štimac 3, Kešelj 12, Roberts 15.

Metalac: Tanasković 2, Teodosić 14, Ljubojević 7, Beljić 2, Jereminov 8, Marojević 6, Mićević 14, Birčević 12, Gagović 12.

Crni, ako vam Zvezda ne bude mogla nista, cuvaj se Valjevaca iz prikrajka... Samo gledajte i videcete koliko Metalac moze da dogura ove sezone...

klub_367.gif

Grujo,trebao si da pitas Jasikevicijusa jel cuo za Zvezdu :lol:, za Metalac jeste sugrno
Teodosic mladjii, Jereminov i Gagovic nisu za potcenjivanje, ja se licno nadam uspehu Valjevaca
ova losija partija (pobedili su KKSS sa samo 9 razlike) u pripremama ne mora da znaci nista, mozda su samo imali los dan :lol:

Metalcu je trener Vlada Djurović, što je sasvim dovoljno za svaki mogući respekt. Lepo je za srpsku košarku da se dižu košarkaške sredine van Beograda,tako da mi je drago za svaki ovakav i sličan ambiciozan projekat.
No,ovo je tema KK Crvena Zvezda...

Tri nova pojačanja na Malom Kalemegdanu
Košarkaški klub Crvene zvezde dobio je tri nova pojačanja.

Filip Šepa nosiće naredne 4 godine crveno beli dres sa brojem 24. Iako je bilo nekoliko opcija, Šepa se odlučio da nastavi usavršavanje kod jednog od najboljih trenera za mlade igrače Svetislava Pešića. Mladi bek se treninzima prvog tima priključio pre desetak dana, a danas je zajedno sa ekipom otputovao u Rim gde ih očekuju dva pripremna meča sa ekipom Lotomatike. Šepa je visok 196 cm i ima 18 godina.

Drugo pojačanje je Nemanja Bjelica. Talentovani Bjelica, koji je do sada nastupao u Austriji, je od početka priprema sa Crvenom zvezdom i zadovoljio je kriterijume stručnog štaba, tako da će u nerednih godinu dana nositi Zvezdin dres sa brojem 44.

Crveno bela desetka narednih godinu dana biće na leđima bivšeg centra podgoričke Budućnosti Stevana Miloševića. Stevan Milošević je takođe sa ekipom od početka pripremnog perioda tako da šefu stručnog štaba Pešiću neće biti problem prilagođavanje novih igrača.

Nova pojačanja će zajedno sa ekipom biti promovisana u nedelju kada košarkaški klub Crvena zvezda u Pioniru organizuje zvaničnu prezentaciju tima za novu sezonu.

Za sada sam zaista prezadovoljan adom nove uprave. Naravno da to ne znači da očekujem titulu. Svako ko očekuje titulu je nerealan i misli da se košarka svodi na dovodjenje dobrih igrača. Realno,Partizan je favorit. I to je činjenica. Što,takodje,ne znači da se ne nadam tituli.

Ovo me sve malo podseća,a nadam se da će biti tako,na projekat Fenerbahčea u Turskoj. Jedan klub na izdisaju(Ulker) su fuzionisali sa velikim imenom i doveli dobra pojačanja,što mlada što stara,i odličnog trenera,Bošu Tanjeviča. Za njih je to ispalo dobro...

Što se tiče Filipa Šepe, igrao sam protiv njega,dva,tri puta,ali tome ima već dve,tri godine. Tada je on tek počinjao da igra seniorsku košarku u Zemunu,i bio je otprilike drugi plejmejker. Do sada nisam čuo lošu reč za njegove košarkaške kvalitete. Partizan je dugo(bar jedno godinu,dve) pregovarao sa Zemunom,i dovodio ga na treninge(NE NA PROBU) i planirao da ga potpiše. Odustali su zato što nisu bili zadovoljni njegovim ponašanjem i odnosom prema radu. To je pouzdana informacija iz više izvora. Videćeo da li će Pešić uspeti da ga iskontroliše i kanališe u pravom smeru. Dečko nema 196,i igraće na poziciji pleja,dvojke. Dobra je stvar što je potpisao na duži period.

Bjelica i S.Milošević su dobra rešenja za jednu godinu. Ako se neko pokaže dobro,potpisaće i jači ugovor.

Sve u svemu,bitno je da je Zvezda po prvi put počela da potpisuje igrače na više godina i što postoji neki plan i sistem u dovodjenju igrača. Jedino se plašim da bi on mogao da se raspadne odlaskom Pešića ili još gore,nedostatkom dobrih rezultata na početku(koje je nerealno očekivati). Ipak ima neke nade za nas.
PS
nadam se da će Aleksandrov potpisati...

Sad se izgleda i Tadija nešto buni. Navodno,po Pressu, nisu mu dali povišicu i doveli su igrače na njegovoj poziciji. Isto mu,navodno,smeta što nisu potpisali brata pa traži raskid ugovora.
Ako je sve ovo istina,ljutnju zbog neispunjene povišice bih i mogao da progutam,ali ovi ostali razlozi su smešni. Mada se iskreno nadam da nije istina,jer bi me stvarno razočarao da je obrnuto. Ako nema motiva da radi sa Svetislavom Pešićem kao kapiten Zvezde i da učestvuje u pokušaju oporavka ovog kluba,stvarno bi me razočarao. Ispada da mu odgovara kad je Zvezda slaba,jer on može da radi šta hoće. Stvarno ne mogu da razumem neke igrače...
Ali,iskreno se nadam da ovo nije istina. Pa neću ulaziti u to kako bi pravno postojala jako mala šansa da takav zahtev prodje...

i ja cuo nesto u vezi tadije da ce da ode.....
bila bi fora da ode medju parti_zan_ovce

Prvo Tadija ima veliku cenu i to u prilicnoj meri nerealnu. Zato je i nastao ovaj problem jer KKCZ nece to da plati. Partizan jos manje. I da kojim slucajem ima ( a nema ) nece.
A i ima na toj poziciji Velickovica,Lasmea i ovog malog portugalca,tako da im Tadija apsolutno ne treba.

DEBAKL U RIMU

Kosarkasi Crvene zvezda porazeni su na otvaranju sezone u rimskoj "Palalotomatici". Domaca Lotomatika slavila je rezultatom 76:57, a kod crveno-belih bolji od ostalih bili su Marinovic sa 12 i Milan Milosevic sa 9 poena, Ovens i Kikanovic postigli su po 8, Roberts i Bakic po 5, Kovac i Stimac po 4 i Nemanja Bjelica 2 poena.
Kosarkasi Lotomatike odrzavali su prednost od 8 poena stecenu tokom prvih 10 minuta, a mec su prelomili serijom 11:0 u trecoj cetvrtini.

Dragićević: "Podneo sam zahtev"

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Tadija Dragićević potvrdio je da je podneo zahtev za raskid ugovora sa beogradskim klubom.

"Istina je, podneo sam zahtev za raskid ugovora. Imali smo dogovor na početku sezone ali on nije realizovan. Dugo sam u Zvezdi, prevalio sam mnogo toga preko glave, zna se u kakvim sam uslovima ostao u klubu letos, nije se znalo kakva će biti sudbina kluba. Međutim, u klubu nisu ispoštovali svoj deo dogovora i zato sam poželeo da odem," rekao je Dragićević za 'Sport' od nedelje.

Krilni centar koji je prošle sezone bio najkorisniji igrač NLB lige kaže da ne želi da priča o detaljima nesporazuma osim da su u pitanju "finansijski uslovi" i objasnio na osnovu čega je podneo zatev za raskid ugovora.

"Ima nekih dugova, ne znam da li su sitni. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i videćemo kako će se ova situacija rešiti," rekao je Dragićević, "Ponovo ćemo razgovarati. Nadam se da će neke okolnosti uticati da promenim mišljenje i predomislim se. Voleo bih da ostanem ali da dobijem malo drugačiji tretman i da me ispoštuju."

Dragićevićev brat Strahinja letos je radio sa 'crveno-belima' ali mu na kraju nije ponuđen ugovor.

"Sigurno je da je i to imalo uticaja. Krivo mi je jer je Strahinja tokom nekoliko nedelja probe pokazao da može da igra u Zvezdi al iipak nije prošao. To me je dodatno iznerviralo..."

Tadija Dragićević priče o tome da se plaši konkurencije naziva besmislenim.

"Bože sačuvaj, pa valjda je bolje da bude jaka konkurencija jer je samim tim i tim kvalitetniji. Uostalom, prošle sezone sam igrao po 35 minuta, došlo je do zamora, bolje je da Zvezda ima više dobrih igrača na svim pozicijama. Ta priča zaista nema veze sa mozgom," rekao je Dragićević za 'Sport' od nedelje.

Za nedelju uveče je planirano predstavljanje novog tima 'crveno-belih' za sezonu 2008/2009 pa će to biti prva prilika da se vidi da li je nesporazum na relaciji Dragićević - uprava kluba izglađen ili su dve strane daleko od dogovora.

Back