U suštini rezultati bolji od igre. Igra je jako loša. Sve se svodi na trojkašenje. Centri nikakve lopte ne dobijaju. Brojao sam u prvom poluvremenu. Dve lopte išle na Lesorta u drugom isto par lopti na Bjelicu i to je to.
Da Bjelica nije onako prangijao pukli bi kao zvečke. Mada ima i pomaka. Čini mi se da smo jednu kontru uspeli da realizujemo. Jednostavno, igru nemamo. Ov je dobijeno na kvalitet pojedinaca. Ročesti, Bjelica i Feldin.
Najveća mana tima - Alimpije. Primamo 10-15 koševa više nego kada je bio Radonjić.
Slazem se sa dosta toga sto si napisao. I dalje ne pjujem Alimpija, imajuci u vidu da je nov i pre svega mlad trener, za sada je jos dobro. Jedini pravi kiks je protiv Buducnosti koji smo imali, a i to dolazi nakon zgusnutog rasporeda gde imamo pazuz manje od 48 sati izmedju dva meca.
Ali u pravu si za jucerasnju utakmicu. Ja ni sam ne znam kako smo dobili. Nakon prvog poluvremena nista nije ukazivalo da cemo se vratiti u mec. Onda u trecoj cetvrtini, koja je za nas najranjivija uspeli smo povratak. Sam Alimpije je rekao da je tu najvise povukao svez Bjelica. Morao je da ga prinudno odmara zbog tri licne, ali on je onako osvezen uleteo i odigrao vrhunsku rolu. Pre toga napad je stao skoro potpuno. Inace i mene nervira sto se na mecu sve svelo na trojkasenje. Pa mi smo 5-6 napad za redom zavrsili sutom za tri poena. Bez ideje, bez icega u napadu. Bez nekih upotrebljivih lopti za Lesora.
Posebno sam bio frustriran ponovo kriminalnim gradjenjem skoka. Mislim da smo Makabiju pustili nekih 15 skookva u napadu. Pa Makabi je skoro citavu trecu cetvrtinu imao duple napade. Mi smo tek poneki napad uspeli da uhvatimo loptu, sve ostalo je bilo njihovo pod kosem. Sve one nicije lopte zavrsile su u njihovim rukama. Bas je bilo bolno gledati. Ali tu je i njih stao sut, tako da nisu koristili koliko su mogli. Sa druge strane to smo kompenzovali nasim dobrim skokom u napadu. Ali na kraju u toj statistici, mislim da je Makabi imao osam skokova vise, nisam bas pazljivo na kraju pogledao tu kolonu.
Rocestiju uz sve nedostatke svaka cast. On je taj mec viner, igrac na kojeg treba da igramo poslednje napade. Jeste masio protiv Zalgirisa, ali njegovi poslednji poeni na ulaz bili su i na utakmici protiv Barse i sinoc protiv Makabija. Nije ga islo prvo poluvreme, ali dobro je sto ti igraci ne gube samopouzdanje, krenulo ga je kad je najvise trebalo.
Uglavnom, slazem se sa Brenom, kako smo igrali, pobeda je skoro neverovatan podvig. Ali pre svega svaka cast igracima, jer su ovo utakmice gde se gradi karakter ekipe. Kada krenu kola nizbrdo da nema raspada igre, vec stisnes zube i vratis se u mec.
Sad imamo vremena da se odmaramo, u ABA ligi docekujemo mislim MZT, pa da malo osvezeni dodjemo do pobede da prekinemo ovu neprijatnu seriju od dva poraza.