KK Crvena Zvezda

:klap: :super:

Центар Црвене звезде Бобан Марјановић ушао је у историју Евролиге! Он је на утакмици против Жалгириса остварио 15. дабл-дабл ове сезоне у најјачем клупском такмичењу, и тако постао једини кошаркашкоме је то успело!
Марјановић је забележио 14 поена и имао 12 ухваћених лопти у поразу Црвене звезде од Жалгириса у Каунасу. Он је новим дабл-даблом у Жалгирио арени престигао управо некадашњег кошаркаша ”Зелене шуме”, Таноку Берда, који је у сезони 2004/05 остварио 14 дабл – даблова.
Боби ће имати прилику да додатно поправи свој рекорд следеће недеље када ће Црвена звезда одиграти последњу утакмицу сезоне у Евролиги против Панатинаикоса, која је на програму у четвртак.
Nisam siguran ali mislim da Bobiju nedostaje još nekih 7-8 skokova pa da bude najbolji skakač svih vremena u EL.

Utakmica u Valjevu odigrana preko one stvari, taman koliko je i trebalo.
Ali suđenje kriminalno. Ovo je naša liga i naravno na zvezdinu štetu. Imamo mnogo kvalitetnije suđenje u EL nego kod kuće.
Bobiju ovoliko "prekršaja" u napadu nije suđeno u EL za sve utakmice a tukli su ga i rukama i nogama. I gle čuda, sudio Milija.
Jasno je zašto Tegi i Dulo toliko vole raspalu domaću ligu a pljuju po ABA.

Čudo jedno, Bobana tuku, a on ništa, iako mu svaki drugi put lakat završi na potiljku protivnika. Naravno, pravite mnogo faulova, a u drugom vas je spasao Ober, niste silazili sa penala. Metalac loše šutirao, inače bi bilo svašta.

Igra Zvezde se zasniva na raspoloženju Dženkinsa i Vilijamsa, pri čemu Partizan pušta Dženkinsa kao koncepcijski rizik. Prvi meč nas je razbio, ovaj meč se isplatilo to puštanje. Radonja mi deluje kao gledalac, ali on se uči. Biće i on sve bolji. ;)

Nisam gledao ali posle ovog poraza crno nam se piše. Izgubiti na svom terenu od ovakvog Partizana je katastrofa.
Crno nam se piše sa Radonjićem. Baš crno. Nahebaćemo ...

Poslednja izmena:
pobedili su nas zato jer su bili bolji u osnovnim stvarima koje se podrazumevaju u košarci..kao što su odbrana,požrtvovanost,agresija,preuzimanje u odbrani i napadu,skokovi...zagrađivanje reketa prilikom šuteva i slobodnih bacanja..izgurivanje..pa rekao bih i malo nam treba više bezobrazluka i adrenalina..jer očigledno se više nijedna utakmica u modernom sportu koji je sve više gladijatorski ne može dobiti samo uz suv kvalitet već mora da se bude bude na nivou i u osnovnim stvarima...Jbg..šta da se radi..izgubili smo..i oni su gubili od FMP-a prošle godine i imali su nizove od 8 poraza pa se nisu raspali...glavu gore pa videćemo šta će biti na kraju...mada će sada posle njihovog brejka na našem parketu biti jako,jako vraški teško..potrebni su nam ratnici da igraju kost u kost sa njima jer oni iggaju jako dobru odbranu do krajnjih granica požrtvovanosti...

- - - - - - - - - -

zna se kako treba da se igra na njihovu zonu a kako na čoveka..samo bez straha..valjda bi trebalo da pobedimo bar jednu na njihovom parketu ...

Igra Zvezde se zasniva na raspoloženju Dženkinsa i Vilijamsa, pri čemu Partizan pušta Dženkinsa kao koncepcijski rizik. Prvi meč nas je razbio, ovaj meč se isplatilo to puštanje. Radonja mi deluje kao gledalac, ali on se uči. Biće i on sve bolji. ;)
Nema njega ko da brani nažalost. Ja sam očekivao da će biti lošiji, delom očekujući da Radonja napravi glupost i vrati Lazića umesto njega (ne zato što je glup nego zato što bi rađe ziherašio sa odbranom), delom jer je Dženkins dosta labilan igrač. Al nema njega ko da napadne, poljulja ga kao Bogdanović, a teško ga je braniti jer je odličan napadač za naše uslove, jak u grudima i ramenima, sve iznosi do table, pogađa redovno poludistancu. Pola vremena ga čuvaju u ovom derbiju Andrić, Akojon i Marinković, jbg.

Nije problem CZT ništa drugo osim ono što sam pričao tokom evrolige. Nema tu onog pravog takmičarskog naboja i kapaciteta da bi se bio šampion, i sad sve zavisi od drugih, da li oni imaju taj kapacitet ili ne. Radonjić to ne ume da napravi, TOP16 je stucao kao ekskurziju. Kao, učimo se, učimo, a sad se vidi da nije ništa naučeno jer se sve ponavlja.
Opet, postoji veliki, veliki kapacitet za nadigravanje i dosta je ovaj tim opasan jer je od dosta kvalitetnih igrača, ako nametnu svoj ritam u prednosti su, nije da nisu uigrani, ali ponavljam, bez neke dubine. Verujem da se Partizan sada najviše pita, kao taktički zreliji, pametniji i iskusniji tim koji je prebacio seriju u svoje dvorište.

PS: Radonjić se usr'o, realno. Ne veruje ni sebi ni igračima, Mitroviću ne veruje, Jovića ne ubacuje u igru po celo poluvreme, ne zna šta će sa Bobanom, da ne pominjem da Tejića ne sme da koristi ni kao mesara protiv Mačvana (naravno, "mesara" u granicama sporta, ne kao Blažič što radi).

Poslednja izmena:
Ekipa igra onoliko dobro koliko im to njihov trener omoguci.
A Radonjic je Zvezdinim igracima vezao ruke, i trazi od njih da dobiju mec.
Nece to da moze tako.

Kada protivnik ima jednog pleja(kao recimo u polufinalu EP kada smo igrali protiv Slovenije a Lakovic bio jeiddi plej jer se Dragic povredio, pa Ivkovic menjao pitbulove na njemu, nije dao ni lak prenos lopte,sve dok nije crk`o)onda pritisnes tog pleja i resis utakmicu.
Kada protivnik ima samo jednog centra, Radonjic umesto da ubaci OBA svoja centra na parket , on jos povlaci sa parketa Marjanovica.
To ne pije vodu ni u crtanim filmovima.

Ono juce je tako divlje izgledalo da se recima ne moze opisati. Glavni utisak je da je sinoc falilo kontrole toka utakmice i upravljanje desavanjima na terenu od strane ljudi sa nase klupe. Ono vracanje iz minusa je iskljucivo rezultat Markusovog i Djenkinog ludila i nista vise. Milion nerezonskih odluka i srljanja iz greske u gresku bez ikakvih korekcija. Radonja mora da se sabere... Branio sam ga i ocekivao da je spremio neka resenja za vec odavno poznatu njihovu zonu i udvajanja ali izgleda da slabo sta imamo za ponuditi. Tesko ce se spremiti nesto epohalno za dva dana ako nije za nekoliko meseci. Covek stekne utisak da im ne bi dali vise od 50 poena kad bi igrali onu njihovu idiotsku zonu svih 40 minuta,****** ih ona.

Meni su utisak Radonjićevo vođenje utakmice i Lukina izjava posle meča.
Radonja je potpuno upao u Dulovu mašinu. Mi se sa Bobijem prilagođavamo njihovim centrima. Pa znalo se pre dva meseca kako će stoka igrati protiv Bobija. A njegovo rešenje je da najboljeg centra EL uopšte ne koristi. Sumnjam da je ovaj čovek sposoban da se sabere. Sada Čović neka objasni to "puno poverenje u Radonjića". Imam utisak kao da pusti igrače i kaže igrajte. Nisam video da je ikada išta crtao igračima u tajmautu. I tačno se zna Vilijams igra 8 minuta ulazi Jovič, Kalinića menja Dangubić... Da se ja pitam danas bi on bio bivši i da bih da ih u nedelju vdi Gurović. Bolje bi uradio 100x od ovog.
A tek tzv. kapiten: "nismo bili glavama u meču". Pa gde si i u kom kuycu bio mamlaze, ako nisu u meču na najvažnijoj utakmici sezone. Tri meseca igraš kao baba.
Ako ispadnu (a ne verujem ) nema plate pa neka tuže.

Back