KK Crvena Zvezda

Coki iskopao jedno milionce za novu seriju pojacanja, a ovde su ispala i dva cutljiva panteromisha koji su uspeli napokon da natucaju pokoju posle novih identitetskih shokova koje im je priredio dr Coravi. :tajna:

On je najprije podijelio vijest o tome da igrači beogradskog tima neće doći u Podgoricu na duel sa njegovom ekipom u okviru ABA lige.

Navijač Zvezde je istakao da "igrači nisu htjeli da rizikuju živote zbog košarkaške utakmice", ali je dodao i da je "Zvezda bolja ekipa i da nema šta da dokazuje Budućnosti ili njenim navijačima".

Uslijedio je odgovor Kobsa...

"Mi smo prvi sa razlogom, momak... Vidimo se u plej-ofu. Ako uđete u plej-of", napisao je Kobs.

Šakota: Zaslužena pobeda

Trener košarkaša Crvene Zvezde Dragan Šakota rekao je posle pobede nad Bajernom da se njegova ekipa dobro pripremila za meč.

On je takođe dodao i da nije očekivao ovako ubedljivu pobedu.

Zvezda je pred punom Beogradskom arenom s 93:63 pobedila Bajern Minhen u 17. kolu Evrolige.

"Za večerašnji meč imali smo više vremena da se pripremimo i uigramo. Mislim da smo mnogo toga pokazali i nemam šta da zamerim ekipi. Ovo je bila zaslužena pobeda, koja je došla pre kraja, iako se mi spremamo za izjednačenu borbu", rekao je Šakota novinarima posle meča"

"Mislim da nismo imali mnogo propusta, ali sigurno nismo imali fluentnost sa svim igračima. To je ono što želim da malo poboljšamo, kao i igru ispod koša, jer sada već imamo igrače za to. Sve to bi moglo da se unapredi kako ne bismo zavisili samo od šuta i odbrane. Naravno, balans u napadu i odbrani je najbitniji. Sve je večeras dobro izgledalo, ali uvek težimo boljem", rekao je on.

Na pitanje novinara kako se odlučuje koji igrači će imati veću minutažu i ko će biti u sastavu, Šakota je rekao da mora da donosi teške odluke usled velikog broja mečeva u dva bitna takmičenja.

"Ne razmišljamo mi o igraču koji sedi sa strane, normalno da svako želi da igra, ali moramo da razmišljamo da nosioci igre ne uđu preterano u minutažu, to je problem svih timova u Evroligi... Zna se kada se gleda i broji rezultat, a to je kraj", kazao je Šakota.

Upitan o nedavnim pojačanjima crveno-belih, Marku Jagodiću Kuridži, Vladimiru Štimcu i Kevinu Panteru, on je kazao da su pojačanja bila neophodna.

"Mi smo imali prelaz koji je kratko trajao. Ti igrači su bili preporučeni, pogledao sam liste, videli šta nam treba i gde imamo duži period problem... Kuzmić nije onako kako smo očekivali od početka, trebao nam je efikasniji igrač ispod koša, i to smo dobili u Štimcu. Marko Jagodić ima energiju, dokazao je u utakmicama u ABA ligi da zaslužuje da dobije veću priliku u životu. Panter jeste moja ideja, jer smo rekli da nam fale bekovi i ukazala se šansa da izađe iz ugovora", rekao je Šakota.

Zvezda je na pocetku izgledala kao da nije ni trebala da ide da igra, bilo je 22-5 ili tako nesto za Asvel, pa zatim -21, pa -19 na poluvremenu. A onda preokret i pobeda od +3 trojkom Pantera u poslednjim sekundama. Vazna pobeda, i bilo bi steta da je ova utakmica izgubljena jer Zvezda je realno bolji tim.

što se tiče medija i odnosa medija prema zvezdi i partizanu ispada kao da partizan igra evroligu a zvezda drugorazredno evropsko takmičenje a u ustvari je obrnuto svaka partizanova pobeda se predstavlja kao da pobeđuju sve same velikane a zvezdine pobede se samo uzgred pomenu...a ja sam gledam i zvezdu i partizan i zaista je smešno porediti evroligu i evrokup.to su dve različite dimenzije..jeste partizan pobedio virtus ali ovakav virtus nije za evroligu deluje smešno u odnosu na sve ekipe u evroligi

što se tiče medija i odnosa medija prema zvezdi i partizanu ispada kao da partizan igra evroligu a zvezda drugorazredno evropsko takmičenje a u ustvari je obrnuto svaka partizanova pobeda se predstavlja kao da pobeđuju sve same velikane a zvezdine pobede se samo uzgred pomenu...a ja sam gledam i zvezdu i partizan i zaista je smešno porediti evroligu i evrokup.to su dve različite dimenzije..jeste partizan pobedio virtus ali ovakav virtus nije za evroligu deluje smešno u odnosu na sve ekipe u evroligi

Pobede kad se ne ocekuje i kad se opuste, a porazi protiv slabijih i jeftinijih ekipa na domacem parketu - karakter ekipe.

Ali bice to sve bolje kad se na ovih 12 vrate Davidovac, Covic, Faje, D.Braun, Perperoglu, Jagodic-Kuridza, Ristic sa pozajmice a Nenadic iz FMP2, i ko zna koliko jos tu ima igraca, ja se izvinjavam ako sam nekog zaboravio. :hahaha:

Morace Coravi mnogo da "radi" u plej-ofu ABA-lige. Opet. Za pocetak na RTS i Pink, u jutarnji program, da vidimo ko su ta ubacena glodarska lica, da vidimo mi te bezbednosne podatke.

Pobede kad se ne ocekuje i kad se opuste, a porazi protiv slabijih i jeftinijih ekipa na domacem parketu - karakter ekipe.

Ali bice to sve bolje kad se na ovih 12 vrate Davidovac, Covic, Faje, D.Braun, Perperoglu, Jagodic-Kuridza, Ristic sa pozajmice a Nenadic iz FMP2, i ko zna koliko jos tu ima igraca, ja se izvinjavam ako sam nekog zaboravio. :hahaha:

Morace Coravi mnogo da "radi" u plej-ofu ABA-lige. Opet. Za pocetak na RTS i Pink, u jutarnji program, da vidimo ko su ta ubacena glodarska lica, da vidimo mi te bezbednosne podatke.
minvajl, tegi po begishu parkira jeftina auta...

Šakota neutešan: "Poraz od Albe je za plakanje, Sikma Ajnštajn se igrao sa nama!"

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota bio je vidno razočaran posle večerašnjeg poraza od Albe u Evroligi i istakao da je nedostatak energije, ali i izostanci igrača zbog povreda uzrok poraza.

"Igrač igra i slabo odigra... To jeste za kritiku. Ovaj poraz jeste za plakanje, jer kontrolisali smo ritam, rezultat i sve... Ne bežimo da smo loše zatvorili utakmicu, jer smo imali priliku u završnici da dođemo do pobede. Jednostavno znam šta je, a to je da smo ostali bez igrača, bez energije", izajvio je trener.

"Da li bi sada trebalo da kritikujemo nekoga ko ima manje ili više snage?! Obe ekipe ove nedelje su došle dobro pripremljene. Žalgiris posle četiri slobodna dana, a Alba posle tri. Bili su kompletni, a nama fale igrači i nemamo energije", rekao je Šakota novinarima.

Zvezda je večeras izgubila u Beogradu od Albe sa 85:94 u 20. kolu Evrolige.

"Očekivao sam tešku utakmicu, a posebno kada je dupli program. Imali smo šansu u poslednjem napadu u finišu da dođemo do pobede, ali smo u produžetku ostali bez snage. To je trenutna situacija", dodao je on.

Na konstataciju novinara da je Zvezda imala problema da zaustavi šut Albe s distance, Šakota je kazao da isto pitanje ima da postavi sebi i svom timu.

"To je i moje pitanje, jer Zvezda nije ekipa koja ne igra odbranu. Nismo prešli centar, kao da smo igrali rukomet. Svaki pik su udvajali, nismo mogli da probijemo. Šta da kažem kada ne mogu da prođu?!", rekao je on.

"Hteli smo, razgovarali smo, rekli da damo sve od sebe pa da odmorimo, ali... Imamo probleme i s povredama, igramo bez prave četvorke, tu je jedino (Boriša) Simanić, ali je on suviše naivan za (Luk) Sikmu. (Džejms) Gist je sada silom prilika četvorka. Izgledalo je kao da se Sikma Ajnštajn igrao s njima. Ne mogu da tražim od igrača više od onoga što su pružili", kazao je Šakota.

Trener Albe otkrio šta je presudilo Zvezdi!

"Srećan sam zbog pobede. Bolje smo igrali u drugom poluvremenu nego u prvom, ritam nije bio na našoj strani. Loše igrali u odbrani, trojke smo loše šutirali, ali smo sve to ispravili u drugom delu", rekao je Garsija novinarima posle meča.

Upitan da li je iznenađen s dve vezane pobede svog tima, Garsija je kazao da nije nijednog trenutka razmišljao da li će njegov tim trijumfovati, već da li će igrati dobro.

"Bilo mi je bitno da igramo dobru odbranu, a kada imamo takvu energiju u odbrani, na drugoj strani će doći i dobra igra, ali i šut, koji je večeras bio presudan", kazao je on.

Alba je večeras u Beogradu posle produžetka pobedila Crvenu zvezdu sa 94:85 u 20. kolu Evrolige.

"Počeli smo Evroligu dobro, ali smo potom imali mnogo problema s povredama. U tim trenucima s alternativnim igračima smo isto igrali dobro, ali nismo pobeđivali, a sada i pobeđujemo, nadam se da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom", rekao je Garsija.

Na pitanje o povredi Stefana Pena, Garsija je kazao da oporavak ide dobro, kao i da je počeo da trenira, ali još uvek bez kontakta.

Kakav alibi trener, pravi covek na pravom mestu.

Samo kuknjava, a izgubio je kuci od Albe koja me uveseljava time sto uvek vidim nekog igraca za kog nikad u zivotu nisam cuo. I to u trenutku kada ima super poziciju na tabeli i zicer da odradi. Zali se na umor i povrede, e pa zato je Coravi kupio buljuk ozbiljnih igraca, da uvek na raspolaganju ima maltene 20 igraca i sirok izbor za prvih 12. Zali se kako Alba ima "lagan put iz Atine", jer bi ih pobedio jedino da su putovali autobusom iz Sibira. I kako Alba ima tim na okupu vec 2,3 sezone. A sta su Lazic, Covic, Kuzmic, Dobric, Davidovac, Odzo, Dzenkins, Simanic, Jovanovic, sve igraci koji su ili dugo tu ili su vec bili i znaju sve, i ko je kriv sto su oni uglavnom u zapecku.

A kako oni imaju Sikmu to je tek strasno, dok on ima samo Gista i Simanica, a ne moze da podigne Dobrica. Ispade Sikma igracina. :hahaha:

I Zagrepčani priznaju, Zvezda ''izdominirala''

Crvena zvezda je večeras savladala Cibonu sa 102:80 u poslednjoj utakmici 16. kola ABA lige, a posle meča treneri dve ekipe nisu imali nikakvu dilemu - Zvezdina pobeda je u potpunosti zaslužena.

''Mislim da je od početka bilo jasno da smo kvalitetniji tim i to smo pokazali tokom utakmice. Teško je držati koncentraciju, pogotovo kada osetiš da utakmica ide kako treba.

Ipak, mislim da smo sačuvali energiju i da se nismo previše potrošili. Već sutra nastavljamo da treniramo i da se spremamo za naredne utakmice'',
istakao je trener Crvene zvezde Dragan Šakota.

Njegov kolega sa klupe Cibone Ivan Velić razočaran je zbog nedovoljnog angažovanja njegove ekipe.

''Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi, izdominirali su nas od starta. Zameram ekipi neagresivnost, pogotovo na otvaranju. Primili smo čak 31 poen u prvoj četvrtini i mislim da smo morali bolje da odgovorimo.

Bez obzira što smo imali dosta igrača van stroja, mislim da smo morali bolje. Čak 21 izgubljena lopta je zaista previše, bez obzira što smo bili oslabljeni u bekovskoj liniji''
, konstatovao je Velić.

Boriša Simanić protiv Cibone imao specijalnog posmatrača - iz Amerike!

Čuveni NBA analitičar Majk Šmic, koji radi za ESPN, doputovao je u Beograd zbog večerašnjeg dvoboja Crvene zvezde i Cibone u 16. kolu ABA lige.

Zvezda je ovaj meč ubedljivo dobila sa 102:80, a Šmic je iz Amerike došao zbog dvojice igrača - Boriše Simanića iz Crvene zvezde i Roka Prkačina iz Cibone.

''Večeras sam u hali Pionir na utakmici ABA lige između Crvene zvede i Cibone. Sjajna šansa da pogledam talentovanog Borišu Simanića i velikog potencijala Roka Prkačina. Simanić koji ima 21 godinu je odličan šuter uprkos svojoj visini'', poručio je Šmic iz ''Pionira''.

Simanić je upisao 13 poena, po dva skoka i asistencije, a Prkačin je upisao pet poena i četiri skoka.

Zvezda putuje na megdan Pešiću bez PETORICE!

Crvena zvezda mts igra utakmicu u četvrtak protiv Barselone, a danas su košarkaši predvođeni trenerom Šakotom otputovali put Katalonije.

"Normalno vidite da program ide i tu nema stajanja. Mi smo odigrali utakmicu protiv Cibone odgovorno, koliko je bilo potrebno da se pobedi i da se zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dela Evrolige. Mi nažalost, ne možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje, ali nadam se da ćemo rasterećeno odigrati jednu jednu dobru utakmicu”, rekao je Dragan Šakota.

Ipak, trener Zvezde nema previše razloga za optimizam.

“Uvek sam govorio da imam jedan izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dve najkvalitetnije koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama, od pleja Hange koji je preko dva metra do trojki koji su do visine centra, gde oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo, ali sa velikim entuzijazmom i rasterešćenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu što je vrlo bitno. Nikad se ne zna. Tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže”, kaže Šakota.

Svoje mišljenje pred ovaj meč dao je i Nikola Jovanović.

“I sami znamo da je raspored jako težak, ali definitivno kao što znate, Barselona je jedan od favorita u Evroligi. Igraju fenomenalno, ali opet ne treba ići tamo sa belom zastavom nego mislim da možemo da napravimo iznenađenje, da ih usporimo u tranziciji, da svedemo igru i igramo u nekom našem sporijem ritmu i da tražimo tu neku šansu. Siguran sam da neka želja i dodatna motivacija kada se igra protiv kluba kao što je Barselona neće nama nedostajati, bez obzira na dosta problema i da ćemo napraviti dobar rezultat”, rekao je Jovanović.

Inače, Crvena zvezda mts neće računati na Lazića, Davidovca, Kuridžu, Čovića i Perperoglua.

Kari Pešić primetio: "Zvezdi smeta pritisak, ne znam ko ga nameće..."

"Crveno-beli" večeras od 21 sat gostuju Barseloni u okviru 21. kola košarkaške Evrolige.

"Crvena zvezda je sada bolja u odnosu na naš prvi meč, iako je i tada bila dosta dobra. Čvrsta i sa dosta energije. Teško smo to dobili. Posle ovih poslednjih poraza kod kuće, utisak je da se Zvezda dosta bolje snalazi u gostima. Igra bolje i pobeđuje. Dobili su Žalgiris, Zenit, Asvel i Milano. To su tereni gde ni najbolji ne pobeđuju lako. Očigledno da ekipi smeta taj neki pritisak u Beogradu, a ne znam ko ga nameće i da li je realan. Ali se vidi kroz rezultat. Velika je razlika igrati u Pioniru i Areni. To odlično znam. Ali zbog svega do sada, mi smo svesni opasnosti koja preti i maksimalno ozbiljno se spremamo za ovaj meč", istakao je nekadašnji strateg Zvezde.

"Došlo je trojica novih igrača. Štimac je doneo veliko iskustvo i energiju koja vuče ceo tim. Taj njegov entuzijazam i kvalitet dosta znače. Jagodić Kuridža i Panter su takođe doneli novu snagu, tako da sve u svemu, neće nam biti lako. Da li će biti kompletni, to ne znam. Ali ni to ne menja mnogo", smatra Pešić koji veruje da srpski predstavnik može da se nosi sa svim evropskim klubovima.

"Da bi se ostvario veliki rezultat, moraš da pobeđuješ kod kuće. Crvena zvezda ima već četiri pobede u gostima, što je pokazatelj da može da se nosi sa svima. Ali to mora kod kuće da potvrdi. Tamo gde je Crvena zvezda bila najjači, sada je počela da pada. Svi pričaju kako je teško igrati u Beogradu, ali mislim da više nije kao što je nekada bilo. Pogotovo u Pioniru. Ne znam šta je uzrok tome, ali znam da Crvena zvezda mora da drži domaći teren", zaključio je trener Barselone.

Back